SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Yaşayan Herkes Nasibini Alacak"

0
Güncellendi - 2018-12-29 03:16:07
A- A+ PAYLAŞ

  • Gürkan, Şire Pazarı esnafları ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, Malatya’ya yakışır bir Şire Pazarı yapılması için talimat verdiğini söyledi.

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 23. Dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle ile AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şire Pazarı esnafları ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Burada konuşan Şire Pazarı esnaflarından İdris Payza, “Başkanımız her kapısını çaldığımızda, kapıyı beklememize gerek bırakmadan her şeyi seferber etti. Çıktığı kutlu yolda da kendisine başarılar diliyoruz. Büyükşehirde de aynı özveriyi göstereceğine inanıyoruz. Başkanımızdaki tek temennimiz, Yeni Şire Pazarı’nın da inşallah kendisine nasip olacağını, çok daha fiziki yerlerde ağırlayacağımıza inanıyorum ve başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Gürkan ise, Malatya için Şire Pazarı’nın önemine dikkat çekerek, “Şire Pazarı bizim için de, Malatya'mız için de, ülkemiz içinde, dünya içinde önemli bir pazardır. Eğer biz kuru kaysının yüzde 80’ini Malatya'da üretiliyorsa bu dünya markasıdır. Buradaki insanlar birbirleri ile kaynaşma ve dayanışma içerisinde olacak. Neme lazım içerisinde olmayacak. Bunun üzerinde özellikle duracağım. Bu konuda bu düzeni bozan hiç kimseye de müsamaha etmeyeceğiz. Herkes Malatya ortak paydası içerisinde, Malatya'nın daha ileriye gitmesi için el birliği ile gayret göstereceğiz. Birbirimizi seveceğiz, kırmayacağız, dökmeyeceğiz ve birbirimize saygı göstereceğiz. Burada Şire Pazarı yönetimi küskünler, dargınlar varsa onları barıştıracak. Ehli hukuk dediğimiz hakem ve aksakallılık görevini yerine getirecek. Malatya'da en büyük projeniz nedir dediklerinde ‘Mahallelilik Projesi’ dedik. Malatya'nın en büyük problemi sosyal entegrasyon problemidir. Barışın, sevginin ve saygının olduğu bir ortam. Biz Allah'ın izni ile bunu yapacağız. Esnafımız burada kalacak, işadamımız burada kalacak, ihracatçımız burada kalacak ve vergi defterleri burada olacak, kendileri dışarı gitmeyecek ve üretim burada olacak. Malatya ve Malatya halkı zenginleşecek ve o zenginliğin nimetlerinden bütün Malatya'da yaşayan herkes nasibini alacak” diye konuştu.

Malatya’ya yeni bir Şire Pazarı yapılması için talimat verdiğini belirten Başkan Gürkan, “Talimatı verdim. Güzel bir yer yapılsın. Yani yazıhanesi ile sosyal tesisi ile. Dışarıdan gelen bir adam Şire Pazarı’nı rahatlıkla gezmeli. Silkelenmemiz lazım. Biz kendi doğrularımızla, kendi gerçeklerimizle yüzleşmediğimiz zaman, doğru yolu bulma şansımız yoktur” ifadelerini kullandı.

Gülle’de, Malatya’nın yetiştirdiği insanlara dikkat çekerek, “Malatya'ya çok geldim.  Ancak açık konuşuyorum, net söylüyorum, muhabbet bağlılık, dostluk ve kardeşliği en güzeli ve en nadidesini bu sabah gördüm. Dün bir yerde bir çınar ağacı gördüm Battalgazi'de. Ömrü çok uzun, 600-700 yıllık bir çınar ağacı. Kuruyan dalları hemen kökünden yenisi bitiyor, o uzadıkça uzuyor,  diğer taraftan büyüyen fidanları her tarafı dolduruyor. Çınar ağacının uzun ömürlü olması, çınar ağaçlarının köklerinin toprağın ta derinliğine inmesinden kaynaklanır. İnsanlarda Çınar ağacı gibidir. Köküne bağlı olur, tarihine bağlı olur, geçmişini unutmaz, milli ve manevi değerlerini korursa adeta çınar ağacı gibi büyür de büyür. Uzun ömürde devam eder gider. Malatya Türkiye'de bunun en güzel örneklerinden birisi. Malatya dediğin zaman akla her zaman o değişik anılar ve hikmetler yüklenir. İstiklal savaşımızın başkomutanlarından canı pahasına cephelerde savaşan İsmet İnönü bu topraklarda çıkan değerli bir komutandır. Merhum Turgut Özal bu topraklardan çıkan değerli insandır. Hüsnü Doğan, Recai Kutan saymakla bitiremediğimiz kadar insanlar bu bereketli topraklardan çıkmış ülkemize katkıları olmuştur. Merhum Hasan Celal Güzel'de buradan geçmiştir” dedi.

