SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu Harası Skandalında Yeni Bir Boyut.. Beton Santrali İçin de Arazi Verilmiş!

0
Güncellendi - 2021-03-20 19:10:25
Sultansuyu Harası Skandalında Yeni Bir Boyut.. Beton Santrali İçin de Arazi Verilmiş!
A- A+ PAYLAŞ

GÜRKAN, HANGİ SORUYA, "MALATYA'NIN HEPSİ BİZE YAKINDIR.." YANITINI VERDİ? Malatya’nın ve Malatya halkının ortak değer ve varlığı olan Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin, parsel parsel özel şirketlere peşkeş çekilmesine yönelik olarak başlatılan “kiralama yöntemiyle özelleştirme” operasyonunun tam hız devam ettiği ortaya çıktı.

Halen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan Ayşe Ayşın Işıkgece’nin, Sultansuyu'nun bağlı olduğu TİGEM Genel Müdürlüğü döneminde, kendisine özel bir misyon edinerek; Sultansuyu Harası’nda başlattığı yıkım ve özelleştirme projesi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı açıklamalar; özelleştirme skandalının büyüyerek devam ettiğini, Sultansuyu’nun parsel parsel özelleştirilerek; Bakanlığa, Malatya Milletvekillerine ve yerel yöneticilere yakın şirketlere aktarılması konusunda yürütülen çalışmalara hız verildiğini gün yüzüne çıkardı.

Sosyal tesisler ve 55 dönüm araziden sonra, başka bir arazi de beton santrali için kiraya verilmiş

Kâr amacı gütmeden halka sosyal hizmet vermek üzere milyonlarca TL harcanarak kurulan, Sultansuyu Hippoterapi Merkezi, Arap Atı Tanıtım Merkezi, çocuk oyun alanları, kafeteryalar ve üzerindeki çok sayıda sosyal tesis ile birlikte, yerel yöneticileri yakın olduğu belirtilen YAREN İnşaat A.Ş. adlı şirkete uzun vadeli kiralanmasına yönelik tepkiler devam ederken;  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın açıklamaları olaya yeni bir boyut getirdi. Gürkan, aslen Elazığlı olan eski genel müdür Işıkgece'nin, Malatya'nın kültürel hafızalarından biri olan binalarda olmayan deprem hasarını, sipariş 'ağır hasar' raporları aldırılmasıyla başlatıp ve tarihi binaların yıktırılmasıyla  devam eden süreci özel olarak takip ettiği Sultansuyu’nun uzun vadeli kiralama yöntemiyle parsel parsel özelleştirilmesi projesinin genişleyerek ve hız kaybetmeden devam ettiğini gösteren bilgiler verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ER TV’de Hülya Kaya’nın hazırlayıp sunduğu “Hülya Kaya ile Güne Bakış” adlı programında, Sultansuyu Harası’nın en değerli ve en verimli tarım toprakları üzerinde beton santrali kurulmak üzere 25 -35 dönüm büyüklüğündeki bir arazinin özel bir şirkete kiralandığını açıkladı.

“Beton santrali için 25-35 dönüm Sultansuyu arazisi tahsis edildi”

Harada olanlardan bir rahatsızlık duymadığı anlaşılan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, uzun vadeli kiralama yöntemiyle Sultansuyu Harası’nın özelleştirildiği iddialarının gerçekliğine bir başka boyut katan şu açıklamayı yaptı:

“Sultansuyu hadisesi gündeme geldiğinde ben Müdür Beyi aradım ve bilgi aldım. Müdür Beyin bana anlattığı, havaalanına yakın bir yerde 25 dönüm yerin beton santrali kurulması için tahsis ettiklerini söyledi. Havaalanının yapımında beton kullanılmak üzere kiraladıklarını söyledi. Ben Bakanlık yetkilileri ile görüştüm. İşte bu havaalanı için 25 mi, 35 dönüm mü bir yer varmış beton santrali için ihdas edilmiş, bir de bu hippoterapi merkezi…”.

Gürkan'a, “55 dönümlük arazi ve üzerindeki sosyal tesisleri kiralayan firmanın size yakın olduğu iddia ediliyor; bu doğru mu?” sorusu..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gazeteci Hülya Kaya’nın, “Sultansuyu Harası’nın 55 dönüm büyüklüğündeki arazisi ve bu arazileri üzerindeki çok sayıda sosyal tesisi uzun vadeli olarak kiralayan YAREN İnşaat adlı firmanın size yakın olduğu yönünde kamuoyunda dillendirilen iddialar var. Bu iddialar doğru mu?” şeklindeki sorusu üzerine, iddiaları reddetmeyerek, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’nın hepsi bize yakındır. Ha velev ki yakındır yani oranın büyükşehir belediyesi ile ne alakası var. Eğer adam bize iş yapıyorsa sadece iş yapıyordur” dedi.

