SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silahla Öldürülen Köpek İçin Suç Duyurusu

0
Güncellendi - 2021-01-27 18:23:21
Silahla Öldürülen Köpek İçin Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da emekli veteriner hekim ile eşinin beslediği köpeklerden biri, silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Malatya’da yaşayan emekli veteriner Hamza Güloğlu ile eşi Nermin Güloğlu, günlerinin büyük bir bölümünü sokak hayvanlarını beslemek ve onların sağlıklı yaşamaları için harcıyor. Hayvan sever çift, oturdukları evlerinin sokağında yavruyken buldukları 7 köpeği sahiplenerek beslemeye başladı. Bostanbaşı Mahallesinde bir arkadaşlarına ait arazide kendi imkanları ile kurdukları barınaklarda köpekleri besleyen çift, her gün evde hazırladıkları sıcak yemekleri günlük getirerek adeta çocukları hayvanları büyüttü.

Ancak geçtiğimiz gün sabah yine köpekleri beslemek için gelen çift, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Köpeklerden birinin silahla vurularak öldürüldüğü görüldü. Gözyaşlarına hakim olamayan Güloğlu, bu anları cep telefonu ile kayda aldı. Çift ardından polis merkezine giderek suç duyurusunda bulundu.

Nermin Güloğlu, hiç kimseden bir yardım talep etmeden emekli veteriner hekim olan eşi ile birlikte her gün hem sokak hayvanlarını beslediklerini hem de bakımlarını düzenli olarak yaptıklarını söyledi. haftalık 100 kilogram tavuk eti alarak evde haşlayıp günlük köpekleri beslediklerini ifade eden Güloğlu, “Geldiğimde köpeklerden birini öldürülmüş olarak gördük. Dilini ısırıp koparmış acıdan. Saçma girmedik yer kalmamış hayvanın vücudunda. Kim yapmış bilmiyoruz, muhtemelen gece buraya gelenler yapmış. Suç duyurusunda bulunduk. Polis gelip inceleme yaptı burada” dedi.

Hamza Güloğlu ise, 'Hayvan Hakları Yasası' olarak bilinen düzenlemeyle birlikte sorunların çözüleceğini kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Pırasa (3 yıl önce)
    Belediyeye Her şikayetimde gelen mesajda bu hayvanlar hayvanseverler tarafından koruma altina alınmıştır karışmayız yazıyor. Alın evinizde besleyin o zaman. Cağa çoluk korkuyor saldırıyorlar anlayın artık şunu. Önce insan hakkı diye birsey var. Allah mezarda önce kulu sonra hayvanı soracak sana. Hadi linç edin gardımı aldım.
    0
    0
    Yanıtla
  • selin (3 yıl önce)
    köpekler insanlardan daha merhametli yalnız belediyenin hepsini tek tek gezip toplaması lazm aç oldukları için insanlara saldırıyorlar doğal olarak lütfen bu konude hayvanlara sahip çıkılsn
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Bende bostanbasinda oturuyorum. Elbette hayvanların öldürülmesine zarar verilmesine karşıyım. Şiddetle kınıyorum. Ancak bu köpekler başı boş dolaşıyorlar geçen aylar iki çocuklu bir aileye saldırdılar seslerine oradaki inşaatta çalışan işçiler koşup seferber oldular da ciddi bir durum oluşmadı...Bu hayvanların kontrol altında tutulması gerekiyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Su hayvanlardan ne istersiniz kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • aslan kaya (3 yıl önce)Gökhan isimli kullanıcı yorumuna
    Bak güzel kardeşim daha bir kaç ay önce bir ortaokul öğrencisini başıboş köpekler öldürdü senin çocuğunu aynısını yapsalar ne yaparsın illa köpek sevecekseniz alın evinize besleyin inönü ünv kampüsüde köpek dolu güvenlik elinde plastik sopa ile dolaşıyor geceleri öğrenciler korkudan kaçarak gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Büyükşehir belediyemiz akşam oldu mu eve gitmeye korkuyoruz köpeklerden son yıllarda köpek sevgisi aldı başını gidiyor tamam onlarda bir can ama onların yaşam alanı şehirler değil köpeklerden korkan insanları bir düşünün
    0
    0
    Yanıtla
  • insan Eğitimcisi (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    insanların hatta cinsi insan olan canlıların onlara bir saygısı olmazsa o hayvanlarda gerekeni her zaman yapmakta haklılar sen evine gitmeye korktuğun o meleğin gece eksi 10 derecelerde sokakta aç susuz dolaştığını anlamayacak kadar zırcahilsin işte
    0
    0
    Yanıtla
  • Seni ya da bir yakınına Zarar gelir o zaman anlarsın sizin köpek sevmeyen zırcahil gören kardeşim senin yerin Hindistan git ineğe fareye tap sayın editör lütfen yayınlayın
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Köpek sevgisi insan sevgisiden kat kat iyide ondan hic duydunuzmu köpek bir insani öldürdü bicakladi kesti Yanından sessizce geçip gittiğin hiçbir köpek insana zarar vermez bu nefret ve önyargiyla asıl sizin gibi insanlardan korkmak gerek.Sevgiyle yaklastigin hicbir hayvan insana zarar vermez.
    0
    0
    Yanıtla