SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sivas-Malatya-Elazığ'ın Proje Çalışmaları Sürüyor"

0
Güncellendi - 2019-10-15 01:56:25
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının Ramazan bayramından önce hizmete alınacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Cumartesi günü öğle saatlerinde Sivas’a geldi. Devam etmekte olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinin Köklüce mevkisindeki şantiyesini ziyaret eden bakan ve beraberindekiler burada, projenin paydaşları ve yüklenici firma temsilcilerinin yer aldığı toplantıya katıldı.

Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Turhan, Yüksek Hızlı TFren projesinin Ramazan Bayramından önce hizmete alınacağını açıklayıp, “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı Sivas şantiyesindeyiz. Bu projede çalışan müteahhitlerimizle, teknik ekiple, valimizle beraber çalışmalar hakkında bilgi aldık, değerlendirmeler yaptık. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı İnşallah planladığımız şekilde devam ediyor.

Hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın da kamuoyuna açıkladığı gibi önümüzdeki Ramazan bayramından önce hizmete almayı planlıyoruz. Çalışmalarımızda bir sıkıntı, sorun şu anda görülmüyor. Hedefimiz Ankara’yı Sivas’a yüksek hızlı trenle bağlamak. Tabii hükumetimizin özellikle yüksek hızlı tren ve hızlı tren çalışmalarına özel önem veriyor.

Bu çalışmalarımız sadece Ankara-Sivas’ta değil Ankara-İzmir hattında, Bursa-Osmaneli hattında, Mersin-Antep hattında, Karaman-Yenice hattında çalışmalarımız devam ediyor.

Bu kesimlerdeki çalışmalara ilave olarak yine proje çalışmaları devam eden hatlarımız da var. Sivas-Malatya-Elazığ hattı, Antep-Urfa-Diyarbakır hattı, Eskişehir-Afyon-Antalya hattındaki proje çalışmalarımız da devam etmekte.

Bunun yanında geçen ay temelini attığımız tabii ki Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattında da Çerkezköy-Kapıkule arasında çalışmalara başladık. Halkalı-Çerkezköy arasını ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünden geçen ve Çerkezköy’e bağlanacak olan hattı da önümüzdeki günlerde projeleri tamamlanmış, ihaleye çıkaracağımız hatlar olarak söyleyebiliriz”dedi.

SİVAS-(İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • fatih (4 yıl önce)
    Ülkemiz gibi karasallığın ağır bastığı bir yerde biran önce yüksek hızlı tren yapılmalı.Ülkemizin bir çok ana artellerini kapsayacak milli bir çalışma olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • işin özeti (4 yıl önce)
    Elazığa giderken malatyadan geçmek zorunda iyiki elazığ var
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Demekki. Diyarbakır'a Urfa üzerinden gidecek hızlı tren. Elazığ Diyarbakır arası çok köprü,tunel viyadük lazım Urfa üzeri coğrafya daha düz. Sivas üzeri Malatya iyi oldu. Ins gecikti ama yapilmasini bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (4 yıl önce)
    Genelde 2 sene sonra Ocak ayında bitiriyorlar . Şimdi 2021 ocakta bitmiş olacak diyecekler ? müjdeyi eski bakanmız mı verir yoksa hanımefendi vekilimiz mi :)
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (4 yıl önce)
    30 yıldır çevre yolu yapılamayan bir şehre mi hızlı tren gelecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Bu proje çalışmaları ne zamandan beri devam ediyor. Daha ne kadar devam edecek. Malatya milletvekillerinin bu sorunu halledeceği yok. Bari Elazığ lı vekiller bu işe el atsa. Yaparsa onlar yapar. Daha büyükşehir dahi olmayan Sivas a hızlı tren götürülüyor. Malatya solda sıfır. Niçin Binali ulaştırma bakanı iken, yardımcısı Sivaslı idi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (4 yıl önce)
    Sn.Editör, Size sayın diye hitap ediyorum.Nezaketi elden bırakmıyorum.Bu kaçıncıdır bilmem.Yorumlarımı yayınlamıyorsunuz.Neden? Yorumumda hakaret yok, küfür yok, çirkin bir kelime yok.Saat 10.10 da yorum gönderdim, aradan 6,5 saat geçmiş siz halen yorumumu yayınlamadınız.Bugün mesainiz yok mu? Ama gece yarısı gönderilen yorumu yayınlıyorsunuz.Yoksa sizin kendinize göre bizim bilmediğimiz kıstaslarınız mı var?Bu kıstaslarınız içerisinde sadece yandaşlık, yağcılık, birilerine yaranma, suya sabuna dokunmama gibi durumları içeren yorumları yayınlama mı var? Galiba en iyisi yorum yazmamak diye düşünüyorum.Yazsam da yayınlanmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı kuruyor neden (4 yıl önce)
    Çok güzel bir çalışma olur da devlet büyüklerim şu kayısı ağaçlarımızı kurutan İTHAL İLAÇLARA bi çözüm bulun lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Ulaştırma Bakanlığının 2018 bütçesi 33.milyar civarında idi 2019.da 13.milyara 2020 yılına da taslakta 10.milyara düşmüş durumda hangi yatırımı hangi hizmeti yapacaklarmış...
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim aslan (4 yıl önce)
    Malatya'ya bı çevre yolu yapmadınız tren eksik kalsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunun üstüne daha başka yoruma gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (4 yıl önce)
    Sivas-Malatya-Elazığ yüksek hızlı tren hattında proje çalışmaları devam ediyormuş.Proje çalışmalarının daha ne kadar süreceği belli değil.Daha sonra ihale süreci ve yapım süreci başlayacak. Bu süreçlerin toplam zamanı en iyimser tahminle en az 7 yıl.Belki de daha fazla.Sayın Bakan bile zaman vermiyor.Şu tarihte bitecek diyemiyor. Peki, mademki Ankara-Sivas hattı, Sivas-Malatya-Elazığ hattı ile ileride Elazığ’a bağlanacaksa bu iki hattın inşaası neden aynı zamanda başlatılmadı? Hani, Türkiye ekonomik olarak büyüyordu uçuyordu.Yani, Sayın Bakan en az 7 yıl bekleyin ondan sonra hızlı tren Malatya’ya gelir demek istiyor.Ah Malatya ah.Ne diyeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi (4 yıl önce)
    Hani ocakta açılıyordu https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/ankara-sivas-yhtde-test-surusleri-yil-sonu-basliyor/1591229#
    0
    0
    Yanıtla
  • Ms44 (4 yıl önce)
    Adıyamana deniz gelecek kardeş sen ne diyosun devlet büyüklerimiz söyledi. Yıllardır hızlı tren muhabbeti var olmuyo yıllardır çevre yolu yapılacak olmuyo. Oy zamanı geldiğinde ilk vaatler arasında çevre yolu- hızlı tren UYAN MALATYA artık UYAN
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRİM (4 yıl önce)
    Adıyaman tren gelecek diye devlet büyüklerimiz hep söz verdiler inşallah olur diye düşünüyorum ve temenni ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • fethi sakin (4 yıl önce)DEVRİM isimli kullanıcı yorumuna
    Fatih tur neyinize yetmiyor.
    0
    0
    Yanıtla