Sultansuyu Hippoterapi Merkezi’nin özelleştirilmesini hara personelinin güler yüzlü ve sıcak olmamasına bağladı!

Selahattin Gürkan, başta otistik ve down sendromlu çocukların atla tedavisi için, kâr amacı güdülmeden kurulan ve bir süre hizmet veren Hippoterapi Merkezi, Arap Atı Tanıtım Merkezi, çocuk oyun alanları, kafeteryalar ve 55 dönümlük arazi üzerindeki diğer sosyal tesislerin yıllık 300 bin TL ile YAREN İnşaat A.Ş. firmasına kiralanmasını da “Sultansuyu Harası personelinin güler yüzlü olmaması” gerekçesiyle açıklamaya çalıştı.

Gürkan’ın iddiasına göre, Sultansuyu Harası’nın özelleştirme serüveni, Sultansuyu Harası personelinin “güler yüzlü olmaması ve insanlara sıcak davranmaması” ile başlamış (!)

Gürkan, söz konusu programda, “Hippoterapi merkezinin kiralanmasıyla ilgili olarak bize verilen bilgi de oradaki personelin (Sultansuyu personeli) insanlara sıcak davranmaması, güler yüzlü olmaması. Neticede 5 yıldızlı bir otele de gitseniz güler yüzle bir hoş geldin denilmesi gerekiyor. Güler yüzlü olmayınca neticede oraya giden bir daha gitmiyor” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • murtaza (3 yıl önce)
    güleryüzlü olmayan tüm kurumları satalım, özelleştirelim. buna belediyeler ve bakanlıklar da dahil..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Türkiye de Bursa, Ankara ve sanırım Eskişehir de Hippoterapi merkezleri mevcut. Diğerlerinde faaliyet devam ederken neden Malatya daki devam ettirilmiyor. Personel güler yüzlü değilmiş. sayın başkan sizin personeliniz çok mu güleryüzlü? O zaman belediyeyi de özelleştirelim. Çocuklar bile güler kurduğunuz bu cümleye sayın başkan. Siz buradan kimler rant elde edecek, hangi müteahhitler nemalanacak bunları söyleyin belli ki tandığınız müteahhitler. Malatya ya ihanet olan uygulamalara ses çıkaramayan, hatta yanında duran içte milletvekili ve belediye başkanları, dışta Elazığlı bürokratlar olduğu açıkça görülmektedir. İnşallah Malatya halkı bir dahaki seçimlerde bu ağırlıkları üzerinden atıp, Malatya ya layık kişilere emaneti teslim edecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lı. (3 yıl önce)
    Sayın Tarım bakan yardımcısı Ayşin hanım ve Tigem Genel Müdürü Malatya Büyükşehir bld başkanının Sultansuyunda Terapi de çalışanlarının güler yüzlü olmadıklarını terapiye gelenlere kötü davrandıkları ı mı söylüyor bunla ilgili bir işlem yaptılarmı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemile cengiz (3 yıl önce)
    Sayin baskanim keske verilmese guzel olur ilçemize yazik oluyor.akcadag derneğine ozelllik teşekkür ediyorum. Ilcemize yeni bir ivme kalmıştır.kendilerini tebrik eder başarılarının devamını dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (3 yıl önce)
    Personel asık suratlıymış yüzü gülmüyormuş başkan bide kendi personeline baksın adamlar kan ağlıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    yiyin efendiler yiyin.Malatya nasıl olsa cepte. kimi aday yapsanız kazanıyor.öyle bilinçli(!) bir seçmeni var.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Ne duruma geldik ne kadar zavalı olduk sanki düşman işgal etli kurtuluş için çaba veriyoruz aynı ülkenin aynı şehrin insanıyız neden bu hallere geldik nasıl ve kimler bu oyuna yön verdi bir düşünün x partisi o da biziz A partisi o da bizde biraz düşünelim 80 li yiılları Sankì hiç ölmüyeceğiz geç kalmadan kendimize gelelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Şu ise bak ya, ilin belediye başkanı sultansuyunun bizimle ne alakası var diyor, personel güler yüzlü değilmiş o yüzden ozellestirildi diyor. Madem seninle alakasi olmayan bir yerin memurunu niye kotuluyorsun, bilgisi olmamasina rağmen farkli kurum personelini ne güzel harciyorsunuz, tren kazasinda olduğu gibi. Sultansuyunun idari amiri yok mu, mevzuati yok mu, ilgili personelin şefi yok mu ki güler yuzlu degiller? Bir baskasinin yaptigi 25,30 km sanki metrekareymis gibi küçümsemesi, kendisi 25, 30 km hizmet ettimi sanki 250, 300 km oluyor. Yazık Malatya'nin nasil parsel parsel satıldığı peşkeş cekildigine sahit olmak ne kötü
