SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sığır Kalp Zarından Kalp Kapakçığı Nakli

0
Güncellendi - 2017-03-31 17:04:16
Sığır Kalp Zarından Kalp Kapakçığı Nakli
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 74 yaşındaki hastaya sığırın kalp zarından yapılmış kalp kapakçığı ameliyatsız olarak nakledildi.

Hatay’da yaşayan 74 yaşındaki Makbule Korkmaz bir süre önce rahatsızlığından dolayı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu hastanın kalp ritminde bozukluk tespit edildi. Daha önce kalbinden çeşitli operasyonlar geçiren hastaya Kardiyoloji Kliniğinde ilk kez denenen bir yöntemle müdahale edildi. Kardiyoloji Kliniğinden Prof. Dr. Hasan Pekdemir, Doç. Dr. Jülide Yağmur ve Doç. Dr. Nusret Açıkgöz’ün katıldığı başarılı bir operasyon ile hastaya sığır kalp zarından yapılmış kalp kapakçığı nakledildi.

Kardiyoloji Kliniğinde ilk kez uygulanan yöntem hakkında bilgi veren Kardiyoloji Kliniği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir, “Naklettiğimiz bu kalp kapakçığının en büyük özelliği daha önceki kalp kapakçıkları domuz kalbinin zarından yapılıyordu, bu ise sığır kalbinin zarından özel dizayn edilmiş uç kısmı özel olarak pozisyon alabilen bir taşıyıcı sistemidir” dedi.

İhlas Haber Ajansı’nın da takip ettiği operasyon yaklaşık 2 saat sürerken, operasyon esnasında kalp kapakçığının başarılı bir şekilde hastaya nakledilmesinin ardından Prof. Dr. Hasan Pekdemir ve ekibi bu anı birbirlerini alkışlayarak kutladı.

“Türkiye’de ilk kez kullanan merkezlerden birisiyiz”

Ameliyat esnasında açıklamada bulunan Pekdemir, “Daha önceki kalp kapakçıkları domuz kalbinin zarından yapılıyordu. Bu kapakçık sığır kalbinin zarından özel dizayn edilmiş uç kısmı özel olarak pozisyon alabilen bir taşıyıcı sistemidir. Bu kapakçığın en büyük özelliği söylediğimiz gibi sığır pelikardından yapılmış olması ve dayanıklılık süresinin uzun olmasıdır. Bunun ömrünün 15 yılı bulabileceği söyleniyor. Bir de bu kapaktaki en büyük özellik, eteklerinin olması. Kapak takıldıktan sonra aradaki kaçakları tamamen önlediği görüldü. Türkiye’de ilk kez kullanan merkezlerden birisiyiz. Daha önce bu ameliyatı açığa çıkararak yapardık, ancak şimdi çok küçük bir damardan ameliyatsız yerleştirebiliyoruz. İşlem sonrasında da operasyon yerini ameliyatsız kapatabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu arada ameliyat sonrasında Prof. Dr. Hasan Pekdemir ve ekibinin özel bir talebi oldu. Pekdemir, yetkililere seslenerek Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne bir kalp hastanesi talebinde bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Fevzi mutlu (6 yıl önce)
    Hasan hoca ve ekibini kutluyorum.başarıların devamını diliyorum.malatyayı da kalp hastahanesine kavuştururlar inşallah .
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet metin (6 yıl önce)
    hasan hocam ve ekibini yürekten kutluyorum yolları acık olsun ,nşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    Ellerinize saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    Kendini,bilime,tip,adamis,insanlarimiza,sahip Cikmamiz,gerekiyor,tesekkurler
    0
    0
    Yanıtla
  • sultan şahin (6 yıl önce)
    Tebrik ediyorum hastamıza da acil şifalar diliyorum bu değerlerin kıymetini bileleim prf Ramazan Özdemir hoca gibi bu değerleri de kaybetmeyelim Ramazan hoca rahat olsun geride mükememl bir ekip bırakmıs kendisini bundan sonraki yaşantısından başarı ve mutluluklar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (6 yıl önce)
    Doç.Dr Jülide hoca gercekten Kardioloji Anabilim dalı için büyük bir kazanç her yerde Bayan hoca bulmak zor gercekten bu açıdan Turgut Özal Tıp merkezi şanslı Jülide hoca gibi bir değerin burda olması ekiple gercekten uyum içinde calışması başarılar diliyorum yolu açık olsun temenimiz malatyada daha cok hizmetinin olması
    0
    0
    Yanıtla
  • SEDAT (6 yıl önce)
    Prf Ramazan ÖZDEMİR hocamızı yürekten kutluyorum böyle bir ekibi Malatyaya kazandırdığı için Prf Hasan Pekdemir hocayıda tebrik ediyorum gercekten Prf Ramazan Özdemir den aldığı bayrağı aynı ekiple başarıyla taşıyor yolalrı açık olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    2007 yılında acil olarak hastaneye gelen babama yapmış olduğu operasyonla bugüne kadar yaşamını sürmesinde büyük emeği olan ve. Malatya için büyük şans olan Hasan hoca mi ve ekibini kutluyorum.Mustafa YILDIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (6 yıl önce)
    TEBRİKLER! Sonucunu görmek lazım. İnşallah hastalarda sorun çıkmaz ve suni kapaçıkların yerini alır. Araştırmaya devam. Boşverin "Evet" ile "Hayır" curcunası. İyi varsınız..
    0
    0
    Yanıtla