SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sümerpark'ta Yeniden Düzenleme Çalışması

0
Güncellendi - 2020-03-28 02:35:39
Sümerpark'ta Yeniden Düzenleme Çalışması
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde bulunan Sümerparkta (Abdullah Gül Parkı) değişim-dönüşüm, yenileme çalışmalarına başladı.

Malatya halkının vazgeçilmez mekânlarından biri olan Sümerpark, Malatya’ya yakışır bir hale getiriliyor. Sümerpark yaz aylarında yeni yüzüyle Malatyalıların hizmetinde olacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da yenileme çalışmalarını sık sık yerinde inceliyor.  Sümerparkta yapılan yenileme çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da yeşil dokunun artırılması için çeşitli proje çalışmaları yaptıklarını, var olan yeşil dokuyu da koruyup, daha yaşanabilir mekânlar haline getirebilmek için yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Sümerparkın iki bölümden oluştuğunu belirten Başkan Gürkan; “Sümerparkın batı yakasını yani 2. kısmın düzenlemesini yapıyoruz. Bu çalışmalar kısa bir zamanda sonuçlanacak, parkın bu alanı daha çok kullanılmayan bir bölüm olarak karşımıza çıkıyordu. İnsanlarımıza açılması, yürüyüş yolları, serbest alan ve açık sportif faaliyet alanları, oturma, dinlenme yerleri ile güzel bir park olacak. Bu yenileme çalışmalarını yaparken de engelli vatandaşlarımızı unutmadık. Engellilerimize uygun yürüyüş yolları, yine onların spor yapabilecekleri fitness aletleri ve oyun gruplarının montajını da parkımız içine yapacağız” dedi.

Parktaki düzenlemeleri Büyükşehir Belediyesinin kendi imkânlarıyla yaptığına dikkat çeken Başkan Gürkan, “Sadece kendi personellerimiz ve şirketlerimiz tarafından bu çalışmalar yürütülüyor. 36 dönümlük alan yeni bir hüviyete kavuşacak. Parkımız çok yakın zamanda yeni yüzüyle hemşerilerimize hizmet verecek. Malatya’mıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Erkan (4 yıl önce)
    Milletimiz her şeyin en iyisine layık daha güzeli yapılmalı ama bu virüs belası başımızdan gitmeden kamu kaynakları dikkatli harcanmalı. Sakla samanı gelir zamanı. Allah c.c. hepimizin yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (4 yıl önce)
    Parkta yeşil alandan çok kaldırım taşı ve beton var. Bu anlayışı belediyenin bir çok parkında görmek mümkün
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    ALLAH aşkına çilesiz yolunun Hasanbeyden Fahri kayhan yönüne kadar uzayan yolunu hiç kimse görmüyormu resmen araçlar ralli yapıyor yamalı asfaltlar çukurlar eğimli yollar neden güzelce kazınıp güzel bir asfalt dökülmüyor haaa doğruya mevsim kış ama gecen senede öyleydi ondan önceki senede öyleydi illa zenginlerin muhitimi olması gerekiyor ayrımcılık yapıyorsunuz vallahi yapıyorsunuz billahi yapıyorsunuz bu arada çilesizdede oturmuyorum ama o yolu genelde kullanıyorum ALLAH aşkına hangi blediyeye aitse o bölgeye gitsin baksın haklımıyım haksızmıyım park yapmaktan başka işleri görmüyorsunuz kimse eleştirmediği için herşey düzgün sanıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    iyi olmuş millet gidip oturmaz bu korona geçene kadar yaza kadar böyle kalmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Tabi canım ne gerek var parkı yenilemeye. Çünki biz iyi şartlarda yaşamayı hak etmiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Allah bildiği gibi yapsın sizi. Üniversite öğrencisiyim 17B otobüsünde burun buruna gidiyoruz. Birkaç tane daha otobüs almak yerine her sene park bahçe yapıyorsunuz ranta çeviriyorsunuz. Umarım birgün birisi gelecek bizden çaldığınız geleceğin hesabını soracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (4 yıl önce)
    bırakın bu göz boyamaya yönelik boş işleri. eskilerle oynamayı bırakın artık. büyük şehre soruyorum: yıllardır dilinizden düşürmediğiniz hürriyet parkından battalgazi belediyesine kadar uzanan yeşil kuşak projesi ne oldu? şehrin trafiği felç durumda alternatif yollar, köprülü kavşaklar, alt ve üst geçitler, kapalı ve açık oto parklar, hafif raylı sistem, şehir hastanesi, kuzey çevre yolu, devasa yeşil alanlı parklar ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ates44 (4 yıl önce)
    hersabah geçiyorum tertemiz parkı bozdu yenibaştan yapıyorlar el insaf zamanımı şimdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (4 yıl önce)
    Park bahçe kaldırım yenilmekten ağaçlar bi türlü büyüyemiyo3 böyle medeniyet olmaz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit kardeşim ne kadar doğru bir tesbitte bulunmuşsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (4 yıl önce)
    Şimdi bu durağan ekonomide istihdam adına birşeyler yapılması, iş kaybı yaşayan onlarca esnafa yardımcı olunması ve işten çıkarılan işçiler başta olmak üzere tüm halkın zor günleri aşabilmesi için birşeyler yapılması gerekirken bu fuzuli harcamaların sırasımı. Aciliyet gösteren harcamalardan başlanılması gerekli diye düşünüyorum. Japonlar Dünya Savaşı'ndan sonra fabrikaların temelini atıp para kazandıkça duvarları çatıyı ve akabinde sosyal tesisleri yapmışlardır. Biz fabrikanın yapımına başlamadan önce lojmanları yapan insanlarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Parkta kafeleri esenlik isletse bizlerde uygun fiyata bir çay içsek oturup sohbet etsek olmazmi ordaki işletmecilerin alanlarının sınırı yok bir müddet sonra parkın tamamına el koyacaklar bir yere rant girdimi orası bitmiştir onun için birilerinin rant kapısı olan o park bizim için bitmiştir paraya yazık kim oradan yıllarca para kazaniyorsa bırakın onlar yaptırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum.Ama yapmazlar ki...birilerine verilir kafeler,vatandaş gidip parkta oturamaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • M.K. (4 yıl önce)
    Bu parkın ikinci kısmı ilk kısmı kadar ağaç içinde değil , bunu değiştirmek daha fazla kullanılmasını sağlabilir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakyemez (4 yıl önce)
    Ekonomik anlamda dünyanın nereye gittiği belli değilken bu harcama ve israf neyin nesi. Bu zamanda böyle bir harcama yapmak, dinimizede de insanlıkta da yeri yoktur. Bunun yerine, bu dönemde mesele maaş alamayan işçinin, para kazanamayan esnafın suyunu karşılayaydın, bu durumda olanlara yiyecek, temizlik malzemesi yardımı yapaydın daha hayra geçerdin başkan. Varsın o park öyle kalaydı, kaçmıyor ya. Ama sağlık ne yazıkki elinizden kaçıyor. Yazık ki ne yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)Hakyemez isimli kullanıcı yorumuna
    Hakyenez bey doğru söylüyorsun ilk önce yatırımlar üretime aşa işe yönelik olmalıdır ordan elde edilecek paralarla hızmete yönelik yatırımlar yapılmalıdır biz tam tersine sürekli borç para ile hizmete yönelik betona para gömüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Gerek var mi trafik sorununu çözdülerde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (4 yıl önce)
    Bu ortamda harcanan paraya yazık. Bu ülke kinini üretemiyor. Paraların harcandığı yere bakın. Para ver unesco belgesi al, yatırım yapma güzelleşmeye para harca, israfta tavan yap vb vb vb Rabbim sonumuzu hayreyleye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melek (4 yıl önce)
    Selahattin Başkan millet bahçesinden vazgeçti parayı sümer parka harcayacak Battalgazi yine avucunu yalayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Millet bahçesi ile Selahattin başkanın uzaktan yakından alakası yok bakmayın siz onu kendisi yapıyormuş gibi anlatmasına! Orayı yapan çevre ve şehircilik bakanlığı ile TOKİ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Parktaki kafeleri belediye işletsin en azından temiz ve daha uygun fiyatlı olur hem devlet kazansın
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam kalkıyor millet bahçesi yapıyorum diye konuşuyor reklam yapıyor ama maalesef burayı hala belediyenin yaptığına inananlar var. Biz bu şekilde olan yöneticilerle yönetilmeyi hak ediyoruz. Çok ilginç bir milletiz vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Nerde bir serseri hapcısı tinercisi mafya bozuntusu varsa hep sümerparkta geziniyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Birinci kısmı çok bakımsız kalmıştı o yüzden elinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşil Malatyalı (4 yıl önce)
    İnşaallah ortaya güzel birşey çıkar. Engellilerin düşünülmesi çok güzel
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (4 yıl önce)
    Bence gereksiz bir harcama. Ayrıca parklarımızda yeşilden çok beton var.
    0
    0
    Yanıtla
  • kesinlikle haklısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (4 yıl önce)
    yapılanlarla uğraşacağınıza yapılacak yeni projelerinizi bir görelim sümerparkı düzenlemek hizmet değil zaten orası kullanılıyor geçmişde yapan yapmış yapandan allah razı olsun bir sene oldu o koltukda oturuyosun hala somut bir şey ortaya koyamadın
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (4 yıl önce)
    Devletin parası sıkışmış sümer parka... ???
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    ne gereği vardı, eskisine ne olmuştu? büyük şehir yeni bir şeyler yapamayınca çakır gibi eskilerle uğraşmaya başladı. umarım kernek parkı gibi eski halini aramayız. selahattin gürkan maalesef bu şehrin en büyük hayal kırıklığı oldun.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (4 yıl önce)pasa isimli kullanıcı yorumuna
    aynen öyle kardeşim inan kendini iyi pazarladı bu halka bende oyumu verdim yalan yok ama ben az çok tahmin ediyodum böyle olacağını ama girdiği partiden dolayı verdim yoksa asla oy vermezdim
    0
    0
    Yanıtla