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bunlar yapıcı degil Satıcı ekibi....
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit Korkmaz (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun, tek kelimeyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALÇADAĞLI (3 yıl önce)
    Akçadağlılar dernek başkanı hemşehrimiz hergün bir yeri ziyaret edip sosyal medyada resimler paylaşıyor sanırım gelecek dönem siyasete hazırlanıyor arkadaşlardan birgün de Sultansuyu nu ziyaret etmelerini beklerdik bayağıdır kamuoyu gündeminde neden sesiz kalıyorlar yalnız sultansuyu değil Akçadağ ilçe stadı da içler acısı utanmanız gerek Akcadağ spor maçlarını Ören standında oynuyordu resim çekip şov yapmak dernekçilik değil sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Evt kardeşim biz sultansuyunu surekli olarak gündemde tutuyoruz.gezdigimiz yerlere sov yada siyaset yapmak amaçlı gitmiyoruz. Bu konuları dile getirerek yanlis olan şeylerin düzeltilmesini bir dernek olarak talep ediyoruz. Yaptigimiz şey siyasi değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Burda peton santralı yapmak çevreye doğaya zarar vermektir hemen ayni arazinin devamında Sultansuyu Tigem sertifikalı Arpa buğday tohumu üretiyor 500 başlık süt sığırcılığı tesisleri var bu nasıl anlayış bu memleketin hiç i sahibi yok havalandı inşaatını alan mütahite başka yer bulamamış ı haranın arazisini kiralamış dönümünü kaçakiralamış kaç yıllığına kiralamış yetkililer bunu açıklasınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın Gürkan yaptığı itiraflar ile Sultansuyu yıkım projesinin adeta bir parçası olmuştur. 1- Sayın Gürkan? Sultansuyu Malatya nın geçmişten geleceğe bir değeridir. Malatya halkı sizi şehrin değerlerini korumanız için seçti. Değerlerini yok etmesi için seçmedi. Sizi göreve çağırıyoruz. 2- Sultansuyu harası beton santrali olarak kullanılamaz. Koca Malatya da başka yer bulamadılar mı? O kadar tarıma elverişsiz yer varken burasının seçilmesi tam bir aymazlıktır diyeceğim ancak değil, bilerek buranın değersizleştirilip parçalanıp yok edilmesi için yapılan planın bir parçasıdır. 3- Sayın Gürkan özelleştirme ile burayı alan firma ile ilişkisini yalanlamayarak bu yıkım projesine ortak olmuştur. 4- Bu yıkım proijesinin Malatya nın milletvekilleri ve belediye başkanları bilgisinde yapıldığı ortaya çıkmıştır. 5- İki Elazığlı bürokratın Sultansuyunu yok etme planı tıkır tıkır işlemeye devam etmektedir. 6- Malatya lı tüm yöneticileri bu planı bozmaya davet ediyorum. Sultansuyu yöneticileri derhal buradan uzaklaştırılmalıdır. Beton santrali iptal edilmelidir. Böyle bir araziye kesinlikle beton santrali olmaz. Özelleştirme iptal edilmelidir. 7- Burası geliştirilmeli büyütülmeli ve içinde hipodrom olan bir Atlı sporlar merkezi haline getirilmelidir. 8- Sayın başkan bu sorunu çözmeden Malatya halkından bir daha oy istemeye gelme sakın. 9- Söylenen hiç bir bahane buranın yok edilmesini gerektirmemektedir. 10- Bu proje Elazığlı bürokratlar, rantçı müteahhitler ve destekçileri, şehrin yöneticilerinin içinde olduğu bir yıkım projesinin ürünüdür. MALATYA NIN SELAMETİ İÇİN BU PROJEYE DERHAL SON VERİLMELİDİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleket sevgisi budur. Teşekkürler ve alkışlar Mustafa Bey...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (3 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Çok güzel yazmışsın destekliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Memo (3 yıl önce)
