SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sıkıştırılmış, Seyircisiz Lig Tescil Edilir"

0
Güncellendi - 2020-04-01 18:44:03
A- A+ PAYLAŞ

Spor yazarı ve yorumcusu Tunç Kayacı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) nedeniyle liglerin ertelenmesiyle ilgili “Artık çok başka bir döneme giriyoruz. Ayrı bir yapılanma olacak. Herkes elindekileri değerlendirip, en iyi şekilde biraz küllerinden doğmak gibi gerçekçi çözümlere geçecek. Benim kişisel fikrim; sıkıştırılmış, seyircisiz bir lig, en azından tescil edilir” yorumunda bulundu.

Kayacı, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu ifade ederek, “Bunun için birçok şeyi feda edebiliriz. Feragat edebiliriz, özveride bulanabiliriz. Ama futbol olmayınca, ne kadar büyük bir eksiklik hissettiğimizi anladık. ‘Erkek futbolu’ deriz ama futbola kadınlarda ilgi gösteriyor” dedi.

“Artık çok başka bir döneme giriyoruz” diyen Kayacı, şunları söyledi:

“Ayrı bir yapılanma olacak. Herkes elindekileri değerlendirip, en iyi şekilde biraz küllerinden doğmak gibi gerçekçi çözümlere geçecek. Çünkü hep taşıma suyla değirmen çevirdik. Böyle idare ettik bugünlere geldik. Her şeyden bir hayırda çıkartmak lazım; bu badireyi yaşıyoruz ama çıkaracağımız derslerde olmalı. Her şeyin er veya geç bir sonu var. Başladığı gibi bitecektir. Biz ne yapıp ne yapıp doğru kararlar almalıyız. Bugün kulüp başkanından tutun futbolcusuna, teknik adamına, yöneticilerimize kadar ‘evde al’ derken de bir mola. Bu molada da sağlıklı çözümler üretmeliyiz. Bir an önce olumsuz durumu olumlu hale nasıl çevirebiliriz, nasıl bu olaya hazırlıksız yakalandıysak, bu olay bitiminde de yine hazırlıksız yakalanmayalım. Bu olay bittiği zamanda bunun hazırlıklarını yapmalıyız. Dünyanın bütün büyük kulüpleri bile kesintiye gidiyorlar, kendilerinin savunma mekanizmalarını çalıştırıyorlar.” 

