SON DAKİKA
SON DEPREMLER

B.Yeni Malatya'ya Sivas'ta Mucize Nefes: 0-1

0
Güncellendi - 2020-07-10 00:34:08
B.Yeni Malatya'ya Sivas'ta Mucize Nefes: 0-1
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, deplasmanda DG Sivasspor ile karşılaştı. B.Yeni Malatyaspor'un 1, DG Sivasspor'un 2 topunun direkten döndüğü karşılaşmayı B.Yeni Malatyaspor, 68. dakikada Acquah'ın attığı golle 1-0 kazandı ve düşmeme mücadelesinde çok önemli bir kazanç sağladı.

Deplasmanda son galibiyetini 15 Aralık 2019'da Beşiktaş karşısında 2-0'la alan B.Yeni Malatyaspor, 7 ay sonra 3 puanla tanıştı.

STAT: Yeni 4 Eylül Stadı

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu (Ankara Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), Erdinç Sezertam (Ankara Bölgesi-Üst Klasman Yardımcı Hakemi), Serkan Çimen (Ankara Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), 4.hakem Hakan Ceylan (İzmir Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), VAR hakemi Arda Kardeşler (Bursa Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), AVAR hakemi Oğuzhan Uğurlu (İstanbul Bölgesi-Klasman Hakemi)

DEMİR GRUP SİVASSPOR: 30.Mamadou Samassa, 87.Marcelo Augusto Ferreira Teixeira, 4.Aaron Christopher Billy Ondele Appindangoye, 88.Caner Osmanpaşa, 3.Uğur Çiftçi (Dk.76 32.Petar Skuletic), 5.İsaac Cofie, 20.Fatih Aksoy (Dk.46 2.Arouna Kone), 8.Mert Hakan Yandaş, 11.Erdoğan Yeşilyurt (Dk.60 7.Fernando Andrade Dos Santos), 54.Emre Kılınç, 9.Mustapha Yatabare (Dk.83 19.Yasin Öztekin)

YEDEKLER: 29.Ali Şaşal Vural, 1.Muammer Zülfikar Yıldırım, 26.Barış Yardımcı, 6.Paul Papp, 14.Samba Camara, 22.Armin Derlek, 19.Yasin Öztekin, 7.Fernando Andrade Dos Santos, 32.Petar Skuletic, 2.Arouna Kone

TEKNİK SORUMLU: Rıza Çalımbay

BTCTURK YENİ MALATYASPOR: 30.Fabien Ceddy Farnolle, 6.Robin Yalçın (Dk.90 24.Vidar Örn Kjartansson), 7.Gökhan Töre (Dk.77 53.Yiğithan Güveli), 8.Murat Yıldırım (Dk.90 21.Moryke Fofana), 9.Umut Bulut, 16.Teenage Lingani Hadebe, 19.Afriyie Acquah, 20.Mitchell Donald (Dk.63 54.Remi Walter), 29.İssam Chebake, 44.Arturo Rafeal Mina Meza, 45.Karim Hafes Ramadan Seifeldin

YEDEKLER: 22.Abdulsamed Damlu, 36.Murat Akşit, 3.Erkan Kaş, 14.Ahmed Ildız, 15.Mustafa Akbaş, 21.Moryke Fofana, 24.Vidar Örn Kjartansson, 53.Yiğithan Güveli, 54.Remi Walter, 55.Youssuf Ndayishimiye

TEKNİK SORUMLU: Hikmet Karaman

GOL: Dk. 68 Afriyie Acquah (B.Yeni Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Hadebe, Farnolle, Mustafa Akbaş (B.Yeni Malatyaspor), Yatabare (DG Sivasspor)

Dakika 5: Karim Hafes’in soldan pasında ceza sahasına giren Robin Yalçın, cezasahası içerisinde sol çaprazdan sert vurdu top, defanstan döndü.

Dakika 6: Erdoğan Yeşilyurt’un sağdan ortasında Hadebe kafayı vurdu top kornere çıktı. Korneri Emre Kılınç kullandı. Emre paslaşarak kullandı ve ortaladı Yeni Malatyaspor defansı topu karşıladı.

Dakika 7: Yeni Malatyaspor cezasahası içerisinde bir anlık anlaşmazlık. Kaleci Farnolle boşa çıktı, Mert Hakan hareketlendi ancak Karim Hafes kademeye girerek, tehlikeyi savuşturdu.

Dakika 9: İssam Chebake’nin sağdan ortasında Umut Bulut cezasahasında altıpas içerisinde topa dokunamayınca mutlak bir gol kaçmış oldu.

Dakika 11: Appindangoye’nin pasında Yeni Malatyaspor yarı alanında topu kontrol eden Mert Hakan bekletmeden kaleyi denedi. Kaleci Farnolle, sert ve düzgün gelen şutta topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Korneri Mert Hakan kullandı, sonuç çıkmadı.

Dakika 14 DİREKTEN DÖNDÜ: Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Sağdan Sivasspor cezasahasına ilerleyen Gökhan Töre, ceza yayı üzerindeki Robin Yalçın’a pasını akardı. Robin Yalçın, cezasahasına girmeden sert vurdu, direğe çarpan top auta çıktı.

Dakika 20: Yeni Malatyaspor bir kez daha gole çok yaklaştı. Murat Yıldırım’ın akıl dolu pasında sağdan topla hareketlenen İssam Chebake, cezasahasına etkili bir orta gönderdi. Altıpas içerisinde topu kontrol eden Robin Yalçın, döndü ve sert vurdu ancak kaleci Samassa gole izin vermedi.

Dakika 21: Robin Yalçın cezasahası sağ çaprazdan sert vurdu Sivasspor kalecisi Samassa topu sektirdi. Geriden gelen Murat Yıldırım topa dokunmak istedi ancak kaleci Samassa topu kontrol etmeyi başardı.

Dakika 31: Demir Grup Sivasspor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından Mustapha Yatabare tarafından çekilen şutta Mina topun kaleye gitmesine izin vermedi.

Dakika 34 OFSAYT GOL VAR'LA İPTAL: Demir Grup Sivasspor’un ağlara giden topu gol değeri kazanmadı. Mert Hakan’ın pasında Yatabare cezasahası sağ çaprazdan sert vurdu kaleci Farnolle’den seken topu, Emre Kılınç ağlara gönderdi. Gol sonrası ofsayt bayrağı kalınca VAR’a başvuruldu. Mert Hakan’ın Yatabare’ye pasında ofsayt olup olmadığı incelendi ve ofsayt olduğuna hükmedildi.

Dakika 38: Yeni Malatyaspor’da orta alanda topla buluşan Robin Yalçın çalımlarla Sivasspor defansına kadar girdi ancak son pozisyonda topu istediği gibi kontrol edemeyince tehlike sonlanmış oldu.

Dakika 39: Umut Bulut kaleyi yokladı. Yeni Malatyaspor’da Gökhan Töre’nin pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Umut Bulut, ayağının içiyle topu ağlara göndermek istedi ancak istediği falsoyu veremeyince top auta çıktı.

Dakika 41: Sivasspor’da Emre Kılınç uzak mesafeden şansını denedi ancak top üstten auta çıktı.

Mücadelede ilk yarının sonuna oynanmamış süre olarak 2 dakika ilave edildi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Dakika 49: Robin Yalçın’ın pasında topla buluşan Murat Yıldırım, ceza sahası sol çaprazdan sert vurdu top, kaleci Samassa’da kaldı.

Dakika 54 DİREĞE ÇARPTI: Sivasspor’da sağdan kazanılan serbest vuruşu Erdoğan Yeşilyurt kullandı. Erdoğan’ın ortasında Mustapha Yatabare kafayı vurdu direğin yanına çarpan top auta çıktı.

Dakika 67: Murat Yıldırım sağdan taşıdığı topu cezasahası içerisindeki Umut ile buluşturdu. Umut, geriden gelen Gökhan’a pasını aktardı. Gökhan, açısını buldu ve şutunu çekti ancak meşin yuvarlak çerçeveyi bulamadı.

Dakika 68 GOL: Yeni Malatyaspor golü buldu. Remi Walter’in pasında Sivasspor yarı alanında topu kontrol eden Afriyie Acquah, cezasahası dışından sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-1.

Dakika 79: Sivasspor’da Fernando ceza sahası sağ çaprazdan ayak içile vurdu top üstten auta çıktı.

Dakika 82 DİREKTEN DÖNDÜ: Sivasspor, Yeni Malatyaspor ceza sahasının sağından serbest vuruş kazandı. Mert Hakan’ın kullandığı serbest vuruşta Kone’nin kafa vuruşunda direkten dönen topa Yatabare müdahale etmek istedi Umut Bulut tehlikeyi savuşturdu.

Dakika 86: Remi Walter’in soldan kullandığı serbest vuruşta Mina arka direkte topun gelişine vurdu ancak meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı.

Dakika 88: Emre’nin soldan ortasında arka direğe seken top Yasin’in önünde kaldı. Yasin’in şutunda top üstten dışarı çıktı.

Mücadelenin sonuna oynanmamış süre olarak 6 dakika ilave edildi.

Dakika 90+3: Sivasspor’da soldan kazanılan korneri Mert Hakan kullandı, Yiğithan’ın ters vuruşunda top bir kez daha kornere çıktı. Yasin’in sağdan kullandığı korner atışında Petar Skuletic kafayı vurdu top auta çıktı.

Mücadele 1-0 BtcTurk Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • M.Sinan ÖZTAN (3 yıl önce)
    Önümüzde üç zorlu müsabaka var.Bu maçlardan ez az ikisini kazanmamız halinde BYMS düşme hattının üzerinde yer alır.Temennim odur ki,alttaki takımların mağlup olması.İnşallah bu gerçekleşir ve Malatya bayram eder.Haydi BYMS Beşiktaş karşısında ölümüne mücadele ve üç puan.Ben inanıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (3 yıl önce)
    Çok mutlu olduk ayaklarınıza yüreklerinize sağlık inşallah devamı gelir morallerimizi yüksek tutalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner (3 yıl önce)
    Bir galibiyet bir beraberlik alırsak ligde kalmamıza yeter . Zor değil yapabiliriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz ÖZCAN (3 yıl önce)
    Galibiyet çok güzel özlemişiz helede deplasman galibiyetini. Biz düşmeyi haketmiyoruz bizi bu duruma işten anlamayan Futbol Fukarası Adil Gevrek ve yönetimi getirdi inşallah kalan haftadada gerekli puanları alıp bu ligden düşmeyeceğiz sizler güvenimiz sonsuz,lig bitincede Adil ve ekibin son kullanma tarihi dolmuştur. ???
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (3 yıl önce)
    maçı canlı izleme olanağım olmadı özetleri izledim çok iyi oynamamışız zaten bu saattan sonra bu durmadaki bir takım bu moralle iyi oynanamaz ancak iyi mücadele etmesi gerek sakin olmak lazım maçın özetlerde izlediğim kadarıyla futbolcular topa müdahalede çok bilinçsizce giriyorlar sanki topa değil kavgaya gidiyorlarmış gibi giriyorlar her an kırmız ve ikinci sarı karttan atılabilir riski var teknik heyet futbolculara bu riskleri iyi anlatması gerek futbolculara psikolojik destek vermeli bu maçta hakem iyi niyetliydi. Bu hafta Beşiktaş'ı yenersek likte kesin kalırız beraberlik halinde rakip takımların alacağı sonuca bakacağız yenilirsek Rize'de savaş yapmamız lazım son hafta ise Antep hesaba katmıyorum ya öleceğiz ya alacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • mete kara (3 yıl önce)
    Bu nasıl bir başlıktırr böyle Mucize...oynadık kazandık bu başlık yakışmadı malatyahaber
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Top umut buluta geldiğinde çok komik oluyor.mazisinde iyi futbol oynamış olabilir ama bizde 37 yaşında hurdaya çıkmış.süper ligde oynayacak düzeyde değil artık.bir oyuncunun mazisine değil geleceğine yatırım yapılır.bu gün satışa çıkarsak kimse yüzüne bakmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    İnşallah devam diyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • 25oltu (3 yıl önce)
    Malatya düşer
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (3 yıl önce)
    Çok şükür ki sivası sivasta yenmeyi başardık ve ilk maçın intikamını aldık. Şimdi ise Beşiktaş maçına odaklanmak lazım. Kayseri Beşiktaşı da yendi bizde yenersek avantajları kalmıyor. Rize yi de yenersek ya da en kötü berabere kalırsak bu iş biter 3 puan Beşiktaş 1 puan Rize 3 puan Gaziantep toplam 39 puan ile hayli hayli kalırız ligde.
    0
    0
    Yanıtla
  • gaffure (3 yıl önce)
    takım iyiydi ama adil gevreği unutmayın ha???
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Takımımız çok ama çok iyi mücadele etti.Futbol şansımızda vardı.Mücadelede biraz daha öne çıkan futbolcularımız Mina,Murat, Gökhan diyebiliriz .Henüz birşey bitmiş değil.Ancak avantaj yakaladık bunuda mutlaka iyi kullanmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (3 yıl önce)
    umuta kötü diyen yorumcular, şuna dikkat etmemişler sanırım. umut rakibin her atağında defansa gelip bir çok tehlikeli atağı kesti.. ileri geri koşarak var gücüyle oynadı..umut biyonik adam değilki.. ancak bu kadar olur yani.. aferin şu gökhan töreye bir malatyalı gibi ölümüne oynadı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı memet (3 yıl önce)
    Ahmet turan, sivasin iki topu direkten dönmeseydi de sen fahri hemseriyi göreydin. Önemli olan takımın canla başla oynaması, birde hani derlerya futbol şansı olması. Dedikodulara ve şaibelere neden olacak açıklamalardan kaçınalım lütfen. Saygılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (3 yıl önce)
    Allah’tan umut kesilmez.O bitti demeden hiçbirşey bitmez... İnanıyorum ligde kalacağız...?
    0
    0
    Yanıtla
  • DONDURMACI (3 yıl önce)
    BÖYLE AŞK ne görülmüş ne duyulmuş Leyla mecnun Kerem Aslı Aşkı gibi MALATYASPOR Aşkı Bu Canım Malatyasporum her kaybetiğinde Beni Diri Diri topraklara gömüyorsun Gurbet ellerde Sen her kaybettiğinde Ben Biraz daha ölüyorum Maçlarına daha Bakamıyorum dayanamıyorum senin böyle perişan haline Sen Düşme bizi bu duruma getirene Ettiğim sabah akşam Bedduaları artık Her Saat başı edeceğim az çektirmedi bize ligi zehir zıkkım etti Burnumuzdan getirdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Carbon (3 yıl önce)
