SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Suriyelileri Benimsetme ve Sevdirme' Atağı

0
Güncellendi - 2019-11-25 02:27:34
'Suriyelileri Benimsetme ve Sevdirme' Atağı
A- A+ PAYLAŞ

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanlığı, Türkiye genelinde düzenlediği çalıştaylarla Suriyelilerle ilgili doğru bilinen yanlışları anlatıyor.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu, Malatya'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlıkları ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğinde Türkiye'nin çeşitli illerinde "Sosyal Uyum Çalıştayı" düzenlediklerini söyledi.

Programların geniş katılımla yapıldığını anlatan Kadıoğlu, çalıştaylarda, Türkiye'de bulunan yabancı misafirlerle ilgili bilgiler paylaştıklarını ifade etti.

Çalıştaylar hakkında bilgi veren Kadıoğlu şöyle devam etti:

"Türkiye'deki misafirlerle ilgili doğru bilinen yanlışları çalıştaylarda detaylı olarak anlatıyoruz. Bu doğru bilinen yanlışları toplumumuza anlatmak amacıyla din görevlilerine ve öğretmenlere yönelik çalıştaylar düzenliyoruz. Özellikle Suriyelilerin devletten maaş aldıkları, TOKİ gibi hizmetlerden yararlandığı gibi birtakım aslı astarı olmayan haberler var. Bununla ilgili infografiklerimiz, videolarımız ile hazırladığımız broşürlerimiz var. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımızdan uzman arkadaşlarımızla göç ve uyum alanıyla ilgili bilgileri paylaşıyoruz. Çalıştaylar çok verimli geçiyor."

Nisan ayına kadar 21 ilde "Sosyal Uyum Çalıştayları" düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Kadıoğlu, "Allah nasip ederse 2020 yılında 81 ilde tüm öğretmen ve din görevlilerimizle bilgilerimizi paylaşacağız. 'İnsan bilmediğinin düşmanıdır.' diyoruz. Yanlış bilgilere karşı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Türkiye her zaman son kale"

Kadıoğlu Anadolu topraklarının tarihin her döneminde göçlere tanıklık ettiğini aktararak şunları kaydetti:

"Toplum olarak göç sosyolojisini çok iyi bilen bir milletiz. Devlet olarak da göçü yönetme noktasında geçmiş bir hafızaya, miras ve birikime sahibiz. Türkiye daha önce Kafkas, Balkan ve Orta Doğu'dan göçleri yaşamıştı. Türkiye her zaman son kale, gerek mazlumların gerek Müslüman gerek gayrimüslimlerin. 15. ve 16. yüzyılda Yahudilere sığınma ve yardım noktasında yardım ettiği bir milletiz. Biz her zaman bu konularda necip ve aziz bir milletiz. Biz olaya insanlık boyutunda bakıyoruz, gerek Müslim gerek gayrimüslim herkese kucağını açan bir milletiz. İnsan odaklı, merhamet ve vicdan eksenli göç politikasını bir akılla, sabırla yönetiyoruz."

- "Bizlerin gönül elçileri olacaklar"

Aydın Keskin Kadıoğlu Türkiye'nin 192 farklı uyruktan 5 milyona yakın insana ev sahipliği yaptığını dile getirerek şöyle devam etti:

"Bu ciddi bir rakam, bunların 3 milyon 600 bin kişisi Suriyeli misafir kardeşlerimiz. Yine ülkemizde uluslararası koruma kapsamında kendi ülkelerindeki korumadan yararlanamayan 300 bine yakın misafir kardeşimiz bulunmakta. Yine ekonomik ve öğrenim gibi sebeplerden bir milyona yakın insana ev sahipliği yapıyoruz. Biz ülkemizde bulundukları süre zarfı içerisinde bunların uyum çalışmaları kapsamında birlikte yaşam kültürü, sosyal yaşam alanı oluşturmak için bilgilendirme gibi birtakım faaliyetlerimiz var. Yabancı misafirlerimize Türk toplumunun kurallarını, örf ve adetlerini, birlikte yaşamak için birtakım yükümlülükleri anlatıyoruz, tavsiyelerimiz de oluyor. Geri döndüklerinde buradan aldıkları bilgi ve birikimlerle bizlerin gönül elçileri olacaklar. Tarihi misyonumuzdan zaten buna sahibiz. Bu insanlar burada ilelebet kalacak anlamında bu faaliyetleri yürütmüyoruz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • tengiz (4 yıl önce)
    sayın yetkililer Suriyeli çocuklar genel olarak cami önlerinde market kapılarında dilenmekteler. Bu çocukların ana okulda veya topluma kazandırma eğitimi altında denetlenmesi gerekir. Yıllara sari olarak düşündüğümüzde bu çocuklar kontrol altına alınmadığı taktirde çevresine ve sosyal hayata zararlı bireyler olacaklar. Devletimiz bu çocukları topluma kazandırmak için ise daha çok para harcayarak bunları ıslah etmeye çalışacaktır. Henüz çok geç kalmadan ACİL çözüm üretilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Cumhurbaşkanımız halka rağmen,halkın yanında olmayanlar kaybetmeye mahkûmdurlar dedi.Referandum yapılsın bakalım Halk suriyeli istiyor mu?istemiyor mu?Ben bugüne kadar kalsın diyeni görmedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    İstemiyorum ben şahsen..her aile 4-5 çocuk sahibi oluyor..bu nasıl multecilik??savaş falan yok zaten hepsi nasıl getirilmişse öyle gönderilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın yerlisi (4 yıl önce)
    Referandum yapılsın evet bunu iktidar yapmıyor bari muhalefet gündeme getirsin Suriyeli istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Gönderin Gitsin..ne sevilmesi...başımıza 10 yıl sonra dert olur..bu kadar işsizimiz varken bi bunlar eksikti..
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    işverenler için bunlar getiriliyor.Ucuz köle.buradakilerede siz bu şartlarda çalışmazsanız çalışacak var deniyor.Sırf çalışanlar hak istemesinler diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (4 yıl önce)
    başka ülkeler gönderme toplantıları yapıyo biz topluma nasıl entegre ederiz bunun toplantısını yapıyoz kafam almıyo ciddden
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğrenci (4 yıl önce)
    Devlet maaş vermiyorsa ptt önünde neden kuyruk olup para çekiyorlar? Yahu durumu kötü diye yardımları toplayıp bunları geri satan, komşularına dağıtan suriyelileri biz görüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (4 yıl önce)
    suriyelilere yazik onlarda açlikla mucadele ediyor ğönderin memleketlerine burda açliktan oleceklerinine gidip şehit olsunlar belki cennete giderler zaten bizim millet ac yada bızı gönderin suriyeye yakinda bu millet suriyelilere muhtac olacak hep bu milleti birilerine muhtac biraktiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Yahu arkadaş herşeyi milletine soran cumhurbaşkanı suriyelileri neden sormuyor? Kimliğimiz karıştı. Referandum yapın bakalım kim suriyelileri istiyor?
    0
    0
    Yanıtla