SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sigorta Prim İşveren Desteği Süresi Uzatıldı

0
Güncellendi - 2021-02-25 02:15:35
Sigorta Prim İşveren Desteği Süresi Uzatıldı
A- A+ PAYLAŞ

6 PUANLIK TEŞVİK 31 ARALIK'TA SONA ERMİŞTİ.. Malatya’nın da içinde yer aldığı 51 ilde uygulanmakta olan özel sektör iş yerleri için sağlanan 6 Puanlık Sigorta Prim İşveren Hissesi Desteği 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Geçtiğimiz Aralık ayında konuyu ilk kez gündeme getiren malatyahaber.com Yazarı, Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş tarafından, sürenin 31.12.2020 tarihinde sona ereceği ve uzatılmaması halinde işyerlerinin zor durumda kalacağını bildirmiş, siyasilerden sürenin uzatılması için çaba göstermelerini istemişti.

Konu ile ilgili bilgi veren Altaş “6486 sayılı kanunla sağlanan 6 puanlık sigorta işveren hissesi teşviki süresi 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Sürerinin uzatılmasına ilişkin 3579 sayılı Cumhurbaşkanı kararı 24.02.2021 tarihli 31405 sayılı 2. nolu mükerrer Resmi Gazete'de yayınlandı.” dedi.

Altaş, “Sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük 51 il ve Bozcaada Gökçeada ilçelerinde de uygulanmakta olan 6 Puanlık Sigorta Primi işveren hissesi desteği 2021 yılında uygulanan 3.557,50 TL’si asgari ücrete göre özel sektör işyerlerinde 1 işçi için 213,45 TL. sigorta primi işveren hissesi hazine tarafından karşılanacak. Uygulama eski yeni tüm özel sektör işyerlerini kapsamaktadır. Yasal düzenleme yapılmadan önce bildirge ve beyannamelerini gönderen işyerleri bu beyanları üzerinden gerekli düzeltme beyanını yaparak sağlanan 6 puanlık işveren hissesi desteğinden yararlanabileceklerdir.” diye konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da yaptığı açıklamada, “2020 yılının Şubat ayında Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile uzatılan destek 31 Aralık 2020 tarihinde son buldu. Üyelerimizden gelen talep üzerine konuyu gündemimize alarak hazırladığımız dosyayı çatı kuruluşumuz olan TOBB’a ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderdik. Sürenin uzatılmasıyla ilgili yapmış olduğumuz basın açıklamamız yazılı ve görsel medyada geniş yer buldu. Açıklamalarımızda işverenlerimizin sürenin uzamamasıyla 214 TL’lik destekten mahrum kaldığını ifade etmiştik. 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin işletmelerimize destek olmak, üretim ve istihdamın sürekliliğini sağlamak amacıyla yeniden uzatılması gerektiğini dile getirmiştik” ifadelerine yer verdi.

Alınan karar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Sadıkoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Değerli üyelerimizin talebi üzerine gündeme getirdiğimiz ve hazırladığımız dosya ile uzun zamandır takibini yaptığımız, aralarında Malatya’nın da yer aldığı 51 il ve 2 ilçemizde uygulanan ilave 6 puanlık sigorta primi teşvikinin süresi 24 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu önemli karar için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz”

malatyahaber.com- yenimalatya.com.tr- iha

FOTO: Konuyu daha önce gündeme getiren YMM Mustafa Bahadır Altaş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız