SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Suçluları Değil, Yakalayanları Cezalandırıyorlar!"

0
Güncellendi - 2021-10-04 01:03:18
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Belediyesi’nin, insan kaçakçılığını ortaya çıkaran konsolosluk çalışanlarına ceza verilmesine tepki gösterdi.

Hannover Konsolosluğu’nda görevli olan Mehmet Fidan ve Güler Fidan’a Yeşilyurt Belediyesi üzerinden gri pasaportla yapılan kaçakçılığını fark etmesinin ardından 'aylıktan kesme' cezası verildi.

"Yakında AKP’li belediyeye hibe edilen kamyona da ceza verebilirler!"

CHP’li Ağbaba’nın açıklaması şu şekilde:

“AKP’li belediyelerin devletin resmi hizmet pasaportuyla insan kaçakçılığı yaptığını ortaya çıkarmamızın ardından suçluları yakalayacakları yerde, suçu ortaya çıkaran insanları cezalandırıyorlar. Önce skandalı ortaya çıkaran CHP’li belediye meclis üyelerinin komisyonlarda ki sayısını azalttılar, şimdi de insan kaçakçılığını fark eden konsolosluk görevlilerine disiplin ve aylık kesme cezası veriyorlar. Bir tarafta hepimizin gözü önüne gazetelere çıkıp ‘insan kaçırdım, giden kişilerin ülkeye faydaları yoktu, karşılığında kamyon aldık’ diye suçunu pişkince itiraf eden belediye başkanları, diğer tarafta ülkenin itibarını düşünüp devleti bilgilendirdiği için cezalandırılan bürokratlar… Yakında AKP’li belediye başkanının ‘hediye olarak’ aldığı kamyona da ceza verirlerse şaşırmayın. Suç örgütüne dönüşmüş iktidar yapısından her türlü abeslik beklenir.”

"7 aydır tek somut gelişme yok"

“İnsan kaçakçılığı skandalının ortaya çıkmasının ardından neredeyse 7 ay geçti. İçişleri Bakanlığı kendi internet sitesinde ‘soruşturma başlattık’ dedi ama her ne hikmetse yedi aydır tek bir somut gelişme yok. Asıl sorumlular dururken dört kamu görevlisini görevden uzaklaştırıp güya konuyu kapatmaya çalışıyor. En son İçişleri Bakanı Soylu, soru önergemize verdiği ‘tek cümlelik’ yanıtta 19 ilde soruşturmanın sürdüğünü belirtti. 19 il, onlarca ilçe belediyesi alenen suç işlemiş ama hala soruşturma sürüyor. Devletin pasaportunu kullanarak suç işleyen, ülkenin itibarını yerle bir eden, toplumda idarecilere güveni yok eden bu kişilerin o koltukta bir dakika oturması kamu zararıdır. Bu kişilerin görevden alınması bir yana, acilen TCK’nin 79. Maddesine göre cezalandırılması ve ülkemizin bu yargılamayı dünyaya duyurup bir nebze itibarını kurtarması beklenirken CHP’li belediye meclis üyelerimiz, konsolosluk görevlileri ve skandalı ortaya çıkaran insanlar cezalandırılıyor. AKP tipi insan kaçakçılığı nasıl dünya tarihine geçtiyse bu pişkinlik de öyle tarihe geçecektir.”

"Savcılara çağrımızı yineliyoruz"

