SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tabiri Caizse Eze Eze Kazandılar"

0
Güncellendi - 2020-12-13 07:02:42
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ettiği maçı değerlendiren yorumcular, konuk takımın futbolunu ve oyun taktiğini övdüler.

"MALATYA ŞIMARIKLIK YAPMASA FENERBAHÇE'Yİ 5'LİK YAPACAKTI"

NTV Spor Yorumcusu, Fenerbahçe’nin sembol ismi Rıdvan Dilmen, Yeni Malatyaspor’un, Fenerbahçe’yi kendi sahasında 3-0 yenmesini değerlendirdiği konuşmasında, maçın tek bir adamı olmadığını, Yeni Malatyaspor’un oyuncu grubu ve teknik heyeti ile birlikte maçın adamı olduğunu söyledi.

Murat Kosova’nın sunduğu Yüzde Yüz Futbol programında, İstanbul’daki Fenerbahçe – Yeni Malatyaspor maçını değerlendiren ve Fenerbahçe’yi sert ifadelerle eleştiren Rıdvan Dilmen, Yeni Malatyaspor’a övgü dolu cümleler sarf etti.

Yeni Malatyaspor’un oyunu ve kazanmayı her türlü hak ettiğini söyleyen Rıdvam Dilmen, Yeni Malatyaspor için, “Tabiri caiz ise eze eze kazandılar. Maçın tüm bölümlerinde, adeta tek kale oynadılar. Oyuna tamamen hükmettiler” ifadelerini kullandı.

Malatyaspor’un bu yıl daha güçlü bir kadro kurduğunu belirten Dilmen şöyle konuştu:

“Yeni Malatyaspor’un oyuncularını ve hocasını kutlarım. Ligde iyi yerlere hızla koşuyorlar. Öndeki oyuncuları çok çok tecrübeli. Adem de Umut da topu tutabilen, gol atabilen oyuncular. Bunlara bir de Tetteh eklenmiş durumda. Yetmemiş bir de Kubilay var, Bursaspor’dan gelen… Hemen hemen dört santrforla… Dört santrforu öne yerleştirmiş Hamza Hoca. Fakat iki ön orta saha oyuncusu da adam yiyorlar. Yeni Malatyspor’un oyuncuları, baştan sona hepsi iyi oynadı”.

Yeni Malatyaspor’un stoperlerinden Semih’e çok fazla iş düşmediğini belirten Rıdvan Dilmen, “Bir de şu var; mesela Semih. Kaç kez Kadıköy’de maç yapmıştır (Galatasaray’daki dönemini kastederek) şampiyonluk yaşamıştır; ama bugünkü kadar hiç rahat olmamıştır. ” dedi.

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin daha ağır bir hezimetten Yeni Malatyaspor futbolcularının son dakikalardaki “hafif şımarıklığı” sayesinde kurtulduğunu da vurguladı. Dilmen, “Bugün Malatya, maçın son dakikalarında hafif şımarıklık yapmasa, Fenerbahçe’yi 5’lik yapacaktı. Şımarıklık yapmasan 5’lik yapacaktın, tarihe geçecektin” diye konuştu.

Programın sunucusu Murat Kosova da maçın adamlarının Umut Bulut ve Tetteh olduğunu söyledi.

"BUGÜN 5'LİK OLUYORDU FENER.."

A Spor TV'nin Takım Oyunu programı yorumcuları da, daha çok Fenerbahçe ile teknik direktörü Erol Bulut'a yönelik ağır eleştiriler yaparken, Yeni Malatyaspor'un futbolunu da övdüler ve ev sahibi takımın, İstanbul'da benzer taktik uygulayan İH Konyaspor ve Beşiktaş'a da yenildiğine dikkat çektiler.

Ender Bilgin'in yönetimindeki programda, Yorumcu- Teknik Direktör Reha Kapsal, Erol Bulut ve oyun anlayışına eleştiriler getirirken, Gürcan Bilgiç, "Erol Hoca, Malatya ve Alanya'nın başında olduğu zaman hangi oyunu oynuyordu, İstanbul'a geldiğinde? Kendi sahasında bekliyor, geçiş oyunu oynuyor, puan alıyordu- alamıyordu." diyerek Yeni Malatyaspor'un son maçtaki oyununu çözemediğine ilişkin eleştiriler getirdi.

