SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sıfır Atık'ta Yeşilyurt Belediyesi'ne Ödül

0
Güncellendi - 2019-11-04 17:27:37
'Sıfır Atık'ta Yeşilyurt Belediyesi'ne Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İstanbul’da düzenlenen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde, Yeşilyurt’ta hayata geçen ‘Sıfır Atık’ projeleri ve yatırımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından ‘Yerel Yönetimler’ kategorisinde ödüle layık görüldü. 1.359 Belediye arasında ilk 5’e girmekten büyük bir onur duyduklarını söyleyen Başkan Çınar, “Sıfır Atık başarı ödülümüz Malatya’ya hayırlı olsun.” dedi.

BAŞKAN ÇINAR, 2. ULUSLARARASI SIFIR ATIK ZİRVESİNE KATILDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Yarınları Kurtarmaya Bugünden Başla’ temasıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesine katıldı.

‘SIFIR ATIK’ PROJELERİ YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NE ‘YEREL YÖNETİMLER’ BAŞARI ÖDÜLÜNÜ GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesini yatırımlar ve projelerle destekleyen yerel yönetimlerin ödüllendirildiği ve farklı konularda oturumların düzenlendiği 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesinde; çevresel yatırımlar ve projelerle Yeşilyurt’u örnek hizmetlerle buluşturan Yeşilyurt Belediyesi, 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Mobil Geri Dönüşüm Aracından dolayı ‘Yerel Yönetimler’ alanında başarı belgesi almaya hak kazandı.

Çevre ve doğa sağlığının korunması adına ciddi faaliyetler yürüten yerel yönetimler, kamu ve kurum yetkilileri, yaşama ve çevreye duyarlı katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesine davet edilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a, ‘Yerel Yönetimler Ödülü’ başarı belgesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan takdim etti.

EMİNE ERDOĞAN VE MURAT KURUM, BAŞKAN ÇINAR’I TEBRİK EDEREK KUTLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Sıfır Atık’ projelerinin desteklenmesi noktasında hayat geçen yatırımlar ve projelerin yanı sıra bu yöndeki emek ve gayretlerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı tebrik ederek kutladılar.

Ödül töreni sırasında Yeşilyurt Belediyesinin çevresel yatırımları ve projelerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi katılımcıların büyük ilgisini çekti. Zirveye katılanlar, çevre ve doğa sağlığının muhafaza edilmesi, korunması ve gelecek kuşaklara temiz ve sağlıklı bir çevre bırakılması adına duyarlı ve hassas bir hizmet anlayışı sergileyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı tebrik ettiler.

“YEŞİLYURT’UMUZU SIFIR ATIK PROJELERİNDE ZİRVEYE TAŞIMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Anadolu’nun en güzel ve en modern ilçelerinden olan Yeşilyurt’un çevre ve doğa sağlığının korunması noktasındaki yatırımlarla örnek ve marka bir ilçe hüviyetine ulaştırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un ev sahipliğinde gerçekleşen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesine davet edilmekten dolayı büyük bir onur duymaktayız.

Türkiye çapındaki yerel yönetimler arasında ‘Sıfır Atık’ projesini yatırımlar ve projelerle en fazla destekleyen, en fazla sahip çıkan yerel yönetimler arasında olmaktan kıvanç duymaktayız. 1.359 Belediye arasında ilk 5’e girip bu ödüle layık görülmek hepimiz adına gurur vesilesidir. Tarihi, medeniyeti, kültürü, yöresel lezzetleri, örf, adet ve gelenekleriyle sağlam bir medeniyete sahip, misafirperver ve güler yüzlü insanlarının huzur ve güven içerisinde yaşadığı Yeşilyurt’umuzu her alanda olduğu gibi çevre ve doğa sağlığının korunması noktasındaki hizmetlerimizle zirveye ulaştırmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile mümkündür. Gelecek nesillere temiz, güzel, huzurlu ve sağlıklı bir doğa emanet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Temiz ve güzel bir çevre gelecek nesillere bırakılacak en kıymetli hazinedir.

