SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son 'Malatyalılar'!

0
Güncellendi - 2019-12-20 16:08:11
Son 'Malatyalılar'!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü” programı düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen program öncesi, göçmen öğrencilerin hazırlamış olduğu Resim Sergisi açıldı. Sergideki resimleri inceleyen Vali Aydın Baruş ayrıca farklı ülkelere ait folklorik giysi ve yemek kültürünün sergilendiği stantları ve Malatya Kızılay Şubesine ait “İyilik Durağı” standını gezdi. Kızılay tarafından 2016 yılından bu yana Avrupa Birliğinin fonlarıyla Türkiye’de yaşayan mültecilerin yararlandığı Sosyal Uyum Yardım programı yapıldığı, şu ana kadar 1 Milyon 750 bin mültecinin bu programdan faydalandığı ayrıca 1 milyon 630 bin öğrencinin de eğitim yardımından faydalandığı bilgisi verildi.

Sabancı Kültür Merkezi salonunda düzenlenen “Dünya Kültürlerinin Buluşma Noktası Türkiye” adlı programda konuşan Vali Aydın Baruş, "insanlar geçmişten bugüne değişik sebeplerle yaşamış oldukları toprakları bırakarak başka topraklara göç ederek zorlu bir hayata adım atmak zorunda kalmıştır. Milletimizin ise her zaman şefkati ile dünyanın dört bir tarafından gelen gerek soydaşlarına, gerek dindaşlarına gerekse diğer ülkelerde yaşayan insanlara büyük bir merhametle kucak açarak kabul etmiş, kapılarını onlara açmıştır" ifadelerini kullandı.

Program sonunda Suriyeli Göçmenler tarafından Vali Aydın Baruş’a plaket takdim edildi ve Afgan misafirler tarafından Afganistan Milli Kıyafeti hediye verildi.

Malatya'da resmi kayıtlara göre 29 bini Suriyeli olmak üzere 32 bin yabancı uyruklu şahıs bulunuyor.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Memleketi ne hale getirdiler.. Muasır medeniyetler seviyesi bu mu? Dünyanın mülteci merkezi haline geldi Türkiyem..sorgusuz sualsiz milyonlarca mülteci yi ülkeye almak mantık li gelmiyor mu size?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban (4 yıl önce)
    Tam 7 senedir Malatyada yaşıyorum. Değişik şehirlerde bulundum ama Malatya kadar yabancılara olumsuz bakılan bir yer görmedim. Bırakın başka ülke, başka şehir başka mahalleden gelen bile adam sevimsiz görülüyor. Şuralılar bozdu burayı vs.. Sanırım denizlere ve sınırlara uzak ve hiç işgal, sürgün görmemesinden kaynaklanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zaten Malatyamızın değerleri de hemen hemen 7 yıl önce bozulmaya başladı....Hmmm...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Hakyemez (4 yıl önce)
    Adamlardaki keyfe ve rahatlığa bak. Vali de çok seviyor suriyelileri sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Esad çok zeki bi adam. Nerde lüzumsuz hepsini gönderdi buraya. Suriye daha güvenli. Git desen gitmezler. Ekmek elden su gölden. Bi anekdot da ben paylaşayım. Bir günde yapılan 5 sezeryanin 4ü suriyeliler. Sorsan ,Allah verdi diyorlar. Daha normal doğumdan hiç bahsetmiyorum. O kadar rahatlar ki sanki biz suriyedeyiz. Bunlara verdiğiniz kiymetin 10da 1ini bu memleketin evladına vermiyorsunuz. Yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Ülkesinde ve şehrinde Kendi öz evladına sahip çıkmayıp ve değerlerini yitiren bir millet yok olmayı hak etmiştir. Yakında seçeceğiniz Millet vekiliniz Belediye başkanınız Suriyeli olursa hiç şaşmayın.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Adamları duruşuna bakın, burayı Suriye sandılar sanırım. O kadar vakursanız ülkenizi savunsaydınız kaçıp geleceğinize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit (4 yıl önce)
    Nedir bu bitmek bilmeyen Arap hayranlığı
    0
    0
    Yanıtla
  • ertaç (4 yıl önce)
    1.Fotoğrafta fondaki Atatürk'ün bakışları gerekli mesajı veriyor. Anlayana sivrisinek saz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Bi bunlar eksikti Malatya da huzur ve güven gelen göçler suriyeli afgan ve doğudan gelen adiyaman baskil diyarbakır muş mardin vs li doldu memlekette huzur ve güven kalmadi işsizlik de bolge birincisi bir il
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Git Ege Bölgesine aynı şeyleri de Malatyalılar için söylüyorlar.Memlekette herkesin yaşam ve seyahat wtne hakkı vardır kimseye birşey diyemezsin malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam gibi hadlerini bilip otursalar, kimsenin bişey diyeceği yok, "wtne" yazmışsınız ya, fitne anladım ben onu, Fitne çıkarmasalar, milletin ayağını kaydırmasalar, ahlaklı olsalar, otursunlar, git bi elazığa, adıyaman' a bu kadar Malatyalı idareci var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Birçok yer gezdim kimsenin Malatyalılar ile ilgili böyle kötü bir yorumuna denk gelmedim. Yaşam ve seyahat hakkına kimsenin bir şey dediği yok. Hangi şehirden gelirse gelsin köksüz insanlar, kriminal insanlar geldikleri şehrin asayişine ve kültürüne zarar veriyor. Bu memleketi seven insan buna razı olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed, sen ege Bölgesine gittin mi hiç? Oralarda önceden yerleşen hemşerilerimiz bulundukları yere değer katmış, katkı sunmuş insanlardır. O yüzden Malatyalılar ile ilgili en küçük bir eleştiriye rastlamadığım gibi, Ege, Akdeniz ve Marmara'da Malatyalıym demek bir referans unsuru olmaktadır. Seni Malatyalıları, Suriyelilerle aynı kefeye koyduğun için (Görgü ve bilgi bakımından) tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla