SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Söz Verdiğimiz Gibi 1 Yılda Bitireceğiz"

0
Güncellendi - 2020-04-11 03:27:28
A- A+ PAYLAŞ

BAKANDAN DEPREM KONUTLARI AÇIKLAMASI.. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, video konferans yöntemiyle katıldığı Elazığ İl Koordinasyon Toplantısı'nda merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, koronavirüs ile mücadele ederken, diğer yandan da Bakanlığın şehirlerdeki çalışmalarının sürdüğünü aktaran Kurum, projeleri bu süreçte kesintiye uğratmadan takip ettiklerini belirtti.

Malatya’da 1770 konutluk projemiz sahada devam ediyor.

Kurum. "Elazığ’da ve Malatya’da depremzede kardeşlerimize verdiğimiz sözlerimizi tutmak için projelerimizi sürdürüyoruz. İnşaallah bir yıl içinde de konutlarımızı bitiriyor olacağız. Şu an Elazığ’da 1650 konutumuzun fiili olarak sahada inşaatları devam etmektedir. Yine Malatya’da 1770 konutluk projemiz sahada devam ediyor. Söz verdiğimiz gibi Elazığlı, Malatyalı kardeşlerimizin yaralarını saracağız"dedi.

Bakan Murat Kurum, Elazığ’daki konutların son durumuna ilişkin görüntüler izlenirken, “Arkadaşlar, buralara eşya koyacağız. Bu konutların eşyalarını alacağız. Buraların eşyalarını satın alalım. Hepsiyle birlikte görelim” dedi.

Elazığ merkezde itiraz tespitleri tamamlandı

Elazığ ve Malatya'da depremden hemen sonra hasar tespit çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamladıklarını anımsatan Kurum, itiraz süreçlerinde de sona gelindiğini, Elazığ merkezde itiraz tespitlerini bitirdiklerini, Sivrice ve Maden ilçelerinde ise itiraz tespit sürecinin yüzde 85 seviyesine geldiğini söyledi.

Bakan Kurum, "Bizim amacımız, Elazığ ve Malatya'yı inşallah çok daha iyi seviyeye getirmek, şehircilik anlamında da bugünden çok daha umutlu bir hale getirecek çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlamak." dedi.

Bakan Kurum, açıklamasının ardından şantiyelere görüntülü bağlanarak, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Ankara, AA- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız