SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Taciz ve Saldırılar Tatil Kararına Kadar Sürdü"

0
Güncellendi - 2021-02-22 21:54:09
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Erkekler 1.Lig B Grubu ekiplerinden Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübü, TÜRŞAD maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Erkekler 1.Lig B Grubu’nda 16.haftada Malatya Büyükşehir Belediyespor, Bitlis ekibi TÜRŞAD’a konuk oldu. Adilcevaz Spor Salonu’nda oynanan müsabaka, TÜRŞAD’ın üstünlüğüyle devam ederken salonunda tartışma çıktı. Yaşanan tartışma sonrası spor salonu karışırken, müsabakanın hakemi maçı tatil etti.

TÜRŞAD maçında yaşanan olaylara ilişkin Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu tarafından kulübün sosyal medya hesabından açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kulübümüzün mücadele ettiği Türkiye Erkekler Voleybol 1.Lig B Grubu 16.hafta TÜRŞAD müsabakası Bitlis-Adilcevaz’da çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalmıştır. Çıkan olaylarla ilgili kamuoyunda yer alan haberler üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklama yapılması zaruriyeti doğmuştur. Maçın oynanacağı Adilcevaz Spor Salonuna takımımızın giriş yaptığı ilk andan itibaren sistemli bir şekilde başlatılan taciz, mobbing ve küfürlü saldırılar, oyunun hakem tarafından tatil kararı alınana kadar devam etmiştir. Soyunma odalarından koridorlara, oyun alanından lavabolara kadar yerleştirilen görevliler ve taraftarlar, tehdit ve baskılarına devam etmiş, kulübümüz son dakikasına kadar maçı oynamak ve sahada kalmak için direnmiştir. Karşılaşmanın henüz başında tribünlerdeki fazla seyirci alınmasını görevlilere bildirmemize rağmen gerekli adımlar atılmamıştır. Olayların çıkmasına neden olan tribünlerdeki taraftar sayısı, pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu bir günde ve spor müsabakalarına alınacak kişilerin sayısı talimatlarda açıkça yer almasına rağmen kayıt altına aldığımız video görüntülerinde mevcuttur. Tüm bunlara rağmen karşılaşmaya devam eden kulüp antrenörümüz Ahmet Bilal Eroğlu, üçüncü set başladığında hem rakip sporcular hem de saha görevlileri tarafından tehdit edilmiş ve görüntülerde sabit olduğu üzere görev yapmasına olanak tanınmamıştır. Tırmanarak devam eden olaylar, tribünlerden yabancı maddeler atılması ve sporcularımız Samet Karahan ile Taha Işıldar’ın yaralanmasıyla devam etmiştir. Beden ve ruh sağlığı için yapılan bir spor müsabakasının, sporcunun hayati ve can güvenliğini tehdit eden olaylara dönüşmesi sonrası takımımız emniyet güçleri tarafından soyunma odasına alınmıştır. Maçın başından sonuna kadar çılan olayları rapor eden ve gözlemleyen karşılaşmanın hakem görevliler, maçı kendi kararlarıyla tatil etmişlerdir. Yaralanan sporcularımız için Adilcevaz ilçesi Onkoloji Hastanesi’nden ilgili raporlar alınmıştır. Kafilemiz, geniş güvenlik önlemleri altında Malatya’ya sağ salim ulaşmıştır. Spor camiası ve kamuoyu tarafından açıkça bilinmelidir ki; kulübümüz şartlar ve skor ne olursa olsun maçı oynamak ve tamamlamak için, her maç olduğu gibi aynı düşünceyle sahaya çıkmıştır. Maçın tatil kararı tamamen tamamen hakem ve gözlemci heyetinin takdirleri sonucu alınmıştır. Söz konusu olaylar, Türkiye Voleybol Federasyonu’na görüntüleri ile birlikte elimizdeki belgeler, tutanaklar ve raporlarla birlikte delil olarak iletilmiştir. Müsabakanın sonucu hakkında karar verecek merci olan Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ilgili savunma ve karar süreçleri kulübümüz tarafından yakından takip edilecektir. Çıkan olaylardan dolayı kulübümüzü arayan, geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm spor camiasına teşekkür ediyor, kulübümüze ve sporcularımıza gerçekleştirilen çirkin saldırıları kınıyor, voleybol ailesinin bir daha bu tür olaylarla anılmamasını umuyoruz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Enver (3 yıl önce)
    Şikayet edin.Görüntü varsa ibra edin.Olmazsa spor mahkemesine başvurun.Bu işin peşini bırakmayın
    0
    0
    Yanıtla