SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Başkanının 'Sultansuyu Tavrı' Şaşırtmadı, Çünkü..

0
Güncellendi - 2021-03-27 05:10:00
İl Başkanının 'Sultansuyu Tavrı' Şaşırtmadı, Çünkü..
A- A+ PAYLAŞ

26 YIL ÖNCE ET BALIK'I 'ÖZELLEŞTİRME' İLE 'DEĞERİNİN ÇOK ALTINDA' ALMIŞLARDI.. Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, Malatya halkının ortak malı ve değeri olan ve her yıl devletin kasasına milyonlarca TL akıtan Sultansuyu Harası’nın, ilk etapta kiralama adı altında devredilerek özelleştirilmesi projesine destek çıktı.

Malatya’daki özelleştirme tarihini bilenler için Marasalı’nın tavrında şaşırtıcı bir şey yok

SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı’nın, Sultansuyu'nun kamuoyunda 'peşkeş' olarak değerlendirilen, peyderpey 'özelleştirme' adı altında talanının yolunu açan, bir kısım tesis ve arazilerinin elden çıkarılması işlemine destek çıkması, Malatya’daki özelleştirme tarihini bilenler açısından hiç de şaşırtıcı değil.

Tansu Çiller’in Başbakanlığı döneminde, 1995 yılında Malatya’nın ilk özelleştirme uygulaması ile, Malatya – Elazığ yolu üzerindeki Malatya Et – Balık Kombinası, “Zarar ediyor” gerekçesiyle, modernize edilmiş tüm tesis ve son derece değerli ve büyük arazisi ile birlikte, il başkanının ailesi ile Diyarbakırlı bir ailenin oluşturduğu ortaklığa satılmıştı.

Bu özelleştirme, o dönemde Malatya'da ciddi tepki ve eleştirilere yol açmış, bu kurumun o dönemde, arıtma havuzunun modernizasyonu için yapılan harcamaya yakın bir bedelle, adeta yok pahasına tümüyle elden çıkarılması çok konuşulmuştu.

İktidar milletvekilleri bile  savunamazken..

SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, “Kamu malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkan bir Türkiye’yi” hedeflediklerini söyledikten birkaç dakika sonra, bir gazetecinin sorusu üzerine, Sultansuyu Harası’ndaki özelleştirme 'peşkeşine' destek çıkan açıklamalar yaptı.

İktidar partisi AKP Malatya Milletvekillerinin bile savunamadığı, bilinçli bir sessizlik ve seyirci kalma yöntemiyle destek verdikleri Sultansuyu Harası’nın parsel parsel özel şirketlere aktarılması skandalına Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Osman Marasalı açık destek verdi.

Ertv.com.tr’de yer alan bilgiye göre; SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, Sultansuyu Harası’nın üretime dönük çalıştırılmasından yana olduklarını söyledikten hemen sonra, üzerinde beton santrali kurulmaya başlanan, sosyal tesisleri 'üç – otuz paraya' YAREN İnşaat A.Ş.’ne uzun vadeyle kiralanan ve bu yolla özelleştirilmeye açılan Sultansuyu Harası’nın, şeffaf ihaleyle en yüksek teklifi verene olmak şartıyla, özelleştirilmesinde sakınca görmediklerini söyledi.

“Tarımın devletin elinde kalmasının faydası yok” muş!

“Türkiye'de Tank Palet Fabrikası gitmiş, Şeker Fabrikası gitmiş, bankaları özelleştirilmiş” diyen Osman Marasalı, tüm zarar ettirme çabalarına karşılık, önceki dönem yönetimlerinin yaptığı yatırımlar sayesinde geçen yıl 5 milyon TL kar eden Sultansuyu Tarım İşletmesi’ni kast ederek “Bütün her şey bittikten sonra tarımının bizim elimizde kalmasının bize pek bir faydası olacağını zannetmiyorum” dedi.

