SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu'nun Yıkımı Faaliyeti 'El Altından' Devam!..

0
Güncellendi - 2021-03-04 08:09:41
Sultansuyu'nun Yıkımı Faaliyeti 'El Altından' Devam!..
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl 24 Ocak tarihinde meydana gelen depremden 10 ay sonra özel bir şirkete siparişle "deprem ağır hasarlı"raporuyla  yıkımına karar verilen Sultansuyu Harası'nın tarihi ve kültürel miras niteliğindeki binalarının yıkımı için, Sultansuyu İşletme Müdürü Mustafa Kasap tarafından gayri resmi biçimde teklif toplandığı ve binaların 200 bin TL teklif eden bir firmaya verildiği iddia edildi.

Özelleştirilerek parsel parsel özel şirketlere satılmak istenen devlet kurum ve varlıkları konusunda bugüne kadar takip edilen klasik, "Kuruma büyük harcamalar yaptır, sonra zarar ediyor propagandası yap ve son aşamada zarar eden kurumu özelleştirmek zorundayız kararı al" şeklinde formüle edilen senaryo ile adım adım özelleştirilmeye taşınan Osmanlı mirası Sultansuyu Harası'ndaki yıkım senaryosu da, planlandığı şekilde devam ettirildiği öğrenildi.

Sultansuyu Harası'ndaki tarihi ve taş bina niteliğindeki Cumhuriyet'in erken dönem mimari örneklerini oluşturan ve üzerinde deprem kaynaklı tek bir çatlak ya da çizik görüntüsü kamuoyuna sunulamayan Sultansuyu İdare Binası ve Sultansuyu Misafirhanesi'nin yanı sıra çok katlı 34 lojmanın yıkımı ile bu binalarda çıkacak tüm varlıkların yüklenici firmaya verilmesi karşılığında 200 bin TL alınacağı belirtiliyor.

Yıkım için resmi ihale yapılmadığı, Sultansuyu İşletme Müdürü Mustafa Kasap'ın resmi olmayan yollarla 11 teklif topladığı ve bu teklifler içinden, 200 bin TL teklif eden firmaya yıkım işini verdiği ileri sürülüyor.

Sultansuyu Harası'nın sosyal tesisleri ile 55 dönüm arazisinin, geçtiğimiz yıl 15 Ekim'de yapılan bir ihaleyle, yıllık 300 bin lira karşılığında YAREN adlı şirkete kiralandığı ortaya çıkmış, tepki yaratan bu işlemle ilgili olarak AKP'nin 4 milletvekili  haberdar olmadıklarını öne sürmüşlerdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Sultansuyu'nın yıktırılacak yapılardan İdare binası..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatya yı yıkım projesi uygulanmaya devam ediyor. Hiçbir şeyden haberimiz yok diyen vekiller seyretmeye devam ediyor. Durdurmadıklarına göre demek ki haberleri varmış. Sultansuyu harasının başına bir kasap atanmış. Bakan yardımcısı ve bu kasap eliyle harayı kesip parçalayıp yok etmeye devam ediyorlar. Malatyanın vekil ve yöneticileri de seyrediyorlar. Evet Malatya nın gerçekten sahibi yok. Bu halkta bunun hesabını seçimde sormazsa demek ki Malatya bunu hakediyor. Zaten bu vekiller, sağlık bakanlığında şehir hastaneleri tashihi yapılırkende, ulaştırma şurasında hızlı tren güzergahı yapılırkende, Meteroloji Malatya dan alınıp Elazığa taşınırken de seyretmişlerdi. Herşeyi yıkmak yok etmek için bir bahane buluyorlar. Meterolojinin taşınmasının gerekçesi neydi? Bilen var mı? Gerekçesi Malatya da olması???????? Sultansuyu Malatya da iken ve Türkiyenin yarış atı yetiştiren 3 ilinden biri Malatya iken Hipodrom Elazığa neden yapıldı??? Bunlar Sultansuyu harasını da Elazığa taşımazlar ise hiç şaşırmayın. ÇÜNKÜ SAHİPSİZ MALATYA
    0
    0
    Yanıtla
  • seyit ateş (3 yıl önce)
    inşallah sahtakarlıkla yıkıyorlarsa sebep olanlar sesini çıkarmayanlar temsil ettikleri yerin menfaatlerini korumayanlar lara lanet olsun allahında bulsun. Zamanı gelince bunlar malatyaya ihanet eden zavatlar denecektir. yazıklar olsun sizi iktiara getiren bizlere yazıklar olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (3 yıl önce)
    geç bile kalmışlar bedava bedava kullanıyorlar babalarının çiftliği gibi iyi olmuş yıksınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Sultansuyundan ne alıp veremediniz ki; aylardır itip kakıp bu haberi yapıyorsunuz. Bunu da yayınlamazsınız ya,
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    1865 yılından bu yana satılmadı, size helal olsun, vallahi bravo. Kurtuluyoruz, artık oraya da villalar yapılır. Ne güzel olacak.
    0
    0
    Yanıtla