SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"STK'lar Kurumları Ele Geçirmeye Çalışan Noktada da Olmayacak"

0
Güncellendi - 2018-12-14 05:33:34
A- A+ PAYLAŞ

İHH ŞUBE BAŞKANINDAN BAZI STK'LARA GÖNDERME Mİ?!. AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, “İHH Malatya’da önemli bir sivil toplum örgütüdür, önemli bir yardım derneğidir” dedi.

Başkan Gürkan, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın üstlendiği göreve dikkat çekerek, “Biz İnsani Yardım Vakfı’nı her zaman yanımızda gördük, hep toplumun yanında gördük. Ne zaman toplumun bir kesiti sıkıntıya düşse, gerek yurt içinde, gerek yurt dışında İnsani Yardım Vakfı’nı onların yanında basın aracılığı veya buradaki toplumu yönlendirip, ihtiyaç duyulan yere yardım gönderilmesi noktasında büyük gayret ve çabalarını gördük. İHH Malatya’da önemli bir sivil toplum örgütüdür, önemli bir yardım derneğidir. Malatya’da bu görevi en iyi şekilde yerine getirdiklerine bizzat şahit olan biriyim. Kamyonlarla, TIR’larla malzemelerin bizzat İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilerek yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç olan bölgelere gönderildiğini gördüm.  Toplumda kazanmış oldukları bu güven duygusunun devamını temenni ediyorum. O güzellik, o sadakat, o tafrasızlık, o objektiflik ve şeffaflık ile güveni devam ettirme açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. Bizde İnsani Yardım Vakfı’nın bu çalışmalarını yakinen görüp takip etmekle beraber yardımcı olmaya da gayret gösteriyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu vakfımız ile yakın çalışma teması içinde olacağız. Kendilerinin görüş ve düşünceleri bizim için önemli. Gerek yol haritamızın oluşmasında, gerek yön pusulamızın oluşmasında İnsani Yardım Vakfı’nın görüş ve önerilerine hep itibar ettik, itibar etmeye devam edeceğiz. Bizim yerel yöneticilik anlayışı içerisinde, temel felsefemiz birlik ve beraberlik içerisinde şehrin değerleriyle şehri yönetilmesi olgusuna dayanmaktadır. Bu anlamda da partimizin katılımcı belediyecilik ilkesinin temel esası da budur. Bizlerde özellikle şehrimizde bulunan kanaat önderleri olsun, yerel önderler olsun, sendikalar olsun, meslek kuruluşları olsun, kamu kuruluşları olsun, sivil toplum örgütleri ile derneklerimizle yakın temas ve görüş içerisinde bulunarak şehrimizi daha iyi bir mertebeye nasıl ulaştırabiliriz, aynı zamanda şehrimizdeki sosyal entegrasyon ve sosyal barışı nasıl süreklilik haline getirebiliriz, bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin ise, AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Başkan Gürkan’a başarı temennisinde bulunarak, “Sivil toplum kuruluşları ebetteki kimi zaman sosyal olaylarda belediyelerle, kamu kurumlarıyla çalışacaktır, ama kamu kurumları ve belediyeleri yönlendiren, ele geçirmeye çalışan bir nokta da olmayacaktır. Bu bilerek hareket ediyoruz. Selahattin başkanımızın şu rahatlığını da görüyoruz. Bugün bir okulda insan hakları ile ilgili yapmış olduğumuz sunumda yöneticilerin tevazusundan, eleştiriye açık oluşundan bahsetmiştik. Selahattin başkan o rahatlığı bize veriyor. Yanlış yaptığımızda bunu bize rahtça söyleyebilirsiniz. Doğrusunda hep yanındayız. Şuana kadar doğruları çok şükür sürekli kıldı. Rabbim bundan sonrada bu noktada ayağını sabit kılsın. Memleketimizin ve bütün dünyanın sıkıntılarının farkında başkanımız. Dezavantajlı kesime daha fazla hizmet götüreceğinden, emaneti sahibine vereceğinden, adaleti elinden bırakmayacağından, güler yüzünden vazgeçmeyeceğinden, tevazusundan vazgeçmeyeceğinden eminiz. Biz bu noktada başkanımızın duacısıyız, her konuda yardımcı olacağız. Rabbim çıkmış olduğu yolda yardımcısı olsun, memlekete hayırlı işler nasip etsin inşallah” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Maski (5 yıl önce)
    Selahattin başkana ulaşabilen kim var ise lütfen yazacaklarımı ulastirsin.Şimdiden kendi kabuklarına çekilen, (personelden selahattin başkan ile ilgili nasıl biri diye soranlar) ancak selahattin başkan kendilerine dokunmayıp yapılan haksızlıkları görmediği zaman o kabuklarından çıkıp daha çok can yakıp ah alacak müdürlere,başkanlara müsaade etmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maski (5 yıl önce)
    Ahmet bey ve özmalatyali dikkat ettiniz mi malatya haber sitelerinin genelde ya yorum kısmı kapalıdır.Yorum olan sitelerde isr mevcut başkanı eleştiren yorumlar yayınlanmaz özellikle şelale ekibini eleştiren yorumlar.Ama bu sitede selahattin gürkani eleştiren yorumda yayınlandı,hacı uğur polati eleştiren yorumda yayınlandı.Belliki takip etmiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Haber yapın yalakalık değil ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Özmalatyalı (5 yıl önce)
    Malatya haber bırak Selahattin Gürkan yalakalığı yapmayı :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban Serezli (5 yıl önce)
    Sivil toplum mivil toplum bizim geleneksel devlet aklına uymaz. Bizde sadece devlet imkanlarından biraz daha fazla yararlanmak için dernek-vakıf kurulur. Yahut para toplamanın meşru bir aracıdır. Devlet bunları sevmez ama duruma göre göz yumar. "Vakıf medeniyeti" teranesine inanmamak lazım, Osmanlıda vakıflar bile miras hakkı yani devletten mal kaçırmak için kurulurdu çünkü memurların bürokratların özel mal edinme hakkı yoktu. Ayrı bir fermanınız yoksa ölünce mallar devlete kalırdı. Mesela neden bizde yüz yıllık dernek yok? Olmaz, olmuyor; ya kamuya yararlı diye devletleştirir yada bir bakarsın hain, terörist ilan edilerek yok edilir. Bu resim de başa bela olabilir, benden söylemesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • ULAŞ (5 yıl önce)
    Selahattin Gürkan ın aday gösterilmesine şahsen sevindim çünkü Selahattin beyi sanat ödülleri töreninde dinledim gördüm ki boş beleş biri değil Malatyanın Hatta Türkiyenin reçetesini bilen vasfı var ben şimdiden kendisine Büyük Şehir Başkanlığı hayırlı olsun diyorum akp başka hangiadayı gösterse kazanma ihtimali şüpeliydi
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    güzel tespit. meşale ve benzeri oluşumlar belediyeden uzak tutulmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammet ali (5 yıl önce)
    ..."eğer devinim ilkesini kendinde taşımıyorsa, devinen her nesnenin başka bir şey tarafından devindirilmesi zorunludur" der aristoteles...doğa boşluk kabul etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (5 yıl önce)
    Düşünüyorum da, bir derneğin yaptığı hata bütün iyi niyetli dernekleri zan altında bıraktı. Artık bu derneğin (şelale) kendini feshetmesi gerekir. Bu derneği az da olsa tanıyorum. Nasıl bu hale geldiler hala inanamıyorum. Ben bu insanların dünya malını, mevki, makamlarıni elinin tersiyle ittiklerini düşünüyordum. Maalesef yanılmışım. Selahattin başkan, amani bilir misin bu insanlar yarın sana gelecekler, biz her zaman seni destekledik diyecekler. Aman ha duruşunu bozma. Çünkü bu insanlar Malatya yi o kadar sahiplendiler ki, bu düzenin böyle devam etmesi için var gücüyle çalışacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk Unsur (5 yıl önce)
    Selahattin Başkan, dernekleri kendi haline bırakmalı. Şube Başkanının ifadeleri de anlamsız, yok bi de ele geçireydin.
    0
    0
    Yanıtla