Türkiye'nin birçok ilindeki Et ve Balık Kurumu kombinalarının, grup satışlarla elden çıkarılıp, bir çoğunun kapısına kilit vurulmasının, Türkiye'de hayvancılığı çok gerilettiği ve adeta bitirme noktasına getirdiği bugün hala tartışılan bir konu.

malatyahaber.com- ertv.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Ne yazık ki acı olan Malatyanın vekilleri ve belediye başkanları Malatyanın yanında olacaklarına rantçı müteahhitlerin ve Sultansuyunu yok etmek için plan yapmış Elazığlı bürokratların yanında yer aldılar ve bu oyunun oynanmasına seyirci kaldılar. Diğer acı olan ise Malatya da Malatya yı savunacak kimse kalmamış. Sadece ESOB başkanı sayın Şevket Keskin den başka. İlk seçimde bu vekiller ve belediye başkanları ile Malatyalılar olarak görüşeceğiz bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Tam da salağına bir yorum yapmış ama editör ağzının payını vermiş 24 Ocak depremi aylar sonra sultansuyu müdürü fark etmiş helal olsun akcadağ da hiç bir binada ağır hasarı bırak normal bir hasarın olmadığı bir ortamda Sultansuyunda ki bir kısım binaların deprem testi isteniyor bunun sonucunu lojmanda çıkmama ya bağlama cahili gösterenler aslında bu yıkımın arkasındalar akıl fukaraları boşuna çırpınmasınlar zaman herşeyin ilacıdır bekleyip görelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    Adamlar devletten bir inek aldılar yaz-kış sağıyorlar. elbette hükümetle ters düşmez, çünkü kombine arazisinde ineğin danaları büyük büyük yurt binalarına dönüştü, bunlarda onları Yurt-Kur'a öğrenci yurdu olarak kiraya verdi. Geliyor güzel güzel paralar.... ne kombineymiş be etinden sütünden her şeyinden yararlanıyor...adam bey niye hükümetle kavga etsin ki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 'Salağhana' Bir Malatya li (3 yıl önce)
    Ne bitmez bir konu sultan suyu yikildi . Artik neyin yorumu. Anlamsiz . Bu asamadan sonra bence. Halk arasin da konusulan . Lar . Var . Asil konu yillardir. O lajmanlarda kalan . Kira adi altin da cuzi miktarda paralar verip . 30 yildir . Oturan veya 15mi desek 18 yildir oturan kisiler. Mi desek. O da olmaz .. ben ce en cok onlarin zoruna gitmistir. . Ben ce bir malatya li olarak . Farkli gun dem olusturmayalim . Yillardir . Or ada. Biz vatan dasin hakkini yiyip . Cuzi mik tara lojman da oturup . Malatya merkez de. Ev alip . Buranin sayesin de o nuda kiraya veren leri konusalim. Sayin editor. Siz den rica ediyorum . Lutfen yayin layin. Ki biz malatya lilar. Gercek leri ogrenelim.. EDİTÖR'DEN: Malatya'nın sorunu maalesef sizin gibiler. Hala neyin ne olduğunun farkında olmayan, olmadığı gibi de 'orada lojmanda ucuza oturan biri var. O çıkarıldığı için bu gürültü koparılıyor' gibi akılla, zekayla ilgisi olmayan yorumlar yapmaktan, olayları kıyaslamaktan, neden- sonuç ilişkisini kurmaktan aciz çaplarıyla buraya yazmaktan kendilerini alıkoyamıyorlar. Bunlara ne yazsanız boş. Kapasite o kadar çünkü. 24 Ocak 2020'deki depremin, her nedense Akçadağ bölgesinde bir tek Sultansuyu Harası'nın binalarına zarar verdiği şeklindeki 'salakça' kurgulanmış, hem de depremden aylar sonra uygulamaya konulmuş, ardından kamuoyunun gözünün önünden kaçırılan bir ihaleyle, harayı peyderpey elden çıkarma tezgahını anlamayan, anlayamayan ve anlamak istemeyenler var, bu da onlardan biri. Kendisi bu 'düşük zeka ürünü' senaryolara inanabilecek çapsızlıkta olabilir. Ama başkalarını da kendisi gibi sanması, bir de burada aklınca bu tezgaha karşı çıkanları 'deşifre' ettiğini zannetmesi.. Bunu da yazma cesaretini bulması, maalesef Malatya'nın talihsizliği.. Adam oturup, deprem Akçadağ'a kadar ulaştı da, koca Akçadağ'da sadece haraya mı hasar verdi, diye sorgulayacağına, bu tezgahı kurgulayanların en başından beri ortaya attıkları, en üst düzeyden seslendirdikleri, kendilerinden, aynı