SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anlaşmazlığa Konu Alan Malatya Sınırları Dahilinde'

0
Güncellendi - 2019-11-01 04:16:43
'Anlaşmazlığa Konu Alan Malatya Sınırları Dahilinde'
A- A+ PAYLAŞ

"SÜKUNET İÇİN İKİ TARAFLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR" Malatya Valiliğinden, Yeşilyurt ilçesindeki Kozluk Mahallesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çampınar köyü sakinleri arasında yayla kullanımı anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve tırmandırılmak istenen gerginliğin huzur ve kardeşlik ortamına zarar verdiği belirtilerek, "Söz konusu olayı bahane ederek vatandaşlarımız arasında husumeti besleyen davranış ve açıklamalarda bulunanlar hakkında gerekli takibat yapılacaktır." açıklamasında bulunuldu. Valilik açıklamasında, anlaşmazlığa konu bölgenin 1939 tarihli Kozluk Mahallesi (Köyü) Hudutnamesi'nde belirtildiği şekilde  Kozluk Mahallesi sınırlarında olduğu, dolayısıyla iki il arasında sınır anlaşmazlığı oluşturacak mahiyette bulunmadığı da belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı internet haber siteleri ile ulusal ve yerel medyada "Akılalmaz olay", "Adıyamanlılarla Malatyalılar birbirine girdi" ve "Sınırdaki yayla iki ili karşı karşıya getirdi" başlığıyla yayımlanan haberler nedeniyle açıklama gereği duyulduğu bildirildi.

Yeşilyurt ilçesindeki Kozluk Mahallesi'nde 18 Ekim'de Yeşilyurt Belediyesi ekiplerinin yol açma çalışmaları sırasında mahalle sakinleri ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çampınar köyü sakinleri arasında yayla kullanımı anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktığı belirtilen açıklamada, 5 kişinin darp nedeniyle hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı, 6 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların serbest bırakıldığı, soruşturmanın sürdüğü bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl ve ilçe jandarma ekiplerince olay yeri ve çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup halen bu tedbirler hassasiyetle devam ettirilmektedir. Yeşilyurt Belediyesi tarafından yol çalışması yapılan yerin, valiliğimizce teknik elemanlara yaptırılan ölçüm ve incelemeler neticesinde Malatya ili Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi ile Adıyaman ili Çelikhan ilçesi Çampınar köyü arasındaki sınıra esas olan 06.01.1939 tarihli Kozluk Mahallesi (Köyü) Hudutnamesi ile 1/25.000 ölçekli memleket haritalarında belirtildiği şekilde Yeşilyurt ilçesi Kozluk Mahallesi sınırları dahilinde olduğu, dolayısıyla iki il arasında sınır anlaşmazlığı oluşturacak mahiyette olmadığı anlaşılmıştır.

18 Ekim 2019 tarihinde Kozluk Mahallesi sakinleri ile Çampınar köyü sakinleri arasında meydana gelen ve sonrasında bazı şahıslar tarafından tırmandırılmak istenen gerginliğin, ülkemizin her zamandan fazla ihtiyaç duyduğu huzur ve kardeşlik ortamına zarar verdiği açıktır. Bu nedenle söz konusu olayı bahane ederek vatandaşlarımız arasında husumeti besleyen davranış ve açıklamalarda bulunanlar hakkında gerekli takibat yapılacaktır.

Olayın sükunet bulması için tartışmanın her iki tarafı ile görüşmeler devam etmekte olup, konunun bölgede yaşayan vatandaşlarımız arasında gerginliğe neden olacak şekilde kamuoyuna yansıtılmasından uzak durulması gerekmektedir."

