SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP'den Yeşilyurt'a Kadın Aday

0
Güncellendi - 2019-02-01 22:55:15
SP'den Yeşilyurt'a Kadın Aday
A- A+ PAYLAŞ

SP 6 İLÇE ADAYINI AÇIKLADI.. Saadet Partisi (SP) Malatya il teşkilatı, aday tanıtım toplantısı düzenlendi.  ‘Bildiğiniz tüm ceketleri unutun’ sloganı ile toplantı öncesi sahneye ‘Cepsiz Ceket’ konuldu.  SP İl Müfettişi Mehmet Asiltürk, ‘İstemem ama yan cebime koy’ denilmesin diye bu ceketin yan ve iç cebi de yok. Bizim belediye başkanlarımız cepsiz ceket giyecek’ diye konuşurken, cepsiz ceket SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Marasalı’ya giydirildi.

Ramada Otel’de düzenlenen aday tanıtım toplantısında SP’nin büyükşehir ve kesinleşen ilçe belediye başkanları tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Marasalı olurken, Yeşilyurt: Emine Akkurt, Doğanşehir: Sinan Erarslan, Hekimhan: Lütfi Şahin, Doğanyol : Osman Solmaz, Pütürge : Kasım Tilbaç, Kale : Ramazan Çetinkaya’nın isimleri açıklandı.

Asiltürk: Ülkede beka değil acizliğini mağdur edebiyatıyla örtmeye çalışan iktidar sorunu var

Toplantının açılış konuşmasını yapan SP İl Müfettişi Mehmet Asiltürk, yerel seçimlerde başlatılan beka tartışmasına değinerek “Bu ülkede bir beka sorunu var ise o da 17 yıldır ülkeyi tek başına yöneten siyasi iktidardır” dedi.

Ülkede beka sorunu değil kendi acizliğini mağdur edebiyatıyla örtmeye çalışan iktidar sorunu olduğunu vurgulayan Asiltürk “15 yıldır yerel yönetimde olanlar artık miadını doldurmuştur. 1989 ANAP belediyelerinin başına gelen olay 31 Mart’ta bunların başına gelecek” diye konuştu.

Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim öncesinde de hızlı tren başta olmak üzere çeşitli vaatlerin verilmeye başlandığını hatırlatan Asiltürk “Bir vekilimiz açıkladı ki Malatya’ya hızlı tren gelecek. Havuz bitti. Para kalmadı. Tüm şantiyeler kapandı. Kuzey Çevre Yolu’na ödenek yok. Fahri Kayahan’a ne amaçla yapıldığı belli olmayan göl ve havuzlar yapılırken Üniversite bölgesinde kanalizasyon yok. Foseptik çukurla idare ediliyor. Köprüler yapılmıyor. Hızlı tren Malatya’ya gelecekmiş” ifadelerini kullandı.

“Şahısların başarısı veya başarısızlığı inandıkları ilke ve kurallara bağlıdır” diyen Asiltürk, şunları söyledi:

“Bu idareciler şayet ‘Milli Görüş’ gömleğini çıkardılarsa başarılı olamazlar. Hakkı üstün tutanlar, ibadet aşkı ile çalışanlar, ülkesine ve insanlığa büyük hizmetler yaparlar. Milli Görüşçüler başarılıdır. Çünkü Milli Görüş’ün temelinde dürüstlük vardır, samimiyet vardır, öfke değil şefkat, zulüm değil adalet, kibir değil tevazu vardır. 31 Mart seçimleriyle yeni bir dönem başlayacak. Tıpkı 1994 yılında olduğu gibi çalmadan çalışan, dürüstlüğü şiar edinen bir belediyecilik anlayışı yeniden hakim olacak inşallah. İşi ehline vereceğiz.  Ayrımcılık ve partizanlık yapmayacağız. Kapalı kapılar ardında iş görüşmeleri olmayacak. Yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğiz. Rüşvete asla izin vermeyeceğiz. Düşmanlaştırma ve ötekileştirme değil kardeşlik ve kucaklaşma diyoruz.”

Akkurt: Söz değil icraat vakti

Daha sonra Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt kürsüye geldi. ‘Şimdi konuşma değil icraat vakti’ diyen Akkurt, kadınlara öncelik verdiği için SP il teşkilatına teşekkür etti.

 Akkurt, “Cepsiz ceket sloganıyla yola çıkmış bulunuyoruz. Ben de belki bilmeyerek cepsiz ceket ile karşınıza çıktım. Bu yolda, bu uğurda bizleri gönülden destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bugüne kadarki siyasi hayatımızda Emine Akkurt olarak herkes bilir ki, liyakate, ehliyete, adalete, dürüstlüğe, çalışmaya önem verdik. Böyle bir teşkilatlanmayla çalıştık. Bugün farklı bir kulvardayız. Bizi Yeşilyurt Belediye Başkan adaylığına layık görüp bu teklifi getirdikleri için Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Osman Marasalı’ya teşekkür ediyorum. Malatya genelinde ve bölgemizde belediye başkanlıklarına hiçbir yerde kadın aday layık görülmemişti. Saadet Partisi teşkilatı bu anlamda bir ilke imza attı. Siyasi hayatımız boyunca özellikle yerel seçimlerde bunun mücadelesini çok vermiştik. Belediye başkan adayı olmamız bütün memleketimize hayırlı olur inşallah. Şu süreçte insanlarımızın bir takım bıkkınlıklar, bezginlikler içinde olduğunu görüyoruz. Bunları değerlendirilerek biz ateşten bir gömleği giymeye talibiz. Şuradaki ceket, bizim ifademizle ateşten bir gömlek. Buna talip olmak herkesin harcı değil. Biz memleketimizi adaletle, dürüstlükle, nizamla, bereketle, eşit katılımla yönetmeye talibiz. Malatya’da bugüne kadar bunun olmadığına hepimiz şahit olduk. Bu nedenle sadece Emine Akkurt olarak değil, bütün vatandaşlarımızla el ele, gönül gönüle vererek bu işi başaracağımıza iman ettik biz. Yolumuz aydın ve açık olsun. Sözü fazla uzatmaya gerek yok artık icraat vakti” diye konuştu.

İl Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Marasalı ise; " Sonucunu düşünmeden kazanırız ya da kaybetmek önemli değil Malatya'ya ehil ellere teslim etmek bizim için bir vebaldir düsturuyla hareket ederek bu ateşten gömleği giydik.  Ben bu sorumluluğu üstüme almamak için uğraştım. Bu işi benden daha iyi yapabilecek insanlara teklifler götürdüm.  Ama ülkede bir korku İmparatorluğu oluşmuş, bu işlere kimse razı olmuyor.  Bu işi ehliyetsiz ve liyakatsiz insanlara bırakıp 15 sene Malatya yönetildi. Bir 20 sene daha yönetilsin, borç miktarları büyütülsün, sorunlar dağ gibi olsun sonra gelelim. Ya bugün konuşacaktık ya da kıyamete kadar susacaktık.  Bugün konuşmayı tercih ettik.  31 Mart bir yerel seçimdir. Genel seçimlerle karıştırılmamalıdır” dedi.

“Bu ne bir beka ne de bir zeka seçimidir”

Marasalı şunları söyledi:

“Bu seçimler ne bir beka ne bir zeka seçimidir. 2009'da oy verdik Henüz 1 ay geçmeden elimiz kırılsaydı da vermeseydik dedik.  2014 yılında şikâyetçi olduğumuz belediye başkanına reisin hatırı için,  Hollanda'nın günahı için oy verdik ama 2014 bitti. Biz bir baktık ya Hollanda ile dostuz, Avrupa ile yine dostuz,  yine ekonomi kötü biz yine o beğenmediğimiz yanlış yaptığına inandığımız belediye başkanı ile baş başa kalmış olduk.  Bugün 2019 ve kaybedecek bir 5 yılımız daha yok.  Bu 5 yılı geçmişin hatalarını telafi ederek, üstüne iyi şeyler koyarak, telafi etme zamanı. Belediye Başkanlığı başkasına karşı olma değil bir hizmet yarışıdır.  Biz kimseye karşı değiliz,  yaşanabilir bir Malatya kurmak istiyoruz.  Yaşanabilir şehirler endeksinde üstte çıkan bir Malatya oluşturmak istiyoruz.  Sloganımız dürüst başkan dürüst yönetim.  Şahsen dürüstlüğün bir meziyet olduğuna inanmıyorum. Dürüstlük bir mecburiyettir, bir erdemdir.  Fakat ne yazık ki 17 yılın sonunda geldiğimiz nokta dürüstlük artık bir meziyet olarak sunulur hale geldi. Dürüstlük eğer bir meziyet ise Elhamdülillah sonuna kadar dürüstüz.”

“Size cenneti vaat etmiyorum ama…”

Önümüzdeki günlerde projelerini açıklayacağını kaydeden Marasalı, ‘Bize bugünden ne vaat ediyorsunuz diye soracak olursanız, ilk etapta şunu söyleyeyim ki size cenneti vaat etmiyorum” diyerek konuşmasını şöyle tamamladı:

“Ama şunu vaat edebilirim.  Belediye kaynaklarını israf etmeyeceğimize, harcarken her kuruşa dikkat edeceğimize, plansız projesiz  işler yapmayacağımıza, makam aracı saltanatına son vereceğimize, kapımızı daima halk açık tutacağımıza , ihalelerin şeffaf yapılacağına,  ihaleleri belediye şirketleri üzerinden dağıtmayacağımıza, belediye şirketlerini çiftlik olarak kullanmayacağımıza, bağımsız denetime açacağımıza, kanunun alma dediği hiçbir  ücreti almayacağımıza, haksız alınan paralar  için mahkeme yolu gösterilmeksizin paraların iade edileceğine, akredite sanatçı ve yazarlara  avuç dolusu para ödenmeyeceğine, akreditasyonunun olup olmadığına bakılmaksızın sanatçı çağrılacağına, imar uygulamaları ile ilgili olarak dönemimizde en ufak bir şaibeye yol açmayacağımıza, Malatya’nın doğusu ile batısı kuzeyi ile  güneyi arasında farklı imar uygulamaları yapmayacağımıza, iş yapan insanlardan resmi harçlar haricinde haraç almayacağımıza, işlemleri kolaylaştıracağımıza, yeşil katliamına son vereceğimize, halk ve çalışanlar arasında hiçbir ayrım yapmayacağımıza, STK’ları yandaş veya candaş diye ayırmayacağımıza, yandaş STK’lara belediye kaynaklarını peşkeş çekmeyeceğimize, görev dağılımlarını ehliyet ve liyakat esasına göre yapacağımıza, işin gereğinden fazla adam çalıştırmayacağımıza, kontrol edilmeden hiçbir müteahhide hak ediş yapmayacağımıza namusumuz ve şerefimiz üzerine huzurunuzda söz  veriyorum.”

Yapılan açıklamaların ardından adaylar tanıtıldı.

Bu kapsamda Malatya Büyükşehir için Osman Cemali Marasalı, Yeşilyurt ilçesine Emine Akkurt, Doğanşehir ilçesine Sinan Erarslan, Hekimhan ilçesine Lütfi Şahin, Doğanyol ilçesine Osman Solmaz, Pütürge ilçesine Kasım Tilbaç, Kale ilçesine Ramazan Çetinkaya aday olarak gösterildi.

Diğer ilçelerin adaylarının ise ilerleyen günlerde açıklanacağı bildirildi.

Toplantıda ayrıca Osman Marasalı’ya cepsiz ceket giydirilirken, Emine Akkurt’ta da Saadet Partisi rozeti takıldı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Yeşilyurt Adayı Emine Akkurt (sağdaki)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • kenan... (5 yıl önce)
    Saadet partisi hep ak partiyi kötüler ama sonrada gider onlardan aday olamayanı aday yapar ne kadar ilkesizler ler ; kimseyi bulamıyorlar mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (5 yıl önce)
    Durmak Yok Yola Devam Emine Akkurt. Oylar sana.. şimdi ak parti düşünsün. Yeşilyurt seninle güzelleşecek. Malatya arkanda.
    0
    0
    Yanıtla
  • özen (5 yıl önce)
    yıllar önce malatyalı tarlaya mısır ekmiş, gel zaman git zaman mısırlar güzel büyümüş, kelle vermiş ama hasata epey var. sonra bir gece bir fırtına, bir yağmur, şimşek, yıldırım; yani afet: malatyalı pencerenin kenarından tarlaya bakıyor, tam o sırada çakan şimşek mısırların perişan halini ortaya çıkarır: kiminin beli kırılmış, kimi yıkılmış, bir diğeri ötekine yaslanmış, ama fırtına şimşek dinmiyor, tam bu sırada kuvvetli bir şimşek çakar; malatyalı dayanamayarak: "vurdun yıktın içini, bir de ışık tutup bakarsın ayakta kalan var mı" işte yeşilyurt'un malatya'nın ve de türkiye'nin hali.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    EMİNE AKKURT OYUMUZ SANA
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram ISKUR (5 yıl önce)
    2019 yerel seçimi çok şeye gebe.kimse ama kimse milletin oyunu çantada keklik görmesin.Emine Akkurt hanımefendi bile AKP den kopmussa herşey olabilir.hayırlı olsun diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgeçmiş (5 yıl önce)
    Yüz defa yazdık adayların özgeçmişlerinide yazın diye klavye gazeteciliği yapmayınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıllı (5 yıl önce)
    başkanlıkta Gürkan a Meclis’te saadete veya MHP veya CHP ye veya İYİ partiye verilirse Malatya AKP biter
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    İŞTE dava şuuru diğer parti(AKP) ERKEK kadın elele selam verir.Saadette görün şuuru bu kadar basit.AKP 2003 nin AKP si değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • Zuzo15 (5 yıl önce)
    MALATYAHABER.Com Yıllardır sizi takip etmemdeki neden her zaman doğru ve yanlı olmayan habercilik yapmanızdı. Ama şu son zamanlarda anlaşılıyorki tarafsızlığınızı yitirmiş durumdasınız. Malatya insanına algı yönetimini çok güzel bir şekilde yapmaya başladınız. Seçim döneminde Kimlerden veya hangi siyasilerden fazla para aldığınız ölçüde haber girmektesiniz. Tarafsızlığınız şayet maddiyatla ölçecekseniz, Malatya halkıda nasılki seçimlerde oy kullanıyorsa bir nevi sizin içinde oy kullanmış olacaktır. Sizlere tavsiyem; belli bir kesmin, zümrenin, dönemin adamı olmak yerine MALATYA HALKINA DOĞRU, DÜRÜST ve YANSIZ HABER VERMENİZDİR. Bu arada yazdığımız yorumlarıda süzekten geçirip veya birilerinin onayına sunup yayın yapmayın. Çünkü yazdığımız yazıları yayınlamıyorsunuz. LÜTFEN YORUMLARIMIZI PAYLAŞIN!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)Zuzo15 isimli kullanıcı yorumuna
    iyi ki size ''Algı'' kelimesini öğrettiler tekrarlayın durun yoksa nereye sığınacaktınız.Demokrasi güzeldir herkes çıkar iyi olan kazanır buna bile tahammülünüz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (5 yıl önce)Zuzo15 isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten bir algı bir de dış güçler bildiğiniz sadece bu iki kelime.Akpden başka partileri habe yapmak ne zamandan beri algı operasyonu oldu.Anlaşılan korku bacayı sardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevgi Söz (5 yıl önce)
    Emine Akkurt Adaylık senin hakkındır. Oyumuz sanadır. Allah yar ve yardımcın olsun. Malatya arkandadır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet kartal (5 yıl önce)
    Malatya belediyeciliği sıfır hiç.memnun değiliz özellikle motaş eeeeeeee cevap
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Oyum Saadet partisine dedim yayınlamadınız yorum yaptım ak parti hakkında yorumumu yayınlamadınız kraliçe dizideki satın aldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Oyum Saadet partisinedir
    0
    0
    Yanıtla
  • Acar (5 yıl önce)
    Ak ;Parti tüm ilçelerde ezici vir şekilde kazanacaktır.Reisimiz için oy veriyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali hoca (5 yıl önce)Acar isimli kullanıcı yorumuna
    Ben de iddaa ediyorum.Kuluncak,Hekimhan, Arguvan,Arapgir CHP.Doğanyol SP. Akçadağ ve Doğanyol bağımsız. Yeşilyurt ta SP,AKP,CHP yarışır. Battalgazi de Akp ile İYİ PARTİ yarışır.Şimdilik bunu söylüyorum. Seçim akşamı görüşürüz burada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir önceki seçimlerdeki oy oranına bakarsanız yazdığınız seyin ne kadar ütopik olduğunu görürsünüz.Arguvan ve hekimhan dısında kalan yerleri yine Ak Parti nin büyük farkla alacağı kesindir.O yüzden bosuna laf kalabalığı yapmayalım.Kutlu yürüyüşe devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    Emine Akkurt Akpartiye çok emeği geçmiştir ,ama hiçbir şekilde emeğinin karşılığını alamamıştır kibir abidesi vekiller yüzünden ayağına hep çelme takılmıştır ,yolun açık olsun Emin’e hanım
    0
    0
    Yanıtla
  • İyka (5 yıl önce)
    Şaşırmadım. Ak Parti yönetimleri cok sıkıntılı. Dava şuuru maalesef artık yok. Dava bilincini taşıyan, yıldızı parlak, aklî selim kimi görseler direkt şutla gitsin. Zaten cıkardiklari insanlari arayip sorduklarini da dusunmuyorum. (Güya dava arkadaslari) Onların da Allah soracaktir vebalini. Bizim gördüğümüz herkes menfaatine oynuyor. Ak Parti adaylarinin hicbirini begenmiyorum. Simdiye kadar Sayın Cumhurbaşkanimizin hatrına istemedigimiz adaylari secmek zorunda bırakildik. Bundan sonra tabiki seçmeyiz. En sagliklisi sandığa gitmemek. Recep Tayyip Erdoganin hatrina baska partiye vermem. Ama bu adaylara da asla oy vermem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Eski Akp li işte?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Ak Saçlı (5 yıl önce)Tekin isimli kullanıcı yorumuna
    Bugüne kadar Malatyamızda Büyük çoğunluk AK PARTİ ye oy veriyordu Reisin hatırına Malatyada AK PARTİYİ bitirdiler. Ehliyet Liyakatı yok ettiler.Adaleti yok ettiler. Hatır Malatyada bitmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    siyasete bir girmeye gör, sağ veya sol cenahı belirlersin bunun üzerinden hangisi olursa yoluna devam edersin.akp ,mhp,ip,anap, dyp,saadet bir.chp ,dsp,shp vs birdir.çok iyi yetişmiş bir kişiysen de bunlarında bir önemi yok hangi partiye gireceğine sen karar verirsin.garip vatandaşta particilik yapar.özellikle partici olması dikte edilir.kuşlar uçmasın ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramis (5 yıl önce)
    Emine Akkurt AK Parti Malatya eski Kadın Kolları Başkanı  Yeşilyurt'a Saadetten aday oldu ise Hacı Uğur Polat il başkanlığına oynuyor demektir.
    0
    0
    Yanıtla