SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarihimizde Böyle Alçak Düşman Görülmedi"

0
Güncellendi - 2017-07-13 01:18:15
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ/PDY terör örgütü mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı nedeniyle tepki mesajları yayınlandı..

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’inci yıldönümünde darbeyi lanetledi.  Temmuz ayı meclis toplantısı öncesinde Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında toplanan Büyükşehir Meclisinde kınama mesajı okundu. Şefik Şengün tarafından okunan mesajda, ‘TSK’ya sızmış FETÖ mensubu hainler tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı, hükümet, siyasi partiler ve milletin topyekün direnişiyle başarısızlığa uğratıldığı belirtildi.

Öte yandan Kale Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin ve MÜSİAD Malatya Şubesi de yayınladığı mesajlarla darbe girişimini kınadı.

Büyükşehir Meclisi’nin mesajı

Temmuz ayı meclis toplantısında ilk olarak ülkenin bekasına yönelik olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin 1. yıldönümünde Başkan Vekili Şefik Şengül tarafından telin metni okundu. Metinde şu ifadeler yer aldı:

“Millet iradesinin yegane tecelligahları olan TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere, ülkemizin en önemli kurum ve kuruluşlarının bombalandığı, 250 şehit,  binlerce vatandaşımızın ise gazi olduğu 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi, tarihte necip milletimizin şanlı mazisine vurulmuş kara bir leke olarak yerini almıştır.

Milletimiz, 2. Kurtuluş Savaşı olarak gördüğü bu alçak ve hain darbe ve işgal girişimi karşısında canları pahasına vatan savunması yapmış, okçular tepesini bir an olsun terk etmeden yazdığı destanla, mazlumlara ümit, yorgun sinelere huzur, takatsiz, mecalsiz gözlere ışık, umutları başka bahara ertelenmiş gönül coğrafyamıza ise kutlu bir müjde olmuştur.

Aziz Milletimiz, Allah’a olan imanların ve her karışı şehit kanıyla yoğrulmuş bu cennet vatana, nazlı bir hilal gibi dalgalanan al bayrağımıza olan sevdalarının bir gereği olarak onurlu, haysiyetli bir duruş sergiledi. Canını verdi, kanını verdi, kimi şehit oldu, kimi gazi oldu. Kimi yetim, kimi dul kaldı. Bağrı yandı, yüreği dağlandı, kor ateşleri sinesinde eritti ama durulması gereken yerde durdu.

Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi, ‘oluklar çift, birinden nur akar birinden kir…’ Tüm şer odaklarının gayreti, hesabı, hilesi, desisesi, tuzağı ile uçaklardan, tanklardan, tüfeklerden ihanet, kan, gözyaşı, acı, elem ve ızdırap aktı. Ama diğer oluktan kavi bir iman, muhteşem bir teslimiyet, ve güzel bir sabırla birlikte onurlu bir direniş, kutlu bir kıyam, birlik, beraberlik ve kardeşlik aktı. İman, teslimiyet, sabı, birlik, beraberlik, kardeşlik hainlerin tüm tuzaklarını, hesaplarını, hile ve desiselerini yerle yeksan etti.

Bu FETÖ’cü hainler ebedi bir zillete düçar oldular. Zillet onların boyunlarına ve alınlarına bir tasma gibi takıldı ve ondan asla kurtulamayacaklardır.

İnancı, düşüncesi, siyasi tercihleri ve hayat tarzları ne olursa olsun, darbe haberini alır almaz gözünü kırpmadan ve bir an olsun tereddüt etmeden sokaklara dökülen, meydanları dolduran, namusu gördükleri demokrasiye sahip çıkan, vatan diyen, özgürlük diyen, hak ve hukuktan yana açık tavır alan, tankların önüne yatan, panzerlerin üstüne çıkan, kurşunlara hedef olan fakat duraksamayan, geri adım atmayan bu aziz ve necip milletimizle ne kadar iftihar etsek azdır.