AA-malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti'nin sinirlari içinde ne demek Adıyaman'ın ne demek malatyanin çok ayıp ediyorlar.ondan sonra iki il içi içe girmiş ben malatyanin yerlisiyim adiyamanlilarida çok seviyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Adiyamanli muhammed kardes elinde var mi belge vesika tapu? Herkes bir yerlerin zamaninda sahibi bendim der. Bos muhabbet yapma kardes. Oldu olacak Malatyayi Adiyaman a baglayak Adiyaman buyuksehir olsun siz de bu gurbette yasama ve calisma fobinizden kurtulursunuz. Malatya sizin gurbetiniz oldu zorunuza gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Tanev (4 yıl önce)
    Ne kadar Adıyamanlı varsa malatya ya doldu belediye başkanından tut siyasetçisine memuruna kadar malatya bu sebeple vizyonsuz bir şehir olarak olduğu yerde saymaya devam edecektir.Malatyanın yerlileri bu şehri terk etmeye devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tanev yerlileri terk etmesin . Herkes dünyada ulaşım ve barınma özgürlüğüne sahip. Sahip çık şehrine terketme ozaman. Bağnaz bir bakış açısı . Malatya esnaf kafası ,yetişmiş kafa göç vermesi doğal kalifiye insanlar durduramazsın.ist ,İzmir,Ankara ,bursa vs varken. Hem içerde bir sorun yok sınırda Adıyaman ile Malatya sınırında sorun. Içerde yaşayan Adıyamanlı kardeşlerimiz ne alaka . Fasistligi bırakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim insanlar istediği yerde yaşar , ona bakarsan git batiya aynı şeyleri Muglada da ki Bursa da ki vatandaşta Malatyalılar için söylüyor.Olaya yanlış bakıyorsunuz bu bagnaz fikirlerden vazgeç in artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Baran batıdaki öyle söylüyorsa o onun sorunu. Bu doğru olduğunu göstermez. Gerici düşünüyorsunuz hayatı. Biraz daha modern bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Gerekli açıklama yapılmıştır uzatmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Akp vekileri n sesleri sorunlari neden kesildi Dune kadar malatyaya hizmet ediyoruz diye meydanlarda halka sesleniyordunuz hadi I bakalim Malatyanin hakini.savunun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Siz bunlari Malatyada baş tacı eder m.vekili belediye baskani ederseniz bu sonuclarada katlanırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (4 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Adıyaman 1960 da Malatyanın ilçesiydi.Malatyanın üçte biri aslen adıyamanlıdır.Boş konuşuyonuz faydasız gereksiz
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (4 yıl önce)
    milletvekilleri ve siyasetçiler ne işe yarıyor Allah aşkına?
    0
    0
    Yanıtla
  • ayturkan (4 yıl önce)
    şükür valilik yerinde bir açıklama yapmış. kimse malatya'nın sınırlarını taciz edemez. aynı hareketleri tekrar ederlerse asayiş güçleri hakkettikleri cezayı versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (4 yıl önce)
    O yayla rısvan asıretı mensubu olan pırhemzık köyüne aittır kozluk köyü sakınlerı ortalığı germesın akrabasınız hepınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Nahsıl
    0
    0
    Yanıtla
  • He koca malatya valiliği bilmiyor yukarıda ki Adıyamanlı kime ait olduğunu çözdü hey maşallah..
    0
    0
    Yanıtla
  • adıyamanlı muhammad düne kadar adıyman da MALATYA'YA bağlıydı kardeşşş işine bak akıl verme herkes biliyor nere nereye bağlı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanli muhammed (4 yıl önce)Selçuk sc. isimli kullanıcı yorumuna
    Selçuk bağlı olabilirdi simdi turkiye genelinde 1 milyon adıyamanlı var osmanlidada malatya elaziga bağlıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı Muhammed doğru bunlar Elazığa bağlıydı biz anladık bunlardan olmaz yol verdik
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavaş adıyamanlı muhammed yerler yaş. herkesin içinde 1 milyon adıyamanlı deme çok komik duruma düşersin. memleketinle bu kadar övünüyorsan memleketine dönebilirsin. bu arada malatya, elazığ'a hiç bağlı olmadı. ama çok isterlerse şu an adıyaman ve elazığ ilçemiz olabilir. bir de elazığlılar malatyalıları hiç sevmez ama malatya'da yaşamak en büyük hayalleridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanli muhammed (4 yıl önce)battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    Turkıye genelinde adıyaman nufusuna kayıtlı 1 mılyon adıyamanlı var malatyada 100 bın adıyamanlı yaşıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • çok adıyamanı seviyorsan git adıyamanında yaşa mutlu ol
    0
    0
    Yanıtla