“Muhalefet partilerinin belediyelerinin en ufak açığını arayan, belediyelere kayyum atayabilmenin yollarını arayan, belediye imkânlarını merkezi yönetim eliyle yok etmeye çalışan bir iktidarın söz konusu kendi belediyeleri olunca nasıl ikiyüzlü olduğunu tüm toplum seyrediyor. Onların ‘Eski Türkiye’ diye küçümsedikleri dönemlerde insanlar suçu bu kadar aleni bir şekilde topluma pişkince duyurmazdı. Soruşturma başlatılır, ilgili kişiler istifa eder, gereken cezalar verilip kamuoyu rahatlatılırdı. Şimdi AKP’nin Yeni Türkiyesinde suçlu suçuyla övünüyor, medyaya suçunu ilan ediyor, ne bir ceza, ne bir etkin soruşturma açılıyor; diğer yandan ülkesini seven, ülkesinin itibarını, namusunu korumaya çalışan kişiler bir bir cezalandırılıyor. Buradan ülkenin namuslu savcılarına çağrımızı yineliyoruz. İnsan kaçakçılığı suçunu işleyen tüm sorumlularla ilgili acilen kapsamlı bir soruşturma talep ediyor ve suçluların kamu yararı adına cezalandırılmasını istiyoruz.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Aylardır bu konu. artık sıkıldık orda burda Malatya aleyhinde beyanat dışında bir de sizin yabancı olduğunuz bir kelime var. Hizmet keşke birazda bu yöne enerji harcasanız. Eleştirmek çamur atmak kolay. Hizmet üretmek zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'nın aleyhine iş yapıp adını kirletenlere ceza kesilirse asıl hizmet yapılmış olur. Halk yetkiyi veli beyin partisine henüz vermedi hizmette de hesap soracağın adres halkın yetki verdiği akp-mhp'dir. saf gibi konuşmayın millete geri zekalı muamelesi çekmeyin artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Çamur siyaseti Malatya yı kutuplara ayırır bir katkı sağlamaz. Zamanı gelince herkes istediğine oy verir. Aylardır bu konu dan ben sıkıldım siz icraat değil de çamur atılsın diyorsanız sizin fikriniz saygı duyarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 malatya 44 (2 yıl önce)
    Dünyaya bir bakın dünya neyle ilgileniyor bizimkileri neyle Küçük çocuğun eline bir oyuncak verirsin bununla oyna Bizim siyaset de bir oyuncak buluyor zamanı boşa harcıyor Milli takım dünya devine karşı Vatan savunması süper güce karşı Ekonomi büyük ekonomiye karşı Nasıl karşı koysun çünkü sen halen oyuncakla oynuyorsun Geçmişi yaraları kaşıyıp sadece laf üretiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 malatya 44 (2 yıl önce)
    Türkiyede bütün sorunlar siyasilerin eseri gıri pasaport siyasilerin oyunu yapanlar çıkıpta yanlış yaptık demiyorlar Kürt sorunu diyorlar kürt sorunu yok ekonemik ve Türkiye genelinde kırsalında olan sorun var Yol su okul sağlık alım satım kısacası günlük yaşam koşullar hep sorun o da türk kürt laz ayrımı yok kırsal çifçi üretiğini satamıyor kücük bir ehtiyac icin 100 km gidip gelmeli Köy okuluyla şehir okulu birmi Telefon ve int icin dağa tirmanması gerek bu kimin sorunu Abd çürümüş süt tozunu kokmuş peynir yağı unu köylüye kırsala kim zorla yedirdiyse sorunun kaynağı onlar Biz kardeşiz akrabayız kürt türk biriz Oy icin yeter artık kendinize başka oyuncak bulu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Allah aşkına bir proje üretin yıllardır onu bunu eleştirmekten kotulemekten onun bunun açığını aramaktan başka ne yaptınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • 20 yıldır proje üretiyorsunuz zaten..hayali..hayali olmayan gerçek projeniz 7 milyon sığınmacı..açık aramayalım değil mi? Eleştirmeyelim değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (2 yıl önce)Can isimli kullanıcı yorumuna
    Heykel yapmakla bu işler olmuyor sizin hayaliniz bile yok çamur atmaktan camurlasnis fikirlerden başka
    0
    0
    Yanıtla
  • sen git heykeli eski ankara bld başkanına sor sana anlatsın :D Kapı gibi belgeler, kanıt var ama siz artık gördüğünüze de inanmıyorsunuz iflah olmazsınız böyle devam edin sonra şikayet etmeyin ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Belediye baskanlarını vekiller koruyor. Hergün beraberler. Demekki onlarda orta bu işe
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Adaletin ve mükemmel yönetimin geldiği son nokta. Suçu işleyen değil, ortaya çıkaranlar cezalandırılıyor. Aylardır içişleri bakanlığı soruşturma yürütüyordu, herhalde bu olayı nasıl kapatırız diye. Çünkü ucunda akp li belediyeler var. Bula bula sonunda olayın ortaya çıkmasını sağlayan konsolosluk görevlilerini suçlu buldular. Şaşırdık mı hayır? İşte Adalet, işte Kalkınmai işte ak partinin geldiği son nokta. Tuz kokmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Yakında halka "Siz bize oy verip başa getirdiniz ve bu hataları,haksızlıkları yapmamıza sebep oldunuz" derler ve sizi cezalandırırlarsa şaşırmayın. Hoş Halk zaten çok ceza çekiyor lakin dahası neden olmasın? Büyük düşün değilmi slogan zaten.
    0
    0
    Yanıtla