SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunu Başbakan Yıldırım'a da Aktardım"

0
Güncellendi - 2017-07-23 03:31:47
A- A+ PAYLAŞ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB)  Başkanı Şevket Keskin,  minibüs hatlarından özel halk otobüsü işletmeciliğine geçen esnafların yaşamış oldukları sorunları ve sıkıntıları çözeceklerini söyledi.

Keskin, Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda Battalgazi bölgesinde minibüs hattı işletirken Özel Halk Otobüsü İşletmeciliğine geçen esnaflarla bir araya gelerek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Keskin, esnaflardan özellikle kurum ve kuruluşlarla yapılan iş ve işlemlerde kesinlikle verilen sözlere değil, verilen sözlerin resmi evrak altına alınmasına inanmalarını isteyerek, “Belediye tarafından verilen yönetmenlikleri imzalayarak kabul etmişsiniz, ama belediyenin sizlere verdiği sözleri yazı altına alarak almamışsınız. Devlette yazışma esastır, resmi evrak esastır. Söz verenler bugün var, yarın yok.  Burada sizlerin bir mağduriyeti var. Belediyenin sizlere verdiği rakamlar ile ortaya çıkan rakamlar bir birine uymuyor.  Ortada bir sıkıntı var ve bunu esnaf kimliğine yakışan bir şekilde çözmeye çalışacağız” dedi.

Özel halk otobüsü işletmecileri için en büyük sorunlardan birisinin bedava bilet olduğunu belirten Keskin, “Bu durumu sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a aktardım. Öyle insanlar varki, 4 bin TL maaş alıyor, ama elinde bedava bilet var. Aşırı derece ücretsiz bilet kullananlar var. Bunun tamamının özel halk otobüsü işletmecilerine yüklenmesi yanlış.  Bizde elimizi taşın altına koruz, ama hepsini kaldırmamız mümkün değil. Belediye bedava bilet taşıyanların maliyetinin yüzde 70’ini alsın, biz yüzde 30’unu alırız.” dedi.

Esnaflardan kesinlikle saygı ve sevgi sınırını aşmadan hak ve hukuklarını aramalarını isteyen ve bu konuda her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Keskin, “Belediye yöneticilerimizle oturup konuşacağız.  Bir muhtarın demesi ile bir siyasetçinin demesi ile, bir partilinin demesi ile kalkıp yolcusu az olan kırsal mahallelere otobüs göndermeye kimsenin hakkı yoktur. Bir kırsal mahalleye otobüs mü gönderilecek? Sabah bir sefer gitsin, öğlen bir sefer gitsin, akşam bir sefer gitsin. Yolcu yoğunluğu fazla olsa zaten gidilecek. Yolcudan kimse kaçmaz. Ama yolcusu çok az olan kırsal mahallelere gereksiz yere seferler koymak yanlıştır. Belediye, özel sektör ile kendi hizmetlerini karıştırmasın. Ben esnafımın hakkını yedirmem. Bunun mücadelesini yaparım, esnafımın hakkını ararım. Ama esnaflarımızda asla saygı ve sevgi sınırını aşmayacak, gerek belediye başkanımıza ve gerekse de belediye yöneticilerine yönelik saygı sınırını her zaman koruyacak. Oturulur,  konuşulur, orta yol bulunur. Esnaflarımız Ahilik kültürünün temsilcisi olduğunu asla unutmayacak” diye konuştu.

Şehirde herkesten çok esnaf ve sanatkar olarak bir sistem ve düzen istediklerini belirten MESOB Başkanı Keskin, “Şehirde bir sistem olacak, bizde bu sitemin içinde yürüyeceğiz. Ama hakkımızı da koruyacağız. 100 kişiden 70’ini bedava taşımak adil bir sistem değildir. Esnaf bu durumda ne yapacak?” ifadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • NURİ (6 yıl önce)
    OTOBÜS ALMALARINA GEREK YOK ZATEN MİNBÜSEDE 60 KİŞİ BİNDİRİYORLAR İTİRSZ EDENİ İNDİRİYORLAR POLİS KARIŞMIYOR BELEDİYE HİÇ KARIŞMIYOR OLAN VATANDAŞA OLUYOT
    0
    0
    Yanıtla
  • Alaaddin (6 yıl önce)
    Sayın Keskin minibüscülerin sorunlarıyla ilgilenin ama birde minibüs şoför ve yardımcılarının (kahya vb) iş ve genel ahlaki tutumları ile ilgilenin.Bu konu sizin yetki alanınıza girmiyorsa ilgilenen bir yapı veya oda ilgilensın.Elazığ bu konuyu büyük ölçüde halletmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    başta şartname neyse o sizler emekli insanların bedava bindiğini biliyordunuz müşterisi az olan yerlere talip olmasaydınız bu nasıl özelleştirme işinizi başta doğru yapsaydınız halkı mağdur etmeyin zaten 2 tl pahalı .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın yarısı özürlü oldugunu söylemediler 65 yaşa gelince kulağımız selada 1 tane nasıl eksilir diye. Bazıları 1 günde 32 defa binen var. Bide sapıkları var onlar dolu otobüsü bekliyorlar. Biz bırakalım diyoruz otobüsü belediyeye bagışlamayı Bide kabül ediyoruz ama bırakmıyorlar....sana gelince empati kur biraz otobüsü 1 tl olsun herkes versin Biz kazanırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    bu adam sürekli gündemde kalmakmı istiyor ...? ve hep böyle yeşil çam aktörleri gibi saçlar filan şekil :)
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    BÜTÜN MİNİBÜS HATLARININ BU ŞEKİLDE DEĞİŞMESİ NE GÜZEL OLUR.BELEDİYE KONTROLÜNÜN OLMASI ÇOK GÜZEL NORMAL MİNİBÜSLERE AİLECE ZORDA KALMADIKÇA BİNİLMİYOR.ŞÖFÖR KONUŞMASINI BİLMİYOR. ARGOLU KONUŞMALAR YAPIYOR.AĞZA ALINMAYACAK LAFLAR KONUŞUYOR.SAYGI YOK BU KONUYU HANGİ MERCİ DENETLİYOR.
    0
    0
    Yanıtla