    Umut delirtti ama yılın golü ile altın 3 puan bu sevinç inşallah hüsrana uğramaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Trabzon'un kazanamamasi aleyhimize oldu çünkü rakiplerimizle oynayacak iddiası biterse maçlara asilmaz diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet turan (3 yıl önce)
    Gençlik spor bakanımızın Fahri hemşeri ilan edilmesi ve Malatya ziyareti hakemlerinde maçta tarafsız kalmasını sağladı ve zaferi kazanmamıza vesile oldu. Selahattin başkanım vallahi akıllı adamsın bir jestin ve misafirperverliğin hakemlerin bile tarafsız davranmasını sağladı. Başarıda katkın büyük ellerine sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Nelere takılıyorsunuz.Herkesin gözü önünde oynan oyun var.Takım iyi mücadele etti.Hakemlik birşey de olmadı şansta yanımızda idi başka sebep aramaya gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok haklısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (3 yıl önce)Ahmet turan isimli kullanıcı yorumuna
    direkten dönen topları da ayarladılar. Adamlar ikinci yarı gol için Koneyi soktu. Elde ne var kullandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    seni çok çok seviyorum canım malatyam senin allah'ına kurban rahat nefes aldık..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Cok.sukur.emeginize.ayaklariniza.saglik.basarilar. Diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Denizli kayseri ve konyanın fikstürleri çok zor . 3 maç 4-6 puan bizi ligde tutar . Adil Gevrek şansını da hesaba katarsak oldu bu iş
    0
    0
    Yanıtla
  • Batuhan (3 yıl önce)
    Bugün ne güzel bir gün böyle hem yağmur yağdı Malatya çok serin? Akşamınada Malatya'mız yağmur kadar sevindirdi bizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (3 yıl önce)
    Bu mücadele alkışlanır. Hepinizin yüreğine ayağına sağlık. Siz böyle canla başla oynayın yeter. Gerisi gelecektir. Allah yolunuzu açık etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Maçtan önce yorum yapmıştım.Sivasspor ile on maç yapsak 9 unu kaybederiz diye, yayımlanmadı. Ama yıl 2020 yani herşeye gebe, o sene de bu sene
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Tüm oyuncularımızın ayaklarına sağlık.Bir 5 puana daha ihtiyacımız.Bugün aylar sonra rahat uyuyacağım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Batuhan (3 yıl önce)
    Haydi Malatya taraftarı sıra sende takıma şehir girişinde çoşkulu bir karşılama ve hafta sonu Beşiktaş'ı yenelim inş bu iş biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sonra da bütün şehir corona :D
    0
    0
    Yanıtla
  • Batuhan (3 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru ya unuttuk onu? Şaka şaka kimse dışarı çıkmasın gönülden ve balkondan destekleriz bizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (3 yıl önce)
    En çok Fenerbahçe'den puan alamadık ona üzülüyorum. En kolay rakipdi
    0
    0
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (3 yıl önce)
    Günün en güzel haberi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Tebrikler.Allah ayaklarınıza kuvvet, vücutlarınıza sıhhat versin.Hadi kaplanlar bu inancı LİG SONUNA kadar gösterin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Demirci (3 yıl önce)
    Şimdi onlar düşünsün. Ne demistik fener maçında ki futbol alayına yeter. Töre en büyük şans kalan maçlar için de.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memo44 (3 yıl önce)
    Yenelim....yenilelim... Gökhan töre aldığın para annenin ak sütü gibi helal olsun kardeşim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayisi_Kentli (3 yıl önce)
    iyi oynuyoruz, alacagiz bu maçi
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Robin hatalı pas verir farnol penaltı yaptırır umut isabetsiz cılız şutlar atar diye korkuyoruz bu maçı alamazsak işimiz zor malatyayi seven bir kulüp kalmamış adil gevrek 17 takımın antipatisini nasıl kazanmış başarısından dolayı kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah aşkına şu başlığa bakarmısın mucizeymiş biz kendi içimizde antipati içerisindeyiz o sebeple şu bilinmeli ki bu takım düşmeyecek allahın izni ile
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (3 yıl önce)
    Umut Hikmet hocayı çıldırttı adeta
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (3 yıl önce)
    Umut çok kötü. Herzamnki gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (3 yıl önce)
    Sivasda diğer takımlar gibi Malatya maçı olunca tam kadro çıkmış Kayseri maçında 5 eksikleri vardı!
    0
    0
    Yanıtla