SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Site Bahçesinde Buldu, Doğaya Bıraktı

0
Güncellendi - 2021-05-07 04:37:21
Site Bahçesinde Buldu, Doğaya Bıraktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Bünyamin Özdemir isimli vatandaş, yaşadığı sitenin bahçesinde bulduğu sarı benekli semenderi turşu bidonunda koruma altına aldı, ekmek ile besledi

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Çilesiz Mahallesinde yaşayan Bünyamin Özdemir, oğluyla birlikte site bahçesinde nesli tükenmekte olan sarı benekli semender buldu. Özdemir, semenderi site bahçesinde zarar görme riskine karşı turşu bidonunda koruma altına aldı. Semenderin aç olduğunu düşünen Özdemir, görünümüyle dikkat çeken hayvanı ekmekle beslemeyi de ihmal etmedi. Sitede yaşayan vatandaşların ilgi odağı olan semendere bir süre bakan Özdemir ve çocukları, daha sonra ise hayvanı tekrar doğal yaşam alanına saldı.

Maket zannettiler benekli semender çıktı

Bünyamin Özdemir, site bahçesinde buldukları canlının ilk başta kertenkele maketi olduğunu düşündüklerini belirterek, “Dün Malatya’da güzel bir yağış vardı. Oğlumla beraber markete giderken kapı kapanmıyordu. Oğlumda maket kertenkelenin olduğunu ve kapının bu yüzden kapanmadığını söyledi. Eğilip baktığımızda hareket ediyordu. Değişik bir sürüngen olduğunu fark ettik. Kavanozun içerisine aldık çünkü yol yağmurluydu, araçlarda geçiyordu. Ezilmemesi için aceleyle bidonun içe aldık. Ekmek verdik yemesi için. Türünün son örneklerinden olması gereğiyle. Biz internetten özellikle araştırdık, ismi siyah sarı benekli Türk semenderiymiş. Türüne nadir rastlanılıyormuş, ırkı kontrol altına alınmış. Üreyip çoğalmaları için çalışmalar yapılmış. Dün beni pet shoptan aradılar, ücret karşılığı sizden alalım dediler. Biz ücret karşılığı satılmasına razı olmadık. Biz doğaya bırakma taraftarıyız. Yeşillik, sulan bir alanda doğaya bırakacağız” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • AVCIMALATYA (2 yıl önce)
    Gündüzbey deki bahçe de çok var nesli tükenmekte falan hikaye kime ne kadar lazımsa gelsin incelesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin gibiler yüzünden nesli tükenecek işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Gece beylerderesi göletine inin poşete doldurun götürün. Bide ücretliymiş. Bu arada petshopcular gitmesin. Bi gariban gitsin yevmiyesi çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Yeşilyurt banazi gunduzbey tarafında yağmurdan sonra çıkan benekli semender öyle nesli tükenmek üzere falan da değil baya var
    0
    0
    Yanıtla
  • Birisi. (2 yıl önce)
    Gecen Bana da denk geldi. Fotoğrafını çektim.bizim buralarda hatri sayilir sayıda oldugnu düşünüyorum. Cunku her yağmur sonrası baya çıkıyorlar etrafta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Elinize sağlık kalbinize sağlık yüreği temiz insanlar,güzel yurdumun güzel insanları,iyi ki varsınız...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şahin (2 yıl önce)
    Güzel insanlara selam olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla