SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Anda Salon Tahsisi İptaline Tepki

0
Güncellendi - 2018-12-17 02:27:03
Son Anda Salon Tahsisi İptaline Tepki
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, kamu kurumlarının AKP’ye yaranmak için her yolu denediğini öne sürdü..

Malatya İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından İnsan Hakları Haftası münasebetiyle 15 Aralık tarihinde yapılacağı açıklanan ‘Türkiye’de Demokrasi ve İnsan Hakları’ paneli,  iptal edilmek zorunda kaldı. Malatya Öğretmenevi Kernek Salonu’nu 2 ay önce tutan, salon kirasını ödeyen İHD Yöneticilerine panelden 1 gün önce 16.30 da öğretmenevi yönetimince telefon açılarak yer izninin iptal edildiği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İHD Malatya Şubesinin düzenleyeceği panelin öğretmenevi yönetimi tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edilmesini eleştirdi. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni bir skandala daha imza attığını kaydeden Ağbaba,”Malatya Öğretmenevi’nde gerçekleştirilecek “Türkiye’de Demokrasi ve İnsan Hakları” konulu panel için , İHD yöneticileri 2 ay önce yaptıkları başvurunun ardından ‘her ihtimale karşı’ valilik ve il emniyet müdürlüğüne başvuru yaptıklarını, başvuruda kendilerine ‘kapalı yerlerde yapılan etkinlikler için izin yazısı alınmasına gerek yoktur ’denildiğini belirtmelerine rağmen,kim ya da kimlerden geldiği belli olmayan talimatla panel yeri izni iptal edilmiştir” dedi.

Ağbaba; “İnsan haklarının, demokrasinin, Türkiye gerçeklerinin konuşulmasından bile korkan bir zihniyetin eliyle Malatya her geçen gün daha fazla çoraklaştırılıyor. Çok değerli konuşmacıların Malatyalılarla buluşması sudan sebeplerle engelleniyor. Devlet daireleri AKP dairesi gibi davranarak açıkça ayrımcılık yapmaktadır. Bu yönetim anlayışından bir an önce vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğretmenevi'nde yaşanılan salon iptalini TBMM gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Ağbaba Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti:

“1-Gazeteci Şirin Payzın ve Levent Gültekin ile İHD MYK Üyesi Raci Bilici’nin katılacakları panel için aylar öncesinden izin alınmasına rağmen hangi gerekçeyle panel yeri iptal edilmiştir?

2-İnsan Hakları Derneği tarafından 2017 Aralık ayında yine Malatya Öğretmenevi'nde insan hakları haftası münasebetiyle panel düzenlenmişken, bir yıl sonra aynı yerde aynı konuda panele izin verilmemesi gerekçesi nedir?

3-Panel yeri , Malatya İl Milli eğitim Müdürünün talimatı ile mi iptal edilmiştir?

4-Panelden bir gün öncesine kadar sorun yokken, mesainin bitimine yarım saat kala panel için yer verilmeyeceğinin açıklanması, İHD’nin yeni yer bulamaması, dolayısıyla panelin iptal edilmesi için kasıtlı bir uygulama mıdır?

5-Malatya Öğretmenevi Müdürü görevinden istifa ederek  AKP Battalgazi Belediye Başkan aday adayı olmuştur. Buna rağmen Malatya Öğretmenevi kurum sayfasında halen müdür olarak görünmesinin sebebi nedir?

6- Öğretmenevi eski müdürü , AKP Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayının ‘siyasi istikbaline zarar gelmemesi için’ panelin iptal edildiği iddiaları doğru mudur?” sorularını yöneltti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    KORKMAYIN,HERKES KONUŞSUN,ANLATSIN HOŞUNA GELMİYORSA DİNLEME,KORKMA KOUŞMAKTAN BİR ŞEY ÇIKMAZ EYYAMCILIĞA SON..................
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Gerekçe gösterilmeden iptal edilen toplantı yerinin izahı nedir? Birileri emir mi vermiştir? Ne günlere kaldık. Allah sonumuzu hayır etsin. Nedir bu baskı. Din, iman, hak, hukuk, adalet bunun neresinde? Bilenler cevaplasın.
    0
    0
    Yanıtla