SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarihimizin Eşsiz Kahramanları"

0
Güncellendi - 2016-09-20 20:32:41
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,’19 Eylül Gaziler Günü’ nedeniyle Önce Vatan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği ile 1915 Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret etti.

