SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Takipçi Olmak Hepimizin Boynumuzun Borcu"

0
Güncellendi - 2020-12-05 19:05:20
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Pütürge'de hak sahiplerine teslimi yapılacak olan 104 adet konutun kura çekimi törenine katıldı.

24 Ocak’ta meydana gelen deprem nedeniyle Pütürge İlçesinde evleri zarar gören hak sahiplerine teslim edilecek olan TOKİ Afet Evleri noter huzurunda çekilen kura ile sahiplerine verildi.

Pütürge Dumlupınar Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen kura törenine Vali Aydın Baruş, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İlçe Kaymakamı Batuhan Taşgın, İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, siyasi parti temsilcileri, Toki temsilcileri, yüklenici firma yetkilileri, STK temsilcileri ve hak sahipleri katıldı.

Programda konuşma yapan Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık; “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere 3 Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız deprem olduğu andan itibaren bölgeye gelerek devlet olarak vatandaşımızın yanında olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci olmasaydı bu sıkıntılar daha çabuk çözüme ulaşacaktı” dedi.

Vali Aydın Baruş ise yapmış olduğu konuşmasında; “24 Ocak depreminin ardından bir de pandemi süreci olması nedeniyle yapacağımız çalışmaları biraz aksattı. Ancak bugün çok sevinçliyiz çünkü depremden zarar gören vatandaşlarımızın evlerini teslim ediyoruz. Bugün 104 konutumuzu teslim edeceğiz. Depremin ilk gününde Sayın Cumhurbaşkanımız buraya teşrif ettiler, deprem olduğu gece de İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Sağlık Bakanımız ile hep birlikteydik. Gece vakti depremden zarar gören yerleri ziyaret ettik. Bu devletimizin bize ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Bize de sizlerin sıkıntılarının giderilmesi hususunda talimatlar verdiler. Bizde depremden zarar gören ilçelerimizin derdine derman olmak için çaba sarf ediyoruz.

Bugün itibariyle il genelinde 3641 adet konut yapımı hala devam ediyor. Yer seçimi konusundaki sıkıntıları da aşınca bu sayı daha da artacak. Özellikle kırsal alanda yer seçimi uygun olmayan vatandaşlarımızın ilçe merkezi veya toplu konutlarından faydalanmalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Bu şansı iyi değerlendirerek sağlıklı ve iyi koşullardaki bu güzel evlere kavuşabilsinler. Kura çekiminden sonra sahip olacağınız evlerinizde ailelerinizle birlikte sağlıkla güle güle oturun” diyerek sözlerini tamamladı.

Noter huzurunda yapılan ilk kura çekimini yapan Vali Aydın Baruş, kurada ismi çıkan Hak sahibi Şaban Tellioğlu’na hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

MUHTARLARLA TOPLANTI

Vali Aydın Baruş Pütürge İlçesinde kurum müdürleri ile muhtarları bir araya getirerek sorunların ilk elden çözülmesi için toplantı düzenledi.

Toplantıya Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamı Batuhan Taşgın, İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük, Kurum Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mahalle Muhtarları ve Kanaat Önderleri katıldı.

Pütürge Belediyesi Nikah Salonunda ilçenin sorunlarının müzakere edilerek talep ve isteklerin dinlendiği ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşlerin alındığı toplantıda; mahalle muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifai olarak iletirken toplantı esnasında ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öncelikle bugün yurdumuzun gerçekten güzel bir köşesi olan doğal güzelliğiyle her zaman herkesi büyüleyen Pütürge’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş; “Devletinin, milletinin yanında milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan vatanımızı canından çok seven insanların yaşadığı ilçemiz, her türlü hizmeti hak ediyor. Biz her zaman Pütürge’nin yanında olmaya çalışıyoruz, Pütürge insanının yüzünün gülmesini istiyoruz. Pütürge rahatsa Malatya rahat olur Türkiye rahat olur.

24 Ocak’ta elim bir hadise yaşadık. Pütürge ve çevre yerleşim yerleri olumsuz etkilendi. O günden bugüne vatandaşımızın yanında olup devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek onların mağduriyetlerini gidermeye çalıştık.   Pütürge insanımızın mağdur olmaması için ve kış mevsimine rahat girebilmesi amacıyla çalışmalarımız halen devam ediyor. Bu çerçevede ilçe merkezinde bugün itibariyle 208 konut tamamlandı.  Vatandaşlarımıza da bu konutları noter çekilişi ile bugün teslim edeceğiz. Ahırlı konut yapımları halen devam ediyor. Yine mahallenizde, gerek toplu alanlarda gerek bireysel alanlarda bu inşaatlar devam ediyor. İlçemizde 304 çok katlı konut, 234 kırsal konut yapımı devam ediyor. Bundan sonraki süreçte yer seçimi yapılabilen, bir hak sahibi olup da yer gösterebilen vatandaşlarımızın yeni konutları başlanarak devam edecek. Yer seçimi, dağınık yerleşme sahip olması nedeniyle malzeme taşınması konusunda ve hak sahipliği noktasında tapuların hisseli olması nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşadık.  Yapabileceğimiz yerleri de süratle tamamlayarak kış mevsimi gelmesi nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için TOKİ yetkililerine gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Gerek büyükşehir belediyemiz gerek tüm kamu kurumlarımız Pütürge’ye hizmet getirmek için elinden geleni yapıyorlar.

Muhtarlarımızdan beklentimiz, vatandaşlarımızın sıkıntıları hızlı bir şekilde bizlere intikal ettirmeniz ve bu sıkıntıların çözümü noktasında takipçi olmanızdır. Takipçi olmak hepimizin boynunun borcu. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için müdahil edilebilmesi için zamanında iletelim. Bizlerde elimizden geleni seferber edebilelim ki vatandaşımız devletini yanında hissetsin. Biz herkesin devlet imkanlarından eşit oranda faydalanması için çaba gösteriyoruz. Hep beraber vatandaşımızın yanında olabilirsek onların yaralarını sarabilirsek, kalkınmış olarak, iyi olanaklara sahip bir ilçe olarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmış oluruz.

Depremin hemen ardından Pandemi sürecine girdik. Bu süreç içerisinde hem kamu hizmetleri hem vatandaşlarımız olumsuz etkilendi. burada sorumluluk sadece sağlık görevlilerinin değil sadece kolluk görevlilerinin değil vatandaş olarak hepimizin de bu hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Aksi halde üzücü hadiselerle karşılaşıyoruz. Maalesef bugün ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de hastalık halen bulaşmaya devam ediyor. bu noktada komşularımızı uyaralım ve dışarı ile fazla temas etmemeleri noktasında kendilerine ikazda bulunalım. Yoksa biz sağlığımızı korumazsak bu hastalık sürecinden sağ salim çıkmazsak bütün bu getirilen hizmetlerin de bir anlamı kalmaz. Sağlığımızı korumak için Kaymakamlığımızın uyarılarına, diğer kurumlarımızın uyarılarına her zaman dikkat edelim” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantının ardından İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Baruş, özellikle afet konutları yapım süreci, yapılan çalışmalar, koronavirüs ile mücadele süreci hakkında bilgiler aldı.

Buradan Pütürge Sağlık Ocağı inşaatına geçen Vali Baruş, yüklenici firma yetkililerinden inşaat ile ilgili bilgiler aldı.

2016 yılında Manisa’da şehit olan Polis Memuru Ramazan Yılmaz’ın ailesini ziyaret eden Vali Baruş, bir sıkıntıları oldukları takdirde Kaymakam yahut doğrudan kendisine ulaşmalarını söyleyerek şehidin ailesi ile bir süre sohbet etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • 44 (3 yıl önce)
    Sayın valim Allah sizlerden razı olsun devletimizden razı olsun depremin yaşandığı günden beri yaz demeden kış demeden kubbe dağında 2 metre kar varken bile defalarca geldiniz Pütürgeye doğanyola ,sizlerin yoğun gayretleri neticesinde vatandaşımız deprem üzerinden 1 yıl geçmeden yeni güvenli konforlu konutlarına geçtiler binlerce konut ve ahırlı köy evi,çelik konstrüksiyonlu villa gibi evlerde bitti teslime hazır hale geldi sayenizde kalede Battalgazide orduzuda Çolaklıda ispenderede yapılanlar için çok teşekkürler çok sağolun Malatya yaptıklarınızı hiçbir zaman unutmayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif Soylu (3 yıl önce)
    Vali beye hakkımı helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • neden?
    0
    0
    Yanıtla