SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Söğütlü Cami'nin Deprem Hasarlı Minberi Değiştirildi

0
Güncellendi - 2020-03-08 05:11:05
Söğütlü Cami'nin Deprem Hasarlı Minberi Değiştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Söğütlü Cami'nin Elazığ- Sivrice merkezli olarak 24 Ocak gecesi meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve yıkılma tehlikesi olan mermer minberi söküldü ve yerine ahşap minber yerleştirildi.

Depremde, Söğütlü Cami'nin mermer minberinin de montaj yerlerinde açılma olduğu ve tehlike yarattığı belirlenmişti. Depremde Yeni Cami'nin kubbesinin bir kısmının çökmesi ve bu caminin ibadete kapatılmasının ardından cemaati artan Söğütlü Cami'nin hasarlı mermer minberinin yarattığı tehlike nedeniyle, kısa bir süre namaz safları minberden uzakta oluşturulmuştu, daha sonra hasarlı minber sökülmüştü. Cami için Kahramanmaraş'taki bir atölyeye ahşap minber sipariş edildiği ve yapımının tamamlanmasının ardından Malatya'ya getirilerek, caminin smermer minberin yerine monte edildiği bildirildi.

MİNBER: Sözlükte “yükselme; yükseltme” anlamlarındaki nebr kökünden türeyen minber kelimesi “kademe kademe yükselerek çıkılan yer” demektir. Genelde camilerde hatibin hutbe okurken daha iyi görülmek ve sesini daha iyi duyurmak üzere çıktığı basamaklı mimari unsuru, bazan da kürsü, koltuk, taht vb.ni ifade eder. (islamansiklopedisi.org.tr)

Genel olarak mimari açıdan cami içerisinde mihrabın sağ tarafına denk gelecek şekilde inşa edilmektedir.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Söğütlü Cami'nin depremde hasar gören mermer minberi 

FOTO: Caminin, ahşaptan yapılan yeni minberi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız