SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sultansuyu Yıkımcısı'nın Zor Günleri..

0
Güncellendi - 2021-10-13 20:07:51
'Sultansuyu Yıkımcısı'nın Zor Günleri..
A- A+ PAYLAŞ

CHP MİLLETVEKİLİ, EŞİNİN HESABINA 150 BİN DOLAR YATIRILDIĞINI İDDİA ETTİ VE SORULAR SORDU.. Sultansuyu Tarım İşletmesi (Harası)'nın bağlı olduğu Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürü olduğu dönemde, haranın 80 yıllık binalarının, 24 Ocak 2020'deki Elazığ- Malatya depreminden yaklaşık 10 ay sonra depremden hasar gördüğü iddiasıyla yıktırılması, bunun hara ile ilgili özelleştirme faaliyelerinin başlatılmasının ilk adımı olduğu eleştirileri ile gündeme gelen ve 'Sultansuyu Yıkımcısı' olarak adlandırılan, daha sonra Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Ayşe Ayşin Işıkgece, eşinin hesabına 150 bin lira gönderildiği iddialarıyla bir kez daha gündemde. CHP Adna Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Ayhan Barut'un gündeme getirdiği iddialara ilişkin olarak Işıkgece, bunların iftira olduğunu öne sürdü ve iddiayı 3-4 kanaldan teyit ettiğini söyleyen Barut hakkında yasal yollara başvuracağını söyledi.

150 BİN DOLAR EŞİNİN HESABINA YATTI İDDİASI..

Cumhuriyet'in haberine göre; Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece'nin eşinin hesabına 150 bin dolar yani yaklaşık 1 milyon 350 bin lira para gönderildiği iddia ediliyor. Konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle hazırlanan soru önergesi TBMM gündemine taşındı.

Cumhuriyet'in haberinde iddialar şöyle dile getirildi:

"Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece hakkındaki iddiaların doğruluğunu sorgulayan Barut, "Bakan Yardımcısı özel yetkilerle donatılırken ihale ve ithalat izniyle ilgili olarak eşinin hesabına 150 bin dolar yani yaklaşık 1 milyon 350 bin lira para niye gönderiliyor? Bir iktidar partisi milletvekilinin dahline rağmen bu parayı nasıl alabiliyor? Bakan olup bitenleri bilirken niye sessiz kalıyor?" diye sordu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini Meclis Başkanlığı'na sunan Barut, şunları kaydetti:

"Tek adam rejimi, ülkemizi her anlamda tarumar etti. Devlet gelenekleri de, liyakat esaslı yönetim anlayışı da, yasalara bağlılılık da ne yazık ki sürekli tahrip ediliyor. Memleket bu duruma getirilmişken, gün geçmiyor ki yeni skandallar yaşanmasın, akla zarar olaylar gündeme gelmesin. Torpilin, rantın, adam kayırmacılığın, liyakatsizliğin önüne geçilmiyor maalesef. Bu vahim durum adeta bir yönetim anlayışı haline gelmiş durumda" dedi.

"KRİTİK NOKTALARA KENDİNE BAĞLI KİŞİLERİ GETİRDİ"

Tarım ve Orman Bakanlığı'na ilişkin akıllara zarar iddiaların ortaya atıldığına dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Bir Bakan yardımcısı var. Adı Ayşe Ayşin Işıkgece. 18 Ağustos 2018 tarihinde TİGEM Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanıyor. İki yılı aşkın bir süre bu görevini yürütüp 8 Ocak 2021 tarihinde de Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Bakan Yardımcılığı görevine getiriliyor. Göreve geldikten sonra diğer bakan yardımcılarının önemli görevlerini alıyor, ana hizmet alanları kendisine bağlanıyor. Kritik noktalara kendine bağlı kişileri getiriyor. İlginçtir, Bakanlığın yüksek tutarlı alım, ihale ve izin işlemlerinin bu kişiye bırakıldığı ileri sürülüyor."

'YAKLAŞIK 1 MİLYON 350 BİN LİRA AKTARILMIŞ'

Bakan Yardımcısı Işıkgece iddialardan birisinin de hayvan ithalatına ilişkin Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen izin işlemlerinin bu kişiye bağlanması olduğunu belirten Barut, "Tam da bu konuyla ilgili olarak, bir işin çözülmesi (!) için bakan yardımcısının eşinin hesabına 150 bin dolar yani yaklaşık 1 milyon 350 bin lira para aktarıldığı iddia ediliyor. Öyle ki, bakanlıkta bu konuyla ilgilenen iktidar partisinin bir milletvekili varken bile bu para akışı oluyor. Para konusunu da bilen iktidar milletvekilinin bizzat durumu belgesiyle Tarım Bakanı'na ilettiği öne sürülüyor. Hakkında son derece vahim iddialar bulunan bu bakan yardımcısı hâlâ görevinin başında. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin bu vahim iddialarla ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz. Herhangi bir inceleme ve soruşturmanın yürütülüp yürütülmediğini de öğrenmek istiyor, Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz." dedi.