Kayacı, liglerin durumuyla ilgili “Futbol ne zaman başları? Teknik adamlarla da konuşuyoruz. Kendi aramızda da konuşuyoruz. Bu işte bir fikir birliği yok. Şuanda görünen Nisan ayı da kapalı ve bir şey olmayacağı belli. Gördüğüm kadarıyla Mayıs’tan sonra bu işin karar verme, tarih belirtmek gibi şeyleri olacak gibi geliyor. Bana göre, Mayıs 15’te takımlar ancak top başı var. Saha idmanları başlar. Eğer bunu başlatacaksak, bu bir takım için olmayacak her takım bu şartlarda başlayacak. Her takımın fizik gücü, psikolojik durumu yeterli olmayacak. İleride bunun olağanüstü bir sezon olduğunu anlatacağız. Dünyayı saran küresel bir olayın üzerine çok ince bir titizlik yapamazsınız. Bazı şeyleri kabullenip, bazı şeylerde de esnek davranmamız lazım. İstemesek de seyircisiz oynanacaksa oynanacak ne yapalım? Benim kişisel fikrim; Haziran’da ligin oynandığını düşünelim, Cuma-Salı, Cumartesi-Çarşamba, Pazar-Perşembe oynanır. Sıkıştırılmış bir lig. Hikmet hoca, sevgili Hikmet Karaman, ‘İstanbul’da 5 tane stat var oynanabilir’ dedi. Kişisel fikrim, gene seyircisiz oynansın, yayınlansın, Malatya maçını Malatya’da, Göztepe maçını İzmir’de oynasın. Gerekirse özel uçaklar, sırf futbol kafilesine tahsis edilir. Bunlar olacak, yayacağız çünkü olağanüstü bir durum. Benim kişisel fikrim; sıkıştırılmış, seyircisiz bir lig, en azından tescil edilir” değerlendirmesinde bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Kemal (4 yıl önce)
    Kardeşim delimisin nesin?Şaka mı yapıyorsun? Bilim adamları,İki kişi yanyana yürümeyin diyor sen halen seyircisiz maçların oynanacağını konuşuyorsun.Bunu bilerek mi söylüyorsun yoksa ironi mi yapıyorsun?Gerçekten tuhaf bir açıklama.Çok enteresan.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (4 yıl önce)
    Millet can derdine düşmüş ekmek bulmayacak hale gelmiş.Beyefendi futbol olmayınca olmuyormuş diyor.liginde futbulunda canı cehenneme, çok lazımdı zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer mor (4 yıl önce)
    Herkes aldığı nefesin içindekini inceleyecek durumda iken maçlarmış ? ne maçı be herşey iyiyken takımında ,yönetiminde durumunu gördük kanser ettiler camiayı. Allah çaresizliğimizi gördüde bu virüs hortladı şimdilik kurtardı bizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Her gün yüzlerce insanın öldüğü ve korkunç bir şekilde yayılıp ölümlerin arttığı bir dönemde birinin kalkıp kendi işi ve mesleği gereği de olsa liglerin bitirilmesine kafa yorması ne kadar doğru bilemiyorum.Tunç kayacı hatırlatayım şu anda insanların izole edilmesi için tüm ülkeler çaba gösterirken sen takımın teknik direktörü,doktoru,kondisyoneri,malzemecisi,futbolcularını vs.Bir araya getirtip maçların oynanmasından bahsediyorsun.Hastamısın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Bu söyledikleri asla gerçekleşmeyecek.Aralık ayında çin de başlayan hastalık için,karantina uygulaması mart ayı sonunda ancak kaldırılabildi.Biz ülke olarak her türlü tedbiri çin gibi aldığımızı kabul etsek,bizde mart ayında görülen bu hastalık için karantina ayı bu hesaba göre,Temmuz -Ağustos ayında biterki,O aylara kadar futbolcuların çoğunun sözleşmesi bitmiş ve Türkiyeden gitmiş olacaklanndan bu söylem pek mantıklı ve mümkün görünmüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (4 yıl önce)
    Sayın kayacı, Corona virüs senide etkilemiş anlaşılan. Memleketin derdine bak, senin derdine bak. Futbol olmayınca olmuyormuş, ne kadar önemliymiş. Yetkililer ve vatandaşlar bu süreci en az hasarla atlatabilmek için herşeyden vazgeçmiş, siz ve sizin gibi dünyadan haberi olmayan, futboldan başka birşey bilmeyenler bir araya gelmiş Çarşamba cuma, salı Perşembe peşindesiniz. Millet yiyecek ekmek bulamıyor, evinde travma geçiriyor, senin derdine bak. Bu memleketin futboldan daha büyük sorunları var, bunu aklının bir köşesine yaz lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    Sıkıştırılmış lig yapıldı polis jandarma ambulans itfaiye olmadan maç yapılmaz, Allah korusun virüs bulaştı ikili mücadelede rakip takıma hakeme bulaştı bunların aileleri yokmu onlara bulaştı ordan ailenin akraba arkadaş vs vs böle herkese bulaştı. Allah korusun ölümler oldu hesabını kim verecek?sıkıştırılmış ligi Destekleyen tunç kayacı mı? Mantıklı olun böyle olağanüstü bir durumda dondurun ligi yada düşme vs olmasın sayı artsın 28 takım değil 21 20 yada 22 takım olsun gelecek yıl devam etsin. Hangi futbolcu oynayabilir acaba bulaşır mı diye düşünmekten. Değişik insanlarsınız değişikk
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruzgarin oglu (4 yıl önce)
    Tunc Kayaci her zaman saygi duydugum degerli bir yorumcudur. Ancak bu dusunce kendisine yakismadi nasil liglerin oynanmasibi dusunebilir hayret. Hemen hemen her lige bulasmis vakalar varken oynansin demek talihsizlik.
    0
    0
    Yanıtla