    Yine kireç Ocağı civarında radarların olduğu tepede yıldıztepe de batıya şehire bakan tarafta hazineye ait parseli ihaleye çıkarmışlar yani orada park olacak yer ya da seyir tepesi olarak düzenleyebilecek yer belediye Gerekli girişimlerde bulunsun belediye adını alsın çok güzel bir Sehir tepesi Malatyamıza kazandırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memo (3 yıl önce)
    Kireçocağı civarındaki plan askıdan inmeden yetkilinin gidip incelemesi çok önemli bir olay yani bir alt duyu kontrol etsinler yolların nereden geçtiğini kontrol etsinler bir de zemin etüdü yaptırsınlar orada zemin yapı yapmaya elverişli olup olmadığına bir paraf getirsinler yaptım oldu demekten olmuyor ki birinci° deprem bölgesindeyiz Allah bunun hesabını sorar Allah’a inanmayanlar ise güce inanıyorsa o güç de bunun hesabını sorarAma bunun hesabını yaradan sorar yaradana sormadan hiçbir hesap yoktur bunu yapanlar inanıyorlar mı iki yaptık oldu öyle bir dünya yok gün gelecek o yanlışı yapanlar uykuları kaçacak ama iş işten geçecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Memo (3 yıl önce)
    Neler neler var Orduzu-Kireçocağı civarında hazineye ait yerler konut alanı olarak düzenlenmiş vatandaşa ait yerler ise park alanı olarak düzenlenmiş aslında o bölgenin tamamı park olmalı çünkü defalarca yapılan zemin etütlerinde yapı yapmaya elverişli olmadığı ifade edildi, Bir de imar planı yapılınca halihazır artık kullanılmamış belediye yetkililerinden sorulduğu zaman bu plan 30 yıla kadar ancak işlev kazanır 30 yıla kadar da bu binalar hepsi eskir Vatandaşı her zaten yenisini yapar ne güzel cevap 30 yıl sonra işler görecek planı niye bugün yaptınız yaptıysanız son altı aydır yapılan binalara niye müsade ettiniz imar Komisyonu üyeleri belediyedeki yetkilileri alıp zeminde bir etüt yapsalar nasıl bir katliyam işlendiğini görecekler ama nerede kim gidecek oraya çok uzak belediyeye 3 km mesafede gidilir mi oraya hiç.....???????????
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Akp zaten gidici bir parti ve bunu garantilemek için elinden gelini yapıyor. Ya bir parti hiç mi iyi bir iş yapmaz, bunlar nasıl insan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam Yazık Sana (3 yıl önce)
    Beton santrali mi? Emin misiniz? Bu doğruysa yeşil alana beton santraline onay veren TÜRKİYE’DE İLK Belediye Başkanı olarak bu sefer hakikaten tarihe geçecektir başkanımız. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de İLK ve TEK leri yapmakta meşhurdur kendileri ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Bu varlıklar bunların babalarından kalma varlıklar ya, istedikleri gibi dağıtıyorlar yandaşlarına. Mesele bu kadar basit
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Güler (3 yıl önce)
    Ülkenin merkez bankası başkanı 3.defa değişti istanbul sözleşmesinden çıkıldı bunlarla ilgili haber.yok malatya haber çizgisinden neden uzaklaştı acaba kadronuzda değişiklik mi oldu bu nedir ya her gün sultansuyu haberleri ihale takip eden haber sitelerine benzemeye başladı EDİTÖR: https://malatyahaber.com/haber/turkiye-cumhurbaskani-karariyla-istanbul-sozlesmesinden-ayrildi/
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyahaber yerel haber sitesi olduğu için olabilir mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Bey, adı üzerinde, malatyahaber.com... Andığınız haberleri yayınlayan sayısız ulusal medya organı var. Adında Malatya olan bir haber portalı, temsil ettiği kentin hayati anlamda önem taşıyan sorunlarını gündemde tutmayacak da neyi yazacak? Kaldı ki, MB Başkanının değiştirilmesinin nasıl bir haber değeri var bugünkü Türkiye'de ve yönetim anlayışında... Üç ayda bir değiştirilen MB Başkanı'nın bu ülkede sizce varlığının bir anlamı ve önemi var mı? Bir gece yarısı kararnamesi ve 2 satırlık yazı ile üç ayda, altı ayda bir azledilen MB Başkanlarının varlığının, görevden azledilmesinin ne anlamı var sizce? Yaşadığınız kentin sorunlarına bu kadar duyarsızlaşıyor ve bu sorunların, peşkeşlerin gündeme taşınmasına karşı