tezgahın içindekilerden ve aynı çaptakilerden başka kimseyi inandıramayacakları bir senaryoyla yol açtıkları rezaleti başkalarına da yutturmaya çalışıyor. Kurgulayanların düzeyi bu, savunanların düzeyi bu.. Bunlarla aynı havayı solumak bile bir işkence.. Malatya'ya kaybettiren güruh işte bunlar, bunlar gibiler ve maalesef sayıları da az değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Sümer iplik ve dokuma fabrika arazisnini kimler nasıl ne şekilde aldı isimlere baktığınızda manzarayı göreceksiniz.Bu iktidarın en büyük zafiyeti ülkenin birikimlerini halktan uzak paralı yandaşlara peşkeş çekilmesi bunlar için ihalelerin kaça satıldığı önemli değil kime satıldığı önemli bunlar için
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    Evet eleştiri olmazsa ses çıkmazsa gün gelir utanırız. Allah rahmet etsin Bayram Polatbaş şeker fabrikası satılmasın diye şapkasını yakmıştı. Şimdi ordan onbinlerce kişi ekmek yemeye devam ediyor. Hakkın yanında olalım bize dokunsa bile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cingen cemal (3 yıl önce)Cumali isimli kullanıcı yorumuna
    Bayram polatbas durust adamdi yigit adamdi Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haktan (3 yıl önce)
    Malatya da özelleştirme den yer alıp çalıştıran bir tek Osman Marasalı gibi başka kimse yoktur. Bakın sümerbank fabrikası nerede Bakın tekel sigara fabrikası nerede Malatya Haber yazık etmiş bu şekilde yanlı haber yaparak
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazili (3 yıl önce)
    Malatya haber yoneticileri sizi doğuran ananin ellerinden öperim iyi ki varsiniz yigit yurekli insanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • tnr (3 yıl önce)
    ak parti son aylarda arpalarını az vermiş malatya haberin sallayacak yer arıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Arpa yemek kafasına vurulup elinden ekmeği aşı alınan ve sesi çıkmayan, her türlü zulüm ve haksızlığa ses etmeyen, sömürülmeyi seven, kardeşi eşi dostu açken kendi tok olan klavye kahramanlarının işidir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tnr sana ne kadar arpa verdiler bu yorumu yazman için? Dikkat et ithal olmasin, yerli ve milli olsun ki sindirimi rahat yapasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrece (3 yıl önce)tnr isimli kullanıcı yorumuna
    Arpa senin cinsindekilere verilir! Ve yemlenmesini siz çok daha iyi bilirsiniz, bakın ambarda ne arpa bıraktınız ne de saman!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimlerin arpa yiyeceğini ve arpanın kimler tarafından yendiğini biz senden daha iyi biliriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (3 yıl önce)
    Din,dava, falan bahane. Herkes rantın,kolay kazancın derdinde. Halkı düşünen falan da yok. Hakediyormuyuz? Evet fazlasıyla..
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağlılar. (3 yıl önce)
    Bu arkadaş yaklaşık 8 ay sonra uykuda uyanmış ve tam anlamıyla yıllar önce yok pahasına aldıkları; malet akıllarına gelmiş soruya cevap vermek yerine tam anlamıyla rantçıların yanında yer almış.Tam bir akıl tutulması. Kendi menfaatleri için olsa aylarca durmadan koşan her yeri aşındıran! ama halkın menfti için kılını bile kıpırdamadan yatanlardan ne beklenebilir ki? Sahipsiz Malatyam vah vah şu düşülen duruma bak Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (3 yıl önce)
    Malatyahaberi kutluyorum.Hiç kimseye diyet borcu olmayan onurlu gazeteciliğin örneğini sergileyen Malatyahaberi kutluyorum.İnsanlar balık hafızalı değil,devletten çok düşük fiyatlara aldığınız arazileri,kombine yi kimse unutmadı. Sultansuyu iştahınızı kabartabilir. Paralarınız olabilir.Orası Malatya'nın ortak değeri ata yadigarı bir kurum...Söyleminizle icraatınız tutsun...
    0
    0
    Yanıtla