Bu menfur darbe girişimi karşısında kenetlenerek, bir ve beraber olarak yek vücut olan tüm hemşerilerimize, aziz milletimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, kanaat önderlerimize, alperenlerimize, dedelerimize, canlarımıza, güvenlik güçlerimize, hülasaya darbeye set olan, sete tuğla olan, çimento olan, kum olan herkese ama herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Tabii ki, büyük bir devlet adamlığı ve liderlik örneği sergileyen, kendilerini milletine, davalarına adamış Sn. Cumhurbaşkanımıza, Başkomutanımıza, Sn. Başbakanımız nezdinde hükümetimize, bombalar yağarken milletin meclisini bin an olsun kapattırmayan siyasi partilerimize milletimiz adına ne kadar teşekkür etsek azdır.

Rabbim bu birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın.

Rabbim, aziz milletimize, cennet vatanımıza ve hamiyetperver devletimize zeval vermesin.

Vatanı, milleti ve devleti için canını vermeye hazır olan güvenlik güçlerimize de muvaffakiyetler lütfetsin.

Bu vesileyle, hain darbe girişiminin 1’inci yıl dönümünde bir kez daha hainleri tüm yüreğimizle lanetliyor, aziz şehitlerimize Rabbimizden rahmet ve mağfiret, kederli ailelerine ve milletimize sabırlar, gazilerimize de acil şifalar ve ömür boyu sıhhat, sağlık, afiyet ve huzur diliyoruz.”

Başkan Akdemir: “Kanlarıyla destan yazdılar”

15 Temmuz gecesi Türkiye'ye yönelik bir işgal girişimi yaşandığını belirten Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, "O gece Türk halkı kanlarıyla destan yazdı" dedi.

Topla, tankla halkının üzerine acımasızca yürüyen bir güruhla karşılaşıldığını hatırlatan Başkan Akdemir, "Onlar kimin askeri olduğunu, kimin varlığıyla var olduğunu unuttu. Dahası artık hepsi birer vatan haini olarak anılıyor. Allah bu millete bir daha böyle bir olay yaşatmasın" ifadelerine yer verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, "Hain kalkışma sırasında kahramanca mücadele ederek şehit düşen 249 vatandaşımızı rahmetle anıyorum. Kahramanlar yurdu yaşatmak için can veriyor. 15 Temmuz gecesi milli bir mücadele verilmeseydi, bugün her şey herkes çok farklı yerlerde olabilirdi. Türkiye çok farklı bir Türkiye olabilirdi. O gece Türk halkı kanlarıyla destan yazdı" dedi. Türkiye'nin bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirten Akdemir, "Topla tankla halkının üzerine acımasızca yürüyen bir güruhla karşılaştık. Onlar kimin askeri olduğunu, kimin varlığıyla var olduğunu unuttu. Dahası artık hepsi birer vatan haini olarak anılıyor. Allah bu millete bir daha böyle bir olay yaşatmasın" şeklinde konuştu.

Keskin:  Tarihimizin hiçbir döneminde bu kadar alçak, bu kadar vahşi bir düşman görülmedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yapılacak olan tüm etkinliklere esnaf ve sanatkarlarımızın katılmasını ve uğruna canlar verdiğimiz bayrağımızı işyerlerine, araçlarına asmalarını ise özellikle ifade ediyoruz”  çağrısında bulundu.

Keskin yaptığı yazılı açıklama da; “Türk milletinin içine sinsice yerleşmiş olan FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz günü alçakça ve şerefsizce gerçekleştirmiş olduğu darbe girişiminin engellenmesinde hiç kuşkusuz milletimiz ile birlikte esnaf ve sanatkar camiamız dünyada örneği olmayacak bir demokrasi savunmasında bulunmuştur.  Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir çağrısı ile sokağa dökülen halkımızın gücü, milli iradeyi uçakların bombası altında parçalatmamış, tankın paletleri altında ezdirmemiş,  kurşunların karşısında yok ettirmemiştir.  Milletimiz vatanını işgal ettirmedi, bayrağını indirmedi, ezanını susturmadı. Milletimiz ikinci bir kurtuluş mücadelesi vererek yeniden bir destan yazmış ve bu destanın başkahramanı da başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletimizdir. Türk Milletinin imandan saydığı vatan sevgisini ve hiçbir şeyle değişmeyeceği özgürlüğünü her şeyin üzerinde tuttuğunu 15 Temmuz darbe girişimine karşı verdiği mücadelede ortaya koymuştur, dünya milletlerine de örnek olmuştur.” ifadelerini kaydetti.

Keskin açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“Bin senedir bu topraklar her çeşit savaşı gördü, her çeşit düşmanı, her çeşit orduları gördü, ancak tarihin hiçbir döneminde kendi milletine kurşun sıkan ve bomba atan bu kadar alçak, bu kadar hain ve vahşi bir düşmanı görmedi. Artık terör örgütleri için ne ortada riya, nede yüzlerinde maske kalmıştır. Türkiye, bu mücadelesinde sadece terör örgütlerinden kurtulmuş olmayacak, sadece huzurunu sağlamış olmayacak, bütün İslam dünyası da bu kanlı oyunlardan kurtulmuş olacaktır. Türkiye’nin terör örgütlerinden kurtulduğu gün, Asya ve Ortadoğu için yeni bir sayfa da açılmış olacaktır. Çünkü biliyoruz ki,  Türkiye ayakta durduğu sürece, bölge ülkeleri de ayakta kalabilecektir. Esnaf ve sanatkar camiası olarak devletimizin ve hükümetimizin terörle mücadelesinde her zaman yanındayız. Yapılan ihanetlerin asla bir nedeni olamaz, ancak ağır bir bedeli mutlaka olmalıdır. Millet olarak, devlet olarak, hükümet olarak yapılacak tek şey kalmıştır; eşkıyaları bir daha ülkemizde görünmemek üzere def etmek ve bütün fitne ocaklarını kapatmaktır.

Esnaf ve sanatkarları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenecek olan etkinliklere katılmaya davet eden Keskin; “ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yapılacak olan tüm etkinliklere esnaf ve sanatkarlarımızın katılmasını ve uğruna canlar verdiğimiz bayrağımızı işyerlerine, araçlarına asmalarını ise özellikle ifade ediyoruz.  15 Temmuz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimize rahmet diliyor, şükranla ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz gazilerimiz ile terörle mücadelede gazi olan tüm kahramanlarımıza sağlık ve şifa diliyoruz.” dedi.

MÜSİAD: 15 Temmuz milletin zaferidir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıldönümünde, tüm dünyada, 15 Temmuz şehitlerini anacak ve milletin zaferini kutlayacak. Yurt içinde 86, yurt dışında 68 ülkede 181 noktada şube ve temsilciliği bulunan MÜSİAD, seçilmiş hükümetleri devirmeye yönelik darbelerin tarih boyunca birçok ülkeye zarar verdiğini, 15 Temmuz’da kazanılan millet zaferinin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini vurguladı.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan imzasıyla yapılan açıklamada, 15 Temmuz’un yıldönümü ilgili şunlar kaydedildi:

“Darbeler, tarihin kara lekeleridir ve bizler bunların canlı şahitleriyiz. Demokrasi tüm insanlığa gerekiyor, iktidarların asıl sahibi vesayetçi zihniyetleri değil milletlerdir.

Dünya, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıklarını yargılamaya değil anlamaya çalışmalı. Demokrasi isteyen herkesin, tarihinde birçok darbe yaşamış bir ülkenin vatandaşlarının kendi iradesini ortaya koyarak kazandığı zaferi alkışlaması ve saygı duyması gerekiyor.

Biz MÜSİAD olarak, yani Türkiye’nin en yaygın iş örgütü ve ülkesini seven işadamları olarak, milletimizin tarafındayız; demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz. Demokrasimiz için hain terör örgütlerinin karşısında hayatını kaybeden hiçbir canımızı unutmayacağız. Sadece 15 Temmuz’da değil nefes aldığımız süre boyunca şehitlerimizi anmaya, onların önünde saygıyla eğilmeye devam edeceğiz. Dünya bilmelidir ki, 15 Temmuz; yaşlı, genç, çocuk demeden bir milletin kazandığı demokrasi zaferidir. Bu zafer dünyaya örnek olmalıdır.

Demokrasi sokaktaki birkaç kişiyle değil millet kendisi tarafından korunur ve taçlandırılır.

Darbe ve darbecileri sürekli besleyen siyasi ve toplumsal yapılar anlamalıdır ki,  bu millet 15 Temmuz’da meşru Cumhurbaşkanına ve hükümetine sahip çıkmıştır. Demokrasiyi, o gün yürüyüp gittikleri gibi bugün de aynı yolda ilerleyenler değil, üniforma giyen asker kılıklı teröristlerin, tankların ve uçakların karşısında dimdik duranlar ayakta tutmuştur.

