SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taliban Militanı İnönü'den 'Kabul' Almış!

0
Güncellendi - 2021-08-24 04:08:04
Taliban Militanı İnönü'den 'Kabul' Almış!
A- A+ PAYLAŞ

HABERTÜRK TV MUHABİRİ AÇIKLADI.. Afganistan'da silahlı bir Taliban militanının, İnönü Üniversitesi'nden kabul aldığı ileri sürüldü. Skandalı, Habertürk Muhabiri Gazeteci Mehmet Akif Ersoy Kabil'den bağlandığı canlı yayında duyurdu.

Mehmet Akif Ersoy, Afganistan'daki gelişmeleri anlattığı canlı yayında, yanına gelen ve Türkçe konuşan silahlı bir Taliban mensubunun yayın sonrası kendisine bir yazı göstererek "İnönü Üniversitesi'nden kabul aldığını söylediğini aktardı. Ersoy, Taliban mensubuyla diyaloğunu şöyle aktardı:

"Biz yayın yaparken bir Taliban mensubu yanımıza geldi, Türkçe biliyordu, konuştu, kendisini göstermemizi istemedi. Yayın bittikten sonra, bana kimliğini gösterdi ve sonra bir yazı gösterdi. İnönü Üniversitesi'nden kabul almış. Türkiye'ye gitmek istediğini söyledi. 'Ben Türkiye'den üniversiteden kabul aldım , Türkiye'de okuyacam' dedi. Ben de evraklarına baktım. Dedim ki ben gazeteciyim, böyle bir kontağım yok, bunu bana niye anlattın? Böyle bir durumla karşılaştık."

Sunucu Hülya Hökenek'in "Taliban üyesi biri üniversiteden kabul almış birisi değil değil mi? Orada yaşayan herhangi birisinden bahsediyorsun"sorusuna Ersoy ise "Hayır hayır. Burada bayağı silahlı bir Taliban mensubu" diye cevap verdi.

Habertürk TV- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Tunc (2 yıl önce)
    İnonü üniversitesi uluslararası çalışıyor, aynı Yeşilyurt belediyesi gibi, adamlar yurtdışına açılıyor, beceriksiz yöneticiler olursa işte böyle hatalar yaparlar, iş bileni değil , parti tutanı yönetici yaparsanız olacağı bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Herşeyi bozuldu.Ülkede düzgün bir şey kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • veli (2 yıl önce)
    hoşgelmiş sefa gelmiş taliban amerikayı sildigi icinmi kötü şimdi adam adam gibi adam ülkesini it surusunden temizliyor e bunuda mecbur yapacak cocuk gelip okumasinmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Merve (2 yıl önce)
    Rektor bey kafasini o odasindan cikarsin da bir aciklama yapsin bir zahmet! Anca boyle sacmasapan haberlerle duyuyoruz adini.. yaptigi hayirli iyi bilime egitime hukuka dayali bir is yok cok sukur! Ya milletin ekmegiyle oynar ya teroristleri universiteye toplar! Sozum ona guvenlik sebepleriyle milletin ekmegiyle oynuyor ama talibani universiteye sokuyor! Bi faydan yok bari rahat dur da zararin dokunmasin millete!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    İçeride hunharca yağmalanan ve hızla yozlaştırılan ülke yeniden Avrupa’nın kullanışlı aparatına dönüşüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    hiç acımıyorlar ülkemize iktidar yanlı insanlar sanki bu ülkeyi bitirmek için elinden geleni yapıyorlar Türkiye tarihinde hiç bu kadar yıpratılmamıştı vicdan Allah korkusu kalmamış çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Gelsin gelsin birde rektör olsun öğrenci olurmu ayıp olur rektör olması lazım !
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan Türkoğlu (2 yıl önce)
    Söz konusu bünyenizde çalıştırdığınız işçilerin toplu iş sözleşmeleri olunca asgari ücretin %5'ini verir sefalete mahkum edersiniz olmaz böyle olmaz çok ah alıyorsunuz çok.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Yapmış açıklamayı rektör. Özrü kabahatinden beter. Biz çocuklarımızı okutmak ve üniversiteye yerleştirmek için kendi ülkemizde türlü zahmetlere katlanırken, REKTÖR bey eli silahlı TALİBAN örgütü üyesini Afganistanda hangi ortamda nasıl bir sınav yaptıysa üniversiteye davet etmiş. Artık bu ülkenin bütün çivileri çıktı. Bu memleketin bütün ayarları bozuldu. Memleket memleket olalı böyle zulüm görmedi. Kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaş, kendi ülkemizde yabancı olduk. Sandık bir an önce gelsede bizde son sözümüzü söylesek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bütün cümlelerine katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Ülke Dingo'nun ahırına dönmüş. Başımızdaki Batı'nın her dediğine boyun eğerse böyle olur. Rahibi tutar vermem der verir. Suriye'ye girer Suriyelileri bize girdirir. Doğalgaz aramalarında geri adım atar aramaları durdurur. Kalabalıklara karşı, seçmenine karşı yedi düvele meydan okuyor gibi yapıyor ama Batı ne derse o oluyor. Biz ABD ve İngiltere'ye rağmen çat diye gidip Kıbrıs'ı kurtaran, Batı ile ilişkilerinde medeni, kibar ama ilkeli olup ülke çıkarlarından anında caymayan siyasileri özledik. Talibanlı İnönü'ye girse ne girmese ne, ne idüğü belirsiz milyonlarcası zaten çoktan girmedi mi? Ekmeğimizi böldük yetmedi vatanımızı da böleceğiz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)
    Rektör ahmet kızılay geleli İnönü üniversitesi çağ dışı şekilde yönetilmektedir kadrolar torpillilerle dolduruldu her geçen gün geriye giden bir üniversite var Çelik i arar olduk işid li de vardır taliban varsa
    0
    0
    Yanıtla
  • İnönü (2 yıl önce)
    Rektörlük acilen açıklama yapmalıdır. Bu rezillik nedir Taliban kabul merkezi mi burası!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Merak etmeyin, Gecenin 2-3-4 ünde 63 plakalı minübüsler akın-akın afganlı taşıyor çarşı merkezinin ara sokaklarına. Hani o mışıl-mışıl uyudugumuz saatlerde... Yazık oldu Türkiyeme, hemde çok!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Egitimini çağa uyduran, kozmopolit yapisiyla dunya ogrencilerinin birbirini taniyacagi güvenli bir ortam yaratan universitemizin dunyada ilk 100 universite arasina girmesi kesin. Turgut Özal Universiteside patlama yapmaya hazir ISIDli parlak gencleri kabul ederse bu rekabet ortamindan Malatya kazancli çıkar. (!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    İnönü Üniversitesi Rektörlüğünün bu konuda bir açıklama yapması artık FARZ oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (2 yıl önce)
    90 larda hizbullahcilar inönü üniversitesine girerek genç beyinler yıkayıp kandırdılar simdide talibanlar gelip gençlerin beynini yıkayacaklar ,bunların farkı üniversitenin davetiyle gelmeleri,bir kaç yıl sonra gencler bizde seriat istiyoruz diye sokaklara cikarsa cok şaşırmamak lazim, gelinde bizi karıştırın daveti.Allah sonumuzu hayır etsin.
    0
    0
    Yanıtla