çıkıyorsanız, yaşadığınız şehri, ekmeğini yediğiniz, suyunu içtiğiniz şehre aidiyet duygusuyla bağlı değilsiniz demektir. Kamusal çıkarların savunulmasına karşı çıkıp, Sultansuyu peşkeşine sessiz kalınmasını istemek nasıl bir bir Malatyalılıktır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Diğer kurumlara söyleyelim geçim derdini sıkıntılarını unutsunlar hep beraber gülücükler kahkahalar havada uçuşsun... Ne günlere kaldık mazerete bak..!Komiklik görmek istiyorsanız sirke gidin. Rahmetli Kemal Sunal 'ın geçim derdindeyken yazması istenilen beyitler aklıma geliyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (3 yıl önce)
    Bu nasıl iş kimin eli kimin cebinde,kim kime ne karşılığı ihale veriyor belli değil.Artık yeni yüzler görmek istiyoruz Malatya siyasetinde yıllardır aynı adamlar yeter yahu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (3 yıl önce)
    Hani Başkan diyor ya Sultansuyu ile Buyükşehirin ne alâkası var. Herkes bizim yakınımızdır. Peki YAREN in Büyükşehirden aldığı ihaleler için ne diyeceksiniz. Başkan Bey milletin gözünün içine baka baka, aklımızla, zekamızla dalga geçiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx (3 yıl önce)
    https://www.memurlar.net/haber/476055/baskan-memurlar-isi-yapmayinca-oglunu-cagirdi.html bu hatırlatmayı yapmak istedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (3 yıl önce)Mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Bunu da hatırlayalım; https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/akraba-kayirip-torpil-yapmadim-diyen-akpli-baskan-bakin-belediyede-kimleri-ise-almis-1535367
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (3 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesinin ihalelerini bu firmaya vermektedir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (3 yıl önce)
    Sultansuyu ile ilgili güzel haberler yaptiniz.Ancak bu hsberinize katılmıyorum. Havaalanı yapılması için gerekli olan beton santrali havaalanının yanına yapılacak valiliğin bahçesinemi yapılacak.Birde kiralanmış. Havaalanı bitince kaldırılacak. Malatya haber sizi yıllardır tarafsız, kimsenin yandaş olmadıgınız için beğeniyle takip edıyorum.yıllardır bilgısayarımda sık kullanılanlarda kayıtlısınız Ancak son zamanlarda bu çizgınızden uzaklaşıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok güldüm çok Her inşaatın yanına bir beton santrali mı yapılacak yanii
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (3 yıl önce)
    Yolum bir kez oraya düşmüştü.Ailemle beraber gitmiştik.Orada bulunan personeller gayet saygılı ve anlayışlı davrandılar.Kapıda güvenlikçi arkadaştan harada ki herkes çok iyi niyetli yendi.Başkan bu sebeple özelleştirme yapılacaksa büyükşehir belediyeden başlamak lazım?
    0
    0
    Yanıtla
  • BAŞARAMAYAN (3 yıl önce)
    Bu haberin başlığı, Selahattin Gürkan'dan Sultansuyu İtirafları olmalıydı diye düşünüyorum. Baksanıza adam, açık açık, Sultansuyu Harası'nın özelleştirilmesi ihalesini alan firmanın kendisine yakın olduğunu reddetmemiş. "Velev ki yakındır, ne var bunda?" diyor mealen. Normal bir ülkede bu itiraftan sonra istifa gelir ama burası Türkiye, burası Malatya... Türkiye'de her şey olunur, bir tek, ne yaparsanız yapın rezil olunmaz. Haram, zehir olsun Malatya halkının tamamına ait olan bu değerleri kendi ceplerine akıtanlara, vesile olanlara, engel olmayanlara...
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZTÜRK (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun! Malatya'nın önemli bir değeri adeta kamuoyunun gözlerinden kaçırılarak Malatya denince tüyleri diken diken olan bir komşu (!) il menşeli kadının ihtiraslarına meze yapılıyor ve Malatya halkının oyu ile seçilenler buna çanak tutuyor ya da haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Bunu yapanlara Malatya'da kimse de ses çıkarmıyor.
    0
    0
    Yanıtla