Dahili ve harici düşmanları tarafından, siyasi ve ekonomik olarak kuşatılmak istenen bu topraklarda bir meşruiyet krizi yaratma çabalarına; demokrasisine sahip çıkan bu kahraman millet prim vermedi ve vermeyecektir.

İçeride çözümü mutlak var olan problemleri olan Türkiye ile ithal suni sorunlarla yaşamak zorunda kalan bu coğrafya, bir seçim arifesindedir. Ya bu kadim topraklarda milletin sözü egemen kılınacak ya da vesayetçi yapılar egemenlik kuracaktır. İşte 15 Temmuz’dan herkes için çıkan ancak bazı kesimlerce hala anlaşılamayan sonuç, bu milletin, yetkisini devrettiği meşru siyasi iradeye sahip çıkarak yönetime el koyduğudur.

15 Temmuz’un planlayıcı ve uygulayıcıları apaçık ortadayken; başarısız darbe girişiminin koruyucu ve kollayıcıları da bilinirken, sözde dost ve müttefiklerin takındıkları tavır ortada. 15 Temmuz’da milletin yazdığı destanı okumamak için ellerinden geleni yapanlar, destanın kahramanlarını görmezden gelenler; vatansız kalan mağlup teröristleri gözetip kollamaktadırlar. 15 Temmuz’da Türkiye’de oynanmak istenen oyunu da bu coğrafyanın farklı köşelerinde yeniden sahneleme densizliğindeler. Tarih boyunca bu kadim topraklarda var olan halklar, bu oyuna gelmeyeceklerdir ve şüphesiz burada en büyük rol de Türkiye’ye düşmekte. 15 Temmuz’da üzerine düşeni yapan Türk milleti ve kurumsallaşmış siyasi irade, bu tarihi vazifenin de şüphesiz bilincinde.

Hal böyleyken ve başta FETÖ denilen devşirme teröristler olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele sürerken, suyu bulandırma ve zihin karıştırma çabaları da devam etmekte. Ayrıca bir takım siyasi yapılar da bu çabalara çanak tutan tavır ve tutum takınmakta. 2016’nın 15 Temmuz’unda tüm terör örgütleri ve onların destekleyicilerine verilen yanıt, tam 1 yıl sonra yeniden hatırlatılacak. MÜSİAD olarak bizde, demokrasisine ve iradesine sahip çıkmanın verdiği gururla nöbete devam eden milletin yanında olacağız. Hem yurt içinde hem de yurt dışında 15 Temmuz etkinlikleri düzenleyeceğiz ve düzenlenen etkinliklere katılım sağlayacağız. Bunun yanı sıra yeni eğitim-öğretim yılı açılışında dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerimize zaferimizi anlatan “Kim Tutar Seni” isimli çocuk kitabını dağıtacağız.

“Üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz”

Yıl dönümüne yaklaştığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminin verdiği ekonomik zarara detaylı bir şekilde baktığımızda, bizi yolumuzdan alıkoymak isteyenlerin vermeye çalıştığı zararın ne denli büyük olduğu, Türkiye'nin bu hamleye nasıl direndiği daha iyi anlaşılacaktır. Darbe girişimi öncesi 2,90 lira olan dolar, ilk gün yüzde 17 artışla 3,4 lira seviyesine yükseldi. Borsa'da haftalık kayıp yüzde 13,4 oldu. Bu süreçte borsada işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri 78 milyar TL eridi. 2016 genelinde turizm sektöründe 9,4 milyar dolarlık kayıp gerçekleşti. Eğer hain darbe planı başarılı olsaydı, geçmişteki darbe dönemlerinde yapılan araştırmalardan yola çıktığımızda Türkiye ekonomisi yüzde 25 küçülmeye uğrayacaktı. Bu, Türkiye'nin 10 yıl geriye gitmesi, yani bu süreçte emek emek elde edilen bütün kazanımların kül olması anlamına geliyor. Hamdolsun ki hainler, darbe girişiminde de, Türkiye'yi zora sokma planlarında da başarısız oldu. Milletinin iradesini arkasına almış iş adamlarını kim tutabilir. Biz daha güçlü bir Türkiye için üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz.”

Yeni Malatya Gazetesi- Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız