SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sultansuyu'nun Özelleştirilmesini Kabul Etmeyiz"

0
Güncellendi - 2021-03-26 19:04:44
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin 7. Olağan Kongresinde yeniden MKYK Üyeliğine seçilen Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Pandemi sürecine rağmen çok başarılı bir kongre oldu. İnsanlar 81 ilden Ankara’ya akın etti. Bütün arkadaşlarımızın sahada olması adına önemli bir kongreydi. Kongrede seçilen bütün arkadaşlarımızı tebrik ederiz. Malatya’da da Öznur Hanım ve ben yönetime girdik. Milliyetçi Harekat Partisi’nden de Mehmet Fendoğlu Beyin yönetime girmesi Cumhur ittifakının Malatya’daki sorumluluğunu arttırdı. Malatya’nın siyasette güçlü olması demek hizmet alma potansiyelinin de yüksek olması demektir" şeklinde konuştu.

"Kimse üzerinden siyaset yaparak kimseye iftira atmasın"

Son günlerde tartışma konusu olan Sultansuyu Harası ile ilgili de konuşan Tüfenkci, "Sultan suyu harası Malatya’nın ortak değeri. Sultan suyu harasının geliştirilmesi ve önemli oranda Malatyalıların göz bebeği olarak korunmasında geçmişteki düşüncelerimiz belliydi yine bu noktada düşüncelerimiz aynı. Elbette bazı hizmetlerin kiralanarak yapılması noktasında hizmet alımları yapılabilir ama yapılış şeklinin doğru olmadığını düşünen birisi olarak kiralama işinin özellikle Malatya kamuoyunu bilgilendirmeden yapılmasını doğru bulmadığımızı dile getirmiştik. Bununla ilgili Tarım Bakanımızla, yardımcıları ile ve müdürlerimiz ile görüşmelerimiz sürüyor. Bunun üzerinden birilerinin rol kapma çabasını da doğru bulmuyorum. Bu konu üzerindeki tartışmaların Milletvekillerimizi töhmet altında bırakma ve siyaseti yıpratma amacı taşıdığını da görüyoruz. Herkes işini yapsın. Kimse onun üzerinden siyaset yaparak kimseye iftira atmasın. Bütün Milletvekillerimiz adına söylüyorum orada hiçbir milletvekilimizin ne kiralamada ortaklıkları var ne de en ufak çıkarları var. Mehmet Fendoğlu Milletvekilimiz olmak üzere tüm milletvekillerimiz üzerine düşeni yapıyor. Ve duruşları da net bunu kullanarak kendilerine pay çıkarmalarını da yadırgıyoruz.

Bir Milletvekilimizin kalkıp Milletvekillerinin bu işte parmağı var demesi yanlış. Eğer parmakları varsa ispat etsinler ispat etmeyen müfteri konumundadır. Daha ağır kelimeler kullanılır ama benim yapım buna uygun değil. Bu nokta da Malatya sahipsiz değil. Malatya her zaman üzerine düşeni yapar. Birlik olma zamanı iken bunun üzerinden ayrıştırma yapmak yadırgadığımız bir konu. Eğer yapılacak bir şey varsa hep beraber yaparız. Bugüne kadar siyaseti hep samimi yaptık. Bundan sonrada aynı samimiyet üzerinde yolumuza devam edeceğiz. Sultan Suyu Harasının özelleştirilmesini bugüne kadar kabul etmedik bundan sonrada kabul etmeyiz. Nasıl şeker fabrikasını bundan istisna tuttuysak sultan suyu harasında da böyle bir tehlike varsa ki şuanda yok ama biz gerekeni yaparız. Herkes rahat olsun. Birlikte hareket ederek bu sorunu nasıl çözeriz mantığı içerisinde bakmamız lazım. Bunun üzerinden siyasi rant yapmaya kimse çalışmasın. Maksadımız üzüm yemekse bağcıyı dövmekle işi hallettik sanmayalım" diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • 44 MALATYA (3 yıl önce)
    Sayın vekil, sizler Malatya'ya sahip çıkmıyorsunuz sözde vekilisiniz Malatya'ya sahip çıkmış olsanız sultan suyu işletmesine sahip çıkardınız iki tane Tarım Bakanı yardımcısı Elazığ lı elbette Malatya'ya nasıl zarar veririz diye işlem yapıyorlar sizlerde yapılan işlemlere ortak oluyorsunuz .Elazığ ilinde Hara yok fakat Hipodrom var neden Malatya da yoktur. Malatya ilinde daire Müdürlerine bakın %90'nı Elazığlı ama Elazığ İline gidin Malatyalı kimseyi barındırmıyorlar sonrada çıkıp Malatya'ya sahip çıktığınızı söylüyorsunuz bizleri derinden üzüyor söylenecek çok şey var ama yeri değil sayın vekilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Chp vekil haric sultan suyu ozelesmesinde akp mhp vekilinin soz haki yoktur halki kandirmayin sizlerin yet kisi olsaydi haberiniz olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın Tüfenkçi Malatyalılar artık her şeyi biliyor. Her şey olup bitmiş Malatyahaber ve yazarları sağolsun. Konuyu gündeme taşıyıp Malayalıları haberdar etti. Önce üç maymunu oynayıp hepiniz bizim bir şeyden haberimiz yok dediniz. Zaten belediye başkanı da itiraf etti. Elazığlı bakan yardımcısı, Sultansuyundaki müdür mühendis Malatyalılara meydan okurken neredeydiniz? Malatyahaber konuyu gündeme taşıyınca planlarınız bozuldu. Sultansuyunun tarihi binaları usülsüzce yıkılmamalıydı. Sultansuyunun değerli arazileri özelleştirilmemeliydi. Sultansuyunun tarım arazisine beton santrali kurulamaz. Sultansuyu değersizleştirilip yok edilemez. Sayın bakan eğer zamanınızın bir kısmını Malatyaya ayırırsanız FKA nın diğer illerin(Malatya, Bingöl, Tunceli) hakkını alarak Elazığa devlet eliyle nasıl yatırım yaptığını görürsünüz. Haberiniz yok ise Malatyahaber okuyunuz bir zahmet. Malatya da ki bölge müdürlükleri Elazığa taşınırken de sanırım haberiniz yoktu. SAHİ MALATYA DAN BU KADAR HABERİNİZ YOK İSE SİZLER BAŞKA BİR ŞEHRİN Mİ VEKİLİSİNİZ? MESELA ELÂZIĞ IN OLABİLİRMİ. İNSAN ŞÜPHELENMİYOR DEĞİL.
    0
    0
    Yanıtla
  • KÜRNELİ (3 yıl önce)
    TİGEM Genel müdürlüğü ve Sultansuyu Tigem müdürü ve inşaatcıları samimi iseler tüm binaların deprem testi istesinler aksine bu testi ağır hasarlı binalar yapılıp 5 sene sonra özelleşirse kimse şaşmasın aynısı Sümer bankta yapıldı binlerce forum dağıtıldı maalesef sonucu ortada at alan sultansuyunun geçerse herşey nafile samimi iseler bütün binaların testini isterler ama maasef istemezler insanları yalan haber ve iftira ile suçlayan TİGEM Yetkilileri samimi iseler tüm binaların testini yaptırsınlar. Sayın Vekiller
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (3 yıl önce)
    Sayın vekil Malatya da herkes herkesi iyi tanıyor artık bırakın bu işleri herkesin yüzüne gülmekten baska ne işini görüyorsunuz allah askına. Ne ortada bi proje var malatyaspor için ne yapılmış sayın vekil şimdi kalkmıs özelleştirme yok diyorsunuz neler olduğunu herkes görüyor bi siz göremediniz
    0
    0
    Yanıtla
  • behcet gurbuz (3 yıl önce)
    hangi ünv mezununa hangi garibana is imkani sagladilar
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağlı Bozo (3 yıl önce)
    Sn eski bakan aylar sonra uyanmış bakanlık ve siyasi hayatında mesajlara dönme ve telefona dönmenin dışında acaba ne yapmış açıklasın? Malatya için Malatya spor için hangi önemli projeyi uygulamış. çıkmış ağzımı açardım diyor. Bu memlekette en son konuşacak kişi sizsiniz. Yıllarca bakanlık yaptınız hala nimetlerinde faydalanıyorsunuz ne yaptınız. yıllardır bu memlekette hiç bir katkınız olmadan her alanda ve her anlamda fotoğraf verdiniz. Kusura bakmayın önce aynada Bi kendinize bakın sonra Sultansuyu nu yada başka yerleri dilinize dolayın. burası Malatya kimin ne yaptığını kimin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor madalyonun Bi ön tarafı birde arka tarafı var, bırakın kendinizi olduğunda farklı gösterme çabasını, ölümlü dünya Allah için net olun açık olun.! Malatya Malatya bulunmaz eşin gönülleri coşturur ayla güneşin. Ah Malatyam ah vefalı dürüst çalışkan Malatya lı siyasetçiler, burokratlar kurum kuruluş STKlar topluluk ne oldu neredesiniz. Allah için Bi kendimize gelelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin (3 yıl önce)
    Malatya milletvekili Sayın eski Bakan buranın özelleştirilmesine müsaade edilmeyeceğini açıkladı bir Akçadağlı olarak teşekkür ederim. Burası birilerine peşkeş çekilecek söylentisi çıkmış olup bu söylenti bile mide bulandırıyor. Burayı özelleştirecek birilerine peşkeş çekecek bir ahlaksız varmı. Burası özelleşirse ilin iktidar ve destekleyici milletvekilleri malatyalıların yüzüne nasıl bakarlar. Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene.
    0
    0
    Yanıtla
  • Argalı (3 yıl önce)
    Malatya milletvekilleri özelikle iktidar ve MHP Milletvekilleri Sultansuyu Tigem de ki deprem testlerinde neden sadece idari bina lojman ve misafirhane de yapıldı Sultansuyun da işçi lokali, yemekhane, atölye ahır ve Tavlaların Yapılış tarihleri testi istenen binalardan çok eslki yapılar neden buralarda deprem testi yapılmadı sayın vekillerden bunu bir araştırsın lar Tigem müdürü bu testitalep eden Tigem Genel müdürlüğü de bu talebi 24ocak depreminden aylar sonra talep edilen bu talebi sanırım iyce araştırmadan talebe göre uygun görüş verilerek yıkım işi başladı sizlerden ricamız bunu araştırın Malatya ın STK larının tepkisini siyaset yapıyorlar Diye değerlendirmek yanlış bunları haber yapanlarda eleştirmek doğru değil öncelikle Sultansuyu müdürü bir açıklık getirsin neden 1930 1940 yıllarda yapılan binaların testini neden istemedi hal böyle olunca insanların teredütüne neden oluyor yoksa yeni binaların yapılması kimseyi rahatsız etmez sizlerden ricamız bunların takipcisi olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    sayın vekilim malatyadaki devlet kurumların çoğunda baskilli olan kişiler müdürlük yapıyor ve bulunduğu kurumda yüzde 70 i baskilli personel hemşehricilik yapılıyor malatyalıyım kendi şehrimde bir kuruma iş için müracaata gidince bize şuan personel almıyoruz diyorlar ama daha sonra bir sürü personel alıyorlar bunlara bir çözüm bulun kendi şehrimde böyle haksızlıklar yapılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Sümerbank'ın, tekelin, şekerin birilerine babalar gibi hediyesinden sonra nihayet Malatya'lılar biraz uyanmış gibi duruyor. Günaydın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Sayın vekilim Sultansuyunda yapılan son yatırımlar için 20 milyon liralılk ödenek ayrılmış aynıyıl malatya çevre yolu projesi içinde aynı miktarda ödenek ayrılmış bu sizce doğrumu Sultansuyun daki sığırcılık tesisleri 1940 yıllarda yapılan binalarda hizmet veriyor gerçekten tüm vekiller samimiyse Sultansuyunda ki tüm binaların deprem testi yaptırılsın yapılmayan binalar daha eski yıllarda yapılmış burda bir yanlışlık var Tigem yetkileri neden bunu yapmadılar bunu araştırın kimse kimseyi töhmet altında koymuyor siyaset yapmıyor geçmişte malatyada yaşanan lardan dolayı siyasileri uyarıyorlar. Lütfen dikkatli olalım tüm Malatyalılar olarak TİGEM İN Yıllık 300 bin liraya ihtiyacımı var 55 bin dönüm araziyi malatya halkının faydalanması açısında Akcadağ veya Büyükşehir belediyesine devredilse kiralansa daha iyi olmazmı Malatyalılar olarak orduzupınarbaşı, Hürriyet parkı, kernek parkı son durumlarını unutmadık sayın vekilim lütfen duyarlı olalım yarın Sultansuyunda Sığırcılık kapanırsa haberimiz yoktu Demeyesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (3 yıl önce)
    Sayın vekil sizler bu memleketin vekillerisiniz sizleri seçenlere daha ağır konuşma gibi bir lüksünüz olamaz ağzınızdan çıkan kelimelere dikkat edeceksiniz bu memleket sizi nasıl baştacı ettiyse yerin dibine sokmasını da bilir bunun örnekleri geçmişte çok. Konuşulanlardan yazılanlardan çizilenlerden bu kadar rahatsız olduysanız Malatya Haber com bu konuyu Malatya kamuoyu gündemine getirdikten sonra susacağınıza biriniz çıkıp bu memleketten sorumlu vekil olarak kamuoyunu aydınlatsaydınız hepiniz dut yemiş bülbüle döndünüz sizlerin yapamadığını altmış bin esnafın oyunu almış memleketin sorunlarına eğilmekten başka hiçbir rol üstlenmemiş ve üstlenmeyi de düşünmemiş memleketin en büyük sivil toplum kuruluşunun başkanı ve en büyük basın kuruluşu memlekete sahip çıkmış bundan niye bu kadar gocunuyorsunuz yoksa altınızdaki koltuğun yavaş yavaş kaydığının farkına varmaya mı başladınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Demek ki neymiş, bunu sürekli haber yapınca birilerine batıyormuş. Habere devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Çok haklı parmağınız yok , olamaz çünkü böyle bir beceriniz yok.Yoksa bu malatya sahipsiz olmazdı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (3 yıl önce)
    Yaw yeter hergun sultansuyu haberi yapiyosunuz ne batti size bu kadar EDİTÖR'den: Daha yapacağız, sizin gibileri de uyandırıncaya kadar!. İnsanların aklıyla alay eden, düşük zeka ürünü uyduruk 'deprem ağır hasarlı' senaryosuyla başlayan süreci, vasat ve üstü zeka sahiplerinin yemediğini, yutmadığını, 'vasat altı' zekalılara da anlatıncaya kadar!.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vuvv editör vurdu gol oldu :) Ellerinize sağlık MalatyaHaber aynen devam ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah Ö.. (3 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Deniz takma ismi kullanma açık ol
    0
    0
    Yanıtla
  • Takma isim kullanmadim ismimde acik denizhan toper
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Ne yapsın senin gibi her şeye şak şak mı yapsin gardaşım bırakın adamlar buna sahip çıksın bir bu kaldı sultansuyu da peşkeş çekilmesin adama yüreğinden dolayı teşekkür et .
    0
    0
    Yanıtla
  • Usta ben zaten yaptiklarini onaylamiyorumda yani bu haber kanalini surekli takip ediyorum adamlar anlamiyo zaten hergun oranin haber yapilmasindan biktik onu demek istiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen yaomaya devam et sizde zeka fiskiriyo zaten sizde olmasaniz biz biseye uyanmayacaz allah razi olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Sultansuyu şu anda Malatyanın en büyük sorunudur.Asıl bu sorunun gündeme getirilmesi sizin gibilere neden batıyor diye sormak gerekir. Sayın Malatyahaber.com yetkilileri bir Malatyalı olarak sizlerle gurur duyuyoruz.İyiki varsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Sulatansuyu işi Selahattin Gürkan ile ilgili. Ama bunu buradan ispat edemem. Bülent bey beylik laflar etmiş ama kendi işleri dışında Malatya'nın meselelerini takip etmez. Hasbelkader bakan yaptılar. Onun kaymağını ömür boyu yer. Malatya'ya hizmeti Ahmet Çakır yaptı. Haci uğur polat yeşilyurt'ta yapti Öznur çalık da zaman zaman hizmet ediyor. Gerisi de boş...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ömür boyu kaymağını yemesi doğru. Gerisi bomboş...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet çakır, Hacı uğur borçtan başka ne yaptı sen başka şehirde yaşiyon herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Gürkan'a inanırsan Büyükşehir borç batağında. 2000 km yol yaptı. Battalgazi Belediyesi'nin bir lira borcu yokru Yaptığı hizmetler uzaydan görünüyor vs. vs. Sen eğer Malatya'da yaşıyorsan sadece 2000 km yolu göster ben de sana inanayım. Sen Malatya'da yaşıyor musun onu bilmem ama hayal aleminde yaşıyorsun. Borç yalan Yol yalan Rekorlar yalan 12 bin lira maaş yalan....... Selahattin Gürkan'a inanırsan o olmasa idi Malatya olmazdı. Olamazdı. Sen bile buraya yazamazdın.
    0
    0
    Yanıtla