PAKDEMİRLİ'DEN YANITI BEKLENEN SORULAR

Barut'un Meclis'e sunduğu önergede şu sorulara yanıt verilmesi istendi:

-Bakanlığınızın diğer Bakan Yardımcılarına tevdi edilen önemli görevleri ve ilgili ana hizmet birimlerini adı geçen Bakan Yardımcısına bağladığı iddiası doğru mudur?

-Söz konusu Bakan Yardımcısının bütün danışmanlarını Bakanlığın önemli ve stratejik noktalarına bürokrat olarak atattığı iddiaları doğru mudur?

-Bakanlığın yüksek tutarlı alım, ihale ve kapsamındaki izin işlemleri, neden bu Bakan Yardımcınız tarafından yürütülmektedir?

-Hayvan ithalatına ilişkin Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen izin işlemlerini uhdenize alarak, adı geçen Bakan Yardımcısına devrettiğiniz doğru mudur?

-Bakanlıktan hayvan ithalatı için izin işlemleri zorlaştırılan ve iktidar partisine mensup bir milletvekilinin tavassutuna rağmen çözülemeyen işlemler için ilgili şirketin Ayşe Ayşin Işıkgece'nin eşinin hesabına para aktarmak suretiyle ithalat iznini aldığı yönündeki iddialar gerçek midir?

-Konuyu takip eden milletvekilinin söz konusu para transferi ile ilgili işlemin belgesini tarafınıza sunduğu doğru mudur?

-Bu derece vahim iddiaların muhatabı olan bir kişinin halen o koltukta oturmasını ve önemli yetkileri elinde bulundurmasını nasıl açıklarsınız?

-Bu konu hakkında inceleme-soruşturma açmayı, adli ve idari işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? Yoksa İddialara muhatap olan kişinin Bakan yardımcısı olması sebebiyle Devlet Denetleme Kurumu ve Savcıları göreve çağırmayı düşünüyor musunuz?

Ayşe Ayşin Işıkgece daha önce de Yüksek Komiserler Kurulu Başkanlığı üyeliğinden aylık 14 bin 230 lira maaş almasıyla gündeme gelmişti."

REDDETTİ, YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞINI SÖYLEDİ..

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, bu iddiaların büyük bir iftira olduğunu belirterek, Ayhan Barut hakkında yasal yollara başvuracaklarını kaydetti.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre de, Bakan Yardımcısı Işıkgece, şahsına ve eşine karşı, nitelikli iftira ve nitelikli hareket suçları kapsamında, ileri sürülen iddia ve isnatların tümünün asılsız ve gerçek dışı olduğunu ifade ederek, “Belirtilen asılsız iddia ve isnatların hangi maksatla ve hangi plan dahilinde ileri sürüldüğünü bilmiyorum” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili ve yetkili tüm birimlerinde, yasal mevzuata uygun biçimde etik prensiplere özen gösterilerek iş geliştirildiğini ve uygulama yapıldığını belirten Işıkgece, “Dolayısıyla aleyhe ileri sürülen tüm iddialar temelsiz, asılsız ve uydurmadır. Yalnızca iftiradan ibarettir. Vurgulamalıyım ki; Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde geçmişte de üstlendiğim görevler süresince ne eşime ne de herhangi bir yakınıma hiçbir şekilde tek kuruş, tek bir dolar dahi ödeme yapılmamıştır ve yapılması da mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

Haberin geri kalanı şöyle:

"Eşim Ahmet Işıkgece’nin tüm banka hesapları yetkili birimler ve mercilerin her türlü incelemesine açıktır”

Işıkgece açıklamasına şöyle devam etti:

“Özel sektörde yıllardır çalışan şerefli, onurlu ve itibarlı eşim Ahmet Işıkgece’nin ve benim adıma bilgimiz ve onayımız dâhilinde açılmış tüm banka hesapları son derece şeffaftır. Yetkili birimler ve mercilerin dilediği zaman yapacağı her türlü incelemeye açıktır.

Ulusumuzun temsilcileri olarak yasama faaliyetini gerçekleştiren milletvekillerinin yüce TBMM çatısı altında ulusun bireylerine karşı iftira ve asılsız biçimde ağır isnatta bulunma haklarının olmadığı da izahtan varestedir.”

CHP’li Barut’un farkında olmadan, yanılma ya yanıltılarak açıkça belirttiği itham ve iftiraları düzeltmesi beklentisi içinde olduğunu aktaran Işıkgece, “Kişilik haklarımıza yönelik ağır itham, isnat ve iftiralarla ilgili gerekli hukuki süreçler vakit kaybetmeden başlatılacaktır” dedi."

cumhuriyet.com.tr- yenisafak.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    bu idanin arastirilmasi gerekir calisanin banka hesaplari arastirilmasi gerekir az deyil 150 bin dollar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Turan kimmiş sultansuyunda oturan gazeteci sultansuyunda gazetecinin oturması mümkün değil yalan yanlış iftiralarla olayları çatptırma herkimöki sultansuyu binalarının yıkımıne sebep olmuşsa Allahta onların evlerini başına yıksın lojmanda oturmayan gazeteci iftirası atacsğınıza Sultansuyunda 3 çocuğu çalışan personelin yaptığı olayları araştırsan gerçekleri görürsün sultansuyunda 100 ün üzerinde çalışan var niye birtanesinin çocuğu çalışmıyorda bunlar niye çLışıyor özellik ve vasıfları nedir bunu araştırdınmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Yıllardır lojmanda kalıp tigemin her türlü nimetinden yararlanan gazeteci arkadaşınız içinmi bu haberleri yapıyorsunuz. Tigemi ayağa kaldıran kar etmesini sağlayan birini karalama politakasını niye binimsersiniz. refaransınız hep sözcü ve cumhuriyet gazetesimidir. Tigem zarar ederken haberiniz varmıydı yada gazeteci arkadaş lojmanda rahat rahat oturuyordu da haber yapma gereği duymadınızmı.isminizi malatyacumhuriyet yada veli ağbaba haber olarak değiştirirseniz olduğunuz gibi görünmüş olursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah akil fikir versin şu lojmanda kalan gazeteci yalanina inananlara yahu hic birsey bilmiyorsaniz düz mantıkla düşünün, Akcadagda bulunan bir lojmanin kira degeri en fazla kaç TL olabilir ? hadi en iyi niyetle 1.000 tl olsun kirasi diyelim. Bu haber milyonluk ihaleyi konu aliyor, sahte raporlardan bahsediyor üstelik haber konusu muhatap kişiler siyasiler, müteahhitler vs. Yani akil mantik işimi bu saçma iddianiz Allah aşkına komik olmayın :) ...Allah akıl vermiş lütfen kullanin. Ha niyet kötüyse, işin içinde çıkar varsa elbette onun çaresi yok geçmiş olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    Bu bayan; neyi kendileri, neyi üniversite için yaptığını bir türlü anlayamadığım Malatya'daki Turgut Özal Üniversitesi bayan Rektörünün, Sultansuyu ile ilgili olarak Malatya aleyhine o kadar yaptığı işten sonra üniversiteye kendisinin alanı dışındaki bir konuya konuşmacı olarak online katıp, sonrada Ankara'da plaketi verdiği kişi değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (2 yıl önce)
    Bu haberin peşini bırakmadığınız için müteşekkirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Malatyanın ahını alan, buna rıza gösterenleri Allaha havale ediyorum. Burnundan gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit (2 yıl önce)
    Bunca yıllık haber sitesisiniz, attığınız başlığı hiç mi kontrol etmiyorsunuz yahu? "CHP MİLLETVEKİLİ, EŞİNİN HESABINA 150 BİN DOLAR YATIRILDIĞINI İDDİA ETTİ VE SORULAR SORDU." şeklinde başlık atarsan, sanki CHP milletvekilinin eşinin hesabına 150 bin dolar yattığını algılıyoruz. Sadece başlığı okuyup geçen birisi sizce nasıl bir düşünceye kapılır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Virgül ile konuyu ikiye bölmüş,başlıkta bir hata yok.tabi bakış açısına birşey diyemem...alan satan savunan herkes yolsuzluğun kirli sularinda mutlulukla yüzüyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    hamdolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Elazığlı bakan yardımcısı akıllıymış. Direkt para musluklarının başına geçmiş. Sultansuyunu hallettti, iddialara göre şimdi hedefinde başka şeyler varmış. Nasılsa soruşturma falan açamazlar. Sonuna kadar korunur.
    0
    0
    Yanıtla