Başkan Gürkan’ın Malatya için bir şans olduğunu belirten Gülle, “Dün sayın başkanımız ile buradan geçtik. Ve bana dedi ki, ‘Allah nasip ederse başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk yapacağım işlerden bir tanesi, Şire Pazarı’nı, Şire Pazarı’na yakışır bir şekilde ele alacağım. Yeniden yapacağım’ dedi. Selahattin başkanla ben yaklaşık 35 senedir tanırım. Malatyalı kardeşlerim, açık söylüyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı adayınızın Selahattin Gürkan beyin olması en güzel andır ve şanstır. Bunun kıymetini bileceğinizden eminim. Burada parti önemli değil. Hangi partiden olursa olsun. Ancak ortak verilen kararlarda yekvücut olmak boynumuzun borcudur. Bu seçimlerde Malatya’mız tek vücut olacak, elbirliği ile gönül birliği ile, Türkiye'de ülkemizin geneline örnek olacak en yüksek oyla Selahattin başkanı seçin. Bunu yaparsanız Malatya daha çok kazanacak” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Gündüz bey (5 yıl önce)
    Elazığı gormeyenler gelsin gorsun yollarını belediyecilik anlayışını elazigda6 yıldır çalışıyorum degisen birsey yok bi cevre yolu var diye elazigi malatyadan gelismis gostermek akla zarar dogunun gelisen ilidir malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • objektif (5 yıl önce)
    Elaziğ ile Malatya'nın gelişmişlik oranları, son 16 yıldaki değişim hızlarıyla mukayese edilmektedir. Elazığ'ın gösterdiği performansı biz de gösterebilseydik, 2. Kayseri olabilirdik. Elazıg, belediyecilikte Malatya olabildi ama Malatya, Kayseri olamadı. Alın size mukayese!
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim çelebi (5 yıl önce)
    Selahaddin başkanı yakından tanımıyorum ama konuşmalarında sürekli birleştirici bir tutum sergilemeye çalışıyor bu pozitif gelişme gibi görünüyor inşaallah dediğini uygularsa her zaman için kendi kazanır sayın başkan vatadaşın çok beklentileri mutlaka şüphesiz ben darendeye bağlı balaban mahallesinden bir şahıs olarak başkana şu beklentimi iletmek istiyorum yıllardır mahallemizin içme suyu şebekemizden içilmez raporlu su mevcut vatandaş bidonlar ve şişelerle araba tutup 20 km uzakta bulunan başka bir mahalleden su çekiyorlar çok başkan geldi geçti malesef icratsız olarak çözüm bulmadılar ilgilenmediler açık konuşalım bizim büyükşehir belediye başkanından böylesi durumlara el atması ilgilenmesi ve icratlarını görmek olacak temenni ederiz seçilip bu gibi eksikliklerin üstüne gider şimdiden başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekler (5 yıl önce)
    Elazığ dan 10-15 yıl önde mi daha bir cevre yolunuz yok, havalimanınız yok ve daha onlarcası bı zahmet Elazığ'ı gez de farkı gör.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin malatyalı (5 yıl önce)
    Malatya kaysıya sahip çıkamıyoruz başkan kaysının başkenti ama vizyonu ığdıra kaptıracaksız ne bir festival ne bir etkinlik bıraktınız kaydı adına
    0
    0
    Yanıtla
  • NEV (5 yıl önce)
    Malatya daki genç işsizlere sahip cikmadiginiz gibi ben diğer illerin belediyesi yayimlarken Malatya belediyesine personel alım ilanlarinizin hicbirini hicbiryerde görmedim.Elaltı alimlariniza şahitligimiz var.Reis e canimiz feda idi onu layiğı yere getirdik bunca zaman sizi oralara getirmenin dur deme zamani coktan geldi de geçiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (5 yıl önce)
    Çok zor zannediyorum ama hakkımız da hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla
  • G ali gürer (5 yıl önce)
    Toplantilarinda ben bulundun ve konusmalarina bizat ne diyecek diye merak etmistim barisci birlestirici malatya halki sagcisiyle solcusu ile kimsenin siyasi dusuncesini ayirt etmedem malatyaya yakisir tarafsiz bir belediye başkan adayligi bana layik gören herkese tesekur ediyorum ozelikle kuskunleri bir araya getirecegimi bir görev sayacağimi bem malatya icin varim bu düsunceyle haraket edecegime söz veriyorum dedi sahsim olarak cok çok sevindim basarilar diliyorum bende ayrimcilig yapmadan hizmet ederseniz siz kazanirsiniz kendileride zaten konusmasinda her cumleden ayrim yapmayacagimi Tüm malatya halkina hizmet verecegime huzurunda söz veriyorum dedi hayirli olur işallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Kıskanç (5 yıl önce)
    Selahattin başkanla Malatya gelişmişlik açısından Elazığ ında önüne geçer belki
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Elazığ dan 10-15 yıl önde zaten.. kıyaslama yapacaksak ufkumuzu geniş tutmak lazım.. Elazığ kıyası ne Allah aşkına.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığa 2 senede 1040 yataklı lüks hastane yapıldı malatya Battalgazi ilçesinin Hastanesi elinden alındı mis gibi mismis parkı hayvanat bahçesi oldu turgut ozal parkı beton oldu Hürriyet parkı vardı kafeterya oldu Kernek vardı kafasıni dinlediği beton oldu hızlı tren nerde 2.üniversiteymis inonunun başarılı bolumlerini turgut özal diye yaptılar şu şehrin 2.bir çevre yolu yok ulaşım için 60 ların avrupa taşıtı ttambur teleferik nerde bu arada şu şehrin kayseriden ne eksiği var şu şehrin dağları karla kaplı niye tesis yapılmaz şu şehrin niye teleferigi olmaz rakım olarak gayet iyi durumda olan malatyada niye dag turizmi olmaz şu şehrin belediye meydanı niye boktan olue eskisi daha iyi ydi kalkıp durakları ordan kaldırmak varken şu şehre çezmi kattaki bitirip tertemiz edip şehir yapmak varken niye boş işler ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne Elazığ'ı kıskanç?? Elazığ nerede Malatya nere. Malatya'nın akpınar meydanı kadar Elazığ merkez.
    0
    0
    Yanıtla