SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Son 10 Metre Kala Kurdeleye 'Gel' Dedim.."

0
Güncellendi - 2019-02-16 04:28:49
A- A+ PAYLAŞ

9 SAAT 59 DAKİKA 49 SANİYEDE KOŞTU.. 71,1 km. mesafeli Manavgat Ultra 70K'da genel listede birinci olan Eda Kınacı, "Birincilikten sonra ben bile o kurdeleyi kucaklarken kendime şaşırdım. Kurdeleye son 10 metre kala 'gel gel' diye sarıldığımı biliyorum. Etrafımdaki birçok kişinin de şaşırdığını biliyorum. Birçok tebrik ve çok güzel övgüler aldım. Bu gerçekten mutluluk vericiydi" dedi.

Arapgir Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Eda Kınacı, son olarak Malatya 44 runners adına katıldığı Manavgat Ultra Maratonu'nda 71,1 kilometreyi 9 saat 59 dakika 49 saniyede koşarak kadınlarda genel sıralamada birinciliği elde etti.

763 göğüs numarasıyla yarışmada yer alan başarılı sporcu, zorlu parkurda iyi bir performans ortaya koydu. Zorlu ve uzun parkuru iyi bir teknikle geçen Kınacı, Malatya'ya birincilik kupasını getirdi.

"ZORLUK DERECESİ YÜKSEKTİ AMA İYİ SONUÇLANDI"

Kınacı, iyi bir hazırlık döneminin ardından Manavgat Ultra 70K'da yarıştığını ifade ederek, "Parkur, teknik ve zorluydu. Şuana kadar gittiğim yarışlarda en uzun mesafeyi çıkarttım. İnişlerimiz çok sertti, dere geçişlerimiz vardı, teknik patika koşularımız çok uzundu. Şimdiye kadar gittiğim yarışlar arasında en çok teknik gerektiren, zorluk derecesi yüksek olan bir yarıştı. Ama nihayetinde güzel bir şekilde sonuçlandı" dedi.

İnsanların kendisini zorlu maraton öncesi desteklemediğini anlatan Kınacı, "Çok yoğun çalıştım. Rakiplerde sağlamdı. Her gittiğim yerde parkura çok yabancı olarak çıkıyorum. Benim için tamamen sürprizler diyarı gibi oluyor. Yarış başlıyor ve parkurla karşılaşıyorum. Bu defada parkur biraz değişmişti. Neyse ki çalışmalarım tamdı. Bu defa destek sistemleri çok yüksekti. Yarışmaya daha önceden duyarsız olan insanlar bile 'yarış ne oldu veya yarışın ne zaman' diye sorar oldular. Bu da benim için bir motivasyon kaynağı oldu" ifadelerini kullandı.

"SON 10 METRE KALA KURDELEYE 'GEL' DEDİM"

Kınacı, insanların kendisinden olan beklentileri boşa çıkartmadığı için mutlu olduğunu belirterek, "Birincilikten sonra ben bile o kurdeleyi kucaklarken kendime şaşırdım. Kurdeleye son 10 metre kala 'gel gel' diye sarıldığımı biliyorum. Etrafımdaki birçok kişinin de şaşırdığını biliyorum. Birçok tebrik ve çok güzel övgüler aldım. Bu gerçekten mutluluk vericiydi. İnsanların sizin için belirli bir umutları olabiliyor. Bu kadar haberden sonra onların bu ümitlerini boşa çıkartmamak çok güzeldi" diye konuştu.

"DESTEK BEKLİYORUZ"

Başarılı sporcu, elde edilen başarıların kendilerini mutlu ettiğini ancak verilecek desteklerle daha büyük başarıların elde edilebileceğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakiplerim gerçekten çok sağlamdı. Yurt dışından gelenler vardı ve herkes iyi hazırlanmıştı. Ben, kendime o konuda güvendim ama daha çok destek olursa benim için daha mutluluk verici olabilir. Çünkü oraya gelen insanların birçoğunun sponsoru vardı. Benden daha avantajlıydılar. Bu konuda gerekli yardımlar olursa daha iyi başarıların gelebileceğini düşünüyorum."

"MALATYA'DA DA YARIŞ YAPILABİLİR"

Malatya'nın gerek yol yarışları gerekse de ultra maraton yarışlarına ev sahipliği yapabileceğini dile getiren Kınacı, "Malatya, yol yarışı ve ultra maratonda tam bir parkurlar cenneti. Gittiğim yerlerde yol yarışında da, ultra maratonda da parkur olarak burayla çok farklılık görmüyorum. Biz buraların çok fazla parkur olduğunun farkında değiliz. Çok daha güzel organizasyonlarda çıkabilir. İnsanlar Malatya'yı tanıyabilir. Açıkçası bu koşularda beni en çok azme iten şey de Malatya'yı tanıtmak oldu. Burada da insanlar koşuyor. Bir şeyler istedikten sonra yapılabiliyor. Bu İzmir, İstanbul, Ankara'yla sınırlı kalmayabiliyor. Bu konuda özellikle belediyelerden destek bekliyoruz. Malatya 44 runners diye bir takımda kurduk. Biz çabalıyoruz, eğer onlarda destek verirse daha iyi şeyler olabilir. İnsanlar buraya gelecek, burayı tanıyacaklar. Herkes içinde bir kazanç olabilir" şeklinde konuştu.

"HEDEFİM ROTTERDAM MARATONU"

Kınacı, ultra maraton yarışlarının devam ettiğini belirterek, öncelikli hedefinin 6-7 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Rotterdam Maratonu olduğunu söyledi. Başarılı sporcu, "Bundan sonra da ultra maratonlar var ama ben genellikle yarış takvimimde senede bir kere bir yurt dışı maratonu yapmayı hedefliyorum. Bu defada 7 Nisan'da Rotterdam Maratonu var. O maratona katılacağım. Keyifli bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Genellikle yurt dışında organizasyonlar daha donanımlı oluyor. Etkinlikler daha keyifli geçiyor" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • recep solmaz (5 yıl önce)
    Eda kınacı kardeşimiz konuşmadan koşarak yürüyerek 71 km ultra maratonu birincilikle bitirmenin sevinç ve mutluluğunu paylaşıyorum.sporun tüm branşlarında beyaz önlüklü melek kardeşimiz eda gibi sporcularının sayısının artması Malatyamızın spor kenti olmasında çok büyük katkı sağlayacaktır.Bu başarılı kardeşimize mutlaka Malatya belediyesi gerekli desteği verecektir.spor yapan spor yapmaya çalışan sporu düşünen bir Malatyada yaşamak sağlık sevgi ve mutluluk getirecektir.teşekürler eda .
    0
    0
    Yanıtla