SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sultansuyu Yıkımcısı'na MTÜ'den Plaket!

0
Güncellendi - 2021-02-25 02:40:19
'Sultansuyu Yıkımcısı'na MTÜ'den Plaket!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, Sultansuyu Harası'nın tarihi ve kültürel miras niteliğindeki binalarını yıkma projesi ile Malatya kamuoyunun gündemine gelen ve "Sultansuyu Yıkımcısı" olarak ünlenen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece'yi ziyaret ederek, Malatya kayısısı hediye etti, plaket sundu.

Bütün kariyerini marketçilik sektöründe yapan, 2018 yılında, Sultansuyu Harası'nın da bağlı olduğu Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'ne atanan, Ocak ayında da, Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı'na atanan Ayşe Ayşin Işıkgece'nin, "Sultansuyu Harası'nın 56 bin dönümlük arazisinin ve tüm varlıklarının özelleştirilerek parça parça özel şirketlere satılmasına zemin hazırlığı" olarak değerlendirilen "yıkım projesi" için Malatya kamuoyunda oluşan tepkilere karşı, "Bu Malatyalılar beni tanımıyor. Bu proje öyle ya da böyle gerçekleştirilecek" dediği ileri sürülmüştü.

Geçtiğimiz ay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin internet ortamında düzenlenen, Türkiye'de Tarım Eğitimi'nin Başlamasının 175. Yıldönümü başlıklı konferansına katılmış, bu toplantıda marketçiliği anlatmıştı.

"Sultansuyu Yıkımcısı"na Malatya Kayısısı ve plaket!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Elazığlı iki Bakan Yardımcısı'ndan biri olan Ayşe Ayşin Işıkgece'yi makamında ziyaret eden Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, 1 sepet Malatya Kayısısı ve seramik bir plaket sundu.

Sultansuyu Yıkım projesi için 2021 -2022 bütçelerinde 20 milyon TL tahsis edilirken, Kuzey Çevre Yolu için 10 milyon TL ödenek verilmişti.

malatyahaber.com

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • seyit (3 yıl önce)
    sultan suyu tarım işletmesini kapatmak için yıkıyorlarsa; yıktıranlar yıktırılmasına gözyumanlar malatyaya ihanet edenlerdir. Bu gerçekse malatya ya ihanet edenlere oy veren herkes te bu ihanete ortaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Ziyaretin nedeni hakkında bir bilgi yok. Sultansuyunu biran önce yıksın diye mi anlamadım. Hediye alışverişleri falan filan. Biraz da halka açıklama yapın. Ya da yapacak işiniz mi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Malatya, Malatya olalı böyle zulüm görmedi. Malatya'nın bakanı, bakan yardımcısını geçtim (%70 oy vermiş olmasına rağmen) hakkını savunacak bürokratı bile yok. Oysa ki yarısı kadar oy vermiş şehirler, devlet eliyle bakanlıklar, yardımcılıklar verilerek, yatırım yapılarak ihya ediliyor. Bundan rahatsız olup da neden? diye soran yok. Canım şehrime hiç bir şey yapılmadığı gibi, mevcut devlet kurumları taşınıyor, olmazsa yerle bir ediliyor veya elinden alınıyor. Malatya, düşmanları eliyle lime lime doğranıyor. Siyasiler uyuyor, şehrin üzerine ölü toprağı serpilmiş sanki... Kimseden gık yok. O da yetmezmiş gibi bizden birileri, bütün bunlara sebep olanlara şirinlik yapıyor! Durmak yok devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU (3 yıl önce)
    Erken seçim olsada ülkede kartlar yeniden dağıtılsa bir an önce artık mızrak çuvala sığmamakta...????????
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Aysun Hanım medya da basında haber olmak için yaptıklarından biri. Zaten Ankara da yaşıyor sayılır. Hafta da enaz 2 kez gidip geliyor. Aslında özel bir uçak tahsis edilse daha iyi olur. Yani yeterki haber olsun, gerisi önemli değil. Onun için şov çooook önemli. Marketçi de tam bir Malatya düşmanı. Aysun Hanım için o da önemli değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • LEVENT (3 yıl önce)
    Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü şaşırmış anlaşılan. Malatya'nın aleyhine çalışan bir kişinin ayağına gidip bir de Malatya kayısısı hediye etmek ne anlama geliyor? Malatya'nın kazanımlarını yok etmek isteyenlere Malatyalı rektör gidip şirinlik yapıp, gelecek dönem yeniden rektör olamnın peşinde. Şehir adım adım yıkıma götürülüyor. Rekötr hanım kendi geleceğini düşünmek kadar, kendisine emanet edilen üniversiteyi düşünseydi, Malatya'ının tarihi değerlerini yıkma mücadelesi veren bu kadının ayağına gidip saygılarını sunmazdı.
    0
    0
    Yanıtla