Program yorumcularından eski futbolcu Mehmet Yılmaz, "Malatya takımı, özellikle ilk yarıda Fenerbahçe'nin yapması gerekenin iki katını yaptı" diyerek, Yeni Malatyaspor'un haklı bir galibiyet elde ettiğini söyledi.

Yorumcu- eski Hakem Erman Toroğlu ise, maçın genç hakemi Erkan Özdamar'ın başarılı bir yönetim gösterdiğini belirterek, "Hakemi tebrik ederim. Gördünüz mü hakemler. Hakemler, gördüğünüzü çalın, Allah sizin yanınızda olur. Çok az hata yaptı. Çıktı geldi çatır çatır yönetti. Helal olsun." dedi.

Toroğlu, Yeni Malatyaspor'un daha farklı galibiyeti kaçırdığını belirterek, "Bugün 5'lik oluyordu Fener. Kaleci 2 topu da çıkarttı. Erol kardeşim radikal tedbirler almazsa 3-4 maç sonra gider. Direksiyon Erol'un elinden çıkmış." diye konuştu.

Erman Toroğlu, Yeni Malatyaspor'da Kubilay Kanatsızkuş'un çok iyi oynadığını belirterek, "Bugün Kubilay'ı çok beğendim. 1.90 var herhalde. o fiziği ile çok iyi işler yapıyor. Aynen devam." yorumunu yaptı.

Reha Kapsal da, Tetteh'in oyununu ve Yeni Malatyaspor'un bu oyuncuyu transfer başarısını takdir ettiğini bildirdi ve "Tetteh'i 350 bin euroya Sparta Prag'dan kiraladı. 23 yaşında 1.93 boyunda. İyi işler yapıyor." diyerek, iki yıl önce Galatasaray'ın bu futbolcuyu transfer edemediğini hatırlattı.

KALECİYİ KUTLAMADAKİ O HAREKET PENALTI MIYDI?

A Spor'daki programın yöneticisi Ender Bilgin, karşılaşmadaki bir Fenerbahçe atağında, Yeni Malatya kalecisi Ertaç'ın topu kontrol ettikten sonra yanına giden Tetteh'in, koluyla birlikte topa dokunarak arkadaşını tebrik ettiğini, o sırada topun oyunda olduğunu belirterek, hakemin oyunu devam ettirdiğini, ancak yorumcuların bu pozisyonun penaltı olup olmadığı konusundaki değerlendirmesini merak ettiğini söyledi.

Yorumculardan Mehmet Yılmaz ve Reha Kapsal, hakemin oyunu devam ettirmesinin doğru olduğunu, böyle bir harekete her ne kadar el topa değse de penaltı verilmesinden yana olmadıklarını belirtirken, Gürcan Bilgiç "Penaltı veririm" dedi ve pozisyonun penaltı olduğunu savundu.

Erman Toroğlu ise, bunun penaltı olmadığını belirterek, kendisinin bu pozisyondaki kararını "Hayatta vermem. Elle oynuyor mu, oynamıyor" diye açıkladı. Bilgiç'in, Tetteh'in Ertaç'ın koluyla birlikte topa elle dokunduğunu, bunun penaltı olduğunu savunmaya devam ederken, Erman Toroğlu "Aslında maçın neticesinde Fenerbahçe hakemin bu penaltıyı vermemesiyle perişan oldu!" diyerek, dalga geçti.

"ELEŞTİRDİK, ŞİMDİ KUTLUYORUZ"

TRT Spor'un 'Teknik Analiz' programında maçla ilgili değerlendirme yapan eski hakem ve Yorumcu Bünyamin Gezer, Yeni Malatyaspor'un Fenerbahçe maçında başarılı bir oyun sergilediğini ve hakkıyla galip geldiğini belirtti. Yeni Malatyaspor'un Beşiktaş'a İstanbul'da 1-0 mağlup olduğu maçtaki futbolundan dolayı Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nu eleştirdiğini, ancak bu maçtaki başarılı futbol ve taktik nedeniyle de kutladığını, "O zaman eleştirdik, şimdi de kutluyoruz. Gördüğümüzü söylüyoruz" sözleriyle ifade etti.

Gezer, Yeni Malatyasporlu Karim Hafez'in bu maçta görmesi gereken sarı kartı hakemin atladığını, ayrıca ilk yarının son dakikasında Gökhan Gönül'ün sarı kart gördüğü pozisyondan sonra  bu oyuncuyu sözle tahrik ettiğini, Fenerbahçe kaptanının bu duruma çok sinirlendiğini ve olaylar büyüyecekken ilk yarının bittiğini, Yeni Malatyasporlu oyuncunun maçlarda takımının başına iş açacak bu tür hareketlerinin sorunlu olduğunu, hakemlerin bu oyuncuya dikkat etmeleri gerektiğini de ifade etti.

"HAMZA HOCA ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYDU"

A Spor'un Son Sayfa programı yorumcusu, Yeni Malatyaspor'un da eski futbolcularından olan Yalçın Ayhan, maçla ilgili değerlendirme yaparken, Yeni Malatyaspor'un Beşiktaş'a 1-0 yenildiği ve özellikle ilk yarısında çok kötü olduğu, bu nedenle  yapılan çok ağır eleştirileri hatırlatarak, "Hamza Hoca, Beşiktaş maçından sonra şapkayı önüne koydu. Fenerbahçe maçı da elindeki futbolcu kadrosunun kalitesiyle neler yapabileceğini gösterdi." yorumunu yaptı.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Kubilay bu performansını devam ettirirse süper ligin aranan futbolcusu olur.!yeterki istikrar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Kaleci hakkında hiç övgü yok adam 3 tane yüzde yüzlük top çıkardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Apricot (3 yıl önce)
    Güzel yorumlar Malatyasporumuzla gurur duyduk tarihi bir galibiyetti bu sevinci bize yaşatanlara sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (3 yıl önce)
    Felaket tellallığı yapmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ukalalık had safhada. Çok bilmişler halen taktik veriyor. Yok hoca böyle yapmalıy mış. Yok hoca şöyle yapmalıy mış. Yok şu oyuncu şu dakika da oyundan alınmamalıy mış Bunların nasıl bir akılları varsa artık Galatasarayı Şampiyon yapan Mütevazi Beyefendi hoca Hamza Hamzaoğlu kadro kurarken Bu çok bilmişlere danışacak mış. Oyuncu değiştirirken bu çok bilmişlere soracak mış. Antrenman saatlerini bunlara soracak. Kondisyon yüklemesi lazım mı diye gene çok bilmişlere ne yapmalıyım diye soracak.....!!!!!!! Mış mış da mış. Mişmiş memleketi ne zamandan beri mış mış memleketi olmuş. Çok bilmişler; Arkadaşlarınız sizi mahalle maçlarında bile oynatmıyordu. Lisenin futbol yada voleybol takımın da yedek bile değildiniz. Belki arada bir kızlarla belinizi sağa sola kıvırarak yakan top oynuyordunuz. O kadar. Adamı rahat bırakın. Bırakın ki sosyal baskı oluşmasın. Adamın tarihinde kabul edin ki Galatasarayın başında yerli hoca olarak şampiyonluğu var. Saygı duyalım. Hürmet gösterelim. Tehlike çanları çalmadan, Felaket tellallığı yapmayalım. Kim ki Malatya ismine ve Malatya etiketine katkı sunuyorsa Helal olsun diyelim. Başarıyı alkışlayalım. Başarı göstereni tebrik edelim. Ve kendilerinden başarılarının devamını bekleyelim. Kimse, kimseyi yargılamadan hüküm vermeden infaz etmesin. Hele de yaptıklarına bakmadan.... Herkese selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Tebrikler hamza hocam , tebrikler tetteh,Kubilay ,Umut , ertaç ve tüm takım..Ayrıca Adil başkana sonsuz sevgiler diliyorum, başkan yedi düvele karşı mücadele etti, ayrıca cuevedan özür ve teknik heyet ve yönetimden af bekliyoruz?
    0
    0
    Yanıtla