Çevreci ve doğaya saygılı bir yerel yönetim olduğumuzu hayata geçirdiğimiz yatırımlar ve ilçe genelinde başarıyla devam eden projelerimizle ortaya koymaktayız. İnsan sağlığı ve doğanın korunması açısından farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek adına 2014 yılından beri hayata geçirdiğimiz gerek yatırımlarımız gerekse de projelerle Yeşilyurt’umuzu bu anlamda örnek bir ilçe hüviyetine ulaştırdık. Bölgemizin teknik donanımı ve alt yapısıyla en büyük ve en modern Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisini Yeşilyurt’umuza kazandırdık.

Bunun yanı sıra Geri Dönüşüm Evleri ve Mobil Geri Dönüşüm Aracımızla, ‘Kalemmatik’, ‘Florasanlar Atık Kutularına’ ve ‘Yok Artık’ projelerimizle, Geri Dönüşüm Sepetlerimizle, Okullardaki Eğitim Programlarımız ve atık pil toplama faaliyetlerimizle toplumda farkındalık yaratan hizmetlerin altına imza atmaktayız.

Ülke çapında da büyük yankı uyandıran, birçok yerel yönetimin örnek alınıp uyguladığı çevresel yatırımlarımızı ve sosyal sorumluluk projelerimizi başarı belgesi ile ödüllendirip bu onur ve gururu bizlere yaşatan başta Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye, Çevre ve Şehircilik Başkanımız Sayın Murat Kurum’a, çevresel yatırımlarımızın hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Valiliğimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, İlçe Kaymakamlığımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze, kamu, kurum ve kuruluşlarımızın bütün yetkililerine, mahalle muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza, birlikte aynı mesaiyi paylaşmaktan her zaman onur duyduğum Yeşilyurt Belediyesindeki bütün mesai arkadaşlarıma şahsım ve tüm Malatyalılar adına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Bu başarı belgesini tüm Malatyalılar ve Yeşilyurt’lular adına aldım, hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Türkiye genelindeki 1.359 Belediye arasında ilk 5’e girip ödüle layık görülen Yeşilyurt Belediyesi ile birlikte Alanya, Pendik, Bucak ve Sincan Belediyeleri de başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Birisi (4 yıl önce)
    Okullarda çer-çöp kutusu var ama bunları gelip toplayan yok direk çöpe gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (4 yıl önce)
    Çer çöp işinde ancak bu kadar başarılı olunur.Seni alkışlıyorum başkan. Ya Havle Vela Kuwet... Nelere Kaldık ... Çöpten işlerle uğraşıp Ödül Alaca gına Adam akıllı işlerle uğraş yatırım al yatırım ...
    0
    0
    Yanıtla
  • A. (4 yıl önce)
    Lütfen mahallelere büyük geri dönüşüm kutuları konsun. Şu ev şeklinde olan yere okul tatilinde eski ders kitaplarını kağıtları sığdıramamıştık. Belediye de hemen gelip almadığı için çuval çuval kağıdı mecbur çöpün yanına bırakmak zorunda kaldık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (4 yıl önce)
    Türkiye de ilk 5 belediye içerisine girip malatya ve yesilyurdumuzu türkiye capinda ses getiren projeniz icin teşekkürler başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    tebrik ediyoruz! başarılarının devamını diliyoruz!
    0
    0
    Yanıtla
  • 2344baskil (4 yıl önce)
    Elazığdan malatyaya gelirken stadin oraya vardigimizda arabanin fanlarini camlarini kapatiyoruz cok yoğun pis bir çöp ve lagam kokusu var Malatyaya bu yakışmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • orduzulu (4 yıl önce)
    yeşilyurt MALATYANIN parisi oldu batttalgazi geri kaldı bu bilinçli mi yapılıyor neden hep yeşilyurta yapılıyor güzel şeyler. kimse çıkıp sehrin dogusuna koylerine mahalelerine bakmiyor Allahtan bekliyoruz artik kullardan fayda yok
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    saol başkan sıfır atık ödülü ile bizi mutlu ettin ... hani proje hani yatırım işte bu dünya bu kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bostanbaşı karlık mahallesine giderseniz tesisi görme imkanınız olur.
    0
    0
    Yanıtla