SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şire Pazarı'ndaki 'Yağma' Davasında Ceza Yağdı

0
Güncellendi - 2019-11-18 01:14:44
Şire Pazarı'ndaki 'Yağma' Davasında Ceza Yağdı
A- A+ PAYLAŞ

6 SANIKTAN 4'Ü BABA VE OĞULLARI.. Malatya’da Şire Pazarında çeşitli silahlı olaylara karıştıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan baba ve 3 oğlu ile diğer 2 sanığa “Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” suçundan 13 yıl ile 32 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması sona eren davada, tutuklu sanıklar Bayram A., Hasan A., Mustafa G., Feyzullah A. ve tutuksuz sanık Mehmet Serdal A. duruşmada hazır bulunurken, tutuklu Sanık Muhammet Raşit A., ise SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı.

Karar duruşmasında sanık avukatları ile mağdurlar ve avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada mağdurların avukatı Yağmur Güner, sanıklar hakkındaki suçlamaların sabit oluğunu ve bu nedenle cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık avukatları Sema Altuntaş, Soner Demirci, Mehmet Nuri Koşar, Sedanur Bakan ve Hüseyin Cem Güney, sanıklar üzerindeki atılı suçların işlendiğine dair mahkûmiyetine yeterli delil bulunmadığını ve bu nedenle beraatlerine karar verilmesini talep ettiler.

Sanıklar İse haklarındaki suçlamaları reddederek, beraat kararı verilmesini talep ettiler.

Mahkeme Heyeti esas hakkındaki son savunmaların ardından kararını açıkladı.

Mahkeme Heyeti Sanıklar Bayram A., Hasan A. ve Feyzullah A.’nın mağdur M.C.S.’ye yönelik olarak "Birden fazla kişi tarafından birlikte silahla yağma” suçunu işledikleri gerekçesiyle 13’er kez hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi.

Sanıklar Bayram A., Muhammet Raşit A., Feyzullah A. ve Mustafa G.’ye mağdur K.D.’ye yönelik "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” suçunu işledikleri gerekçesiyle 6’şar yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

Mahkeme Heyeti, Sanıklar Bayram A., Muhammet Raşit A., Mustafa G., Hasan A., Mehmet Serdal A.’ya mağdurlar E.C., M.Z.C. ve T.C.’ye yönelik "Birden fazla kişi tarafından birlikte silahla yağma" suçundan 13’er yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme Heyeti, hükümler ile birlikte tutuklu sanıkların ayrı ayrı tutukluluk hallerinin de devamına karar verdi.

Mahkemenin kararıyla baba Bayram A. toplam 32 yıl, çocuklarından Hasan A. toplam 26 yıl, Muhammet Raşit A. toplam 19 yıl, Mehmet Serdal A. 13 yıl hapis cezası alırken, diğer sanıklar Feyzullah A. ve Mustafa G.’ye 19'ar yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların daha önce işledikleri ve haklarında Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararı verilen suç dosyaları hakkında da ihbarda bulunulmasını kararlaştırdı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kadir (4 yıl önce)
    Bu nasıl bir haber olayın ne olduğu bile yazılmamış
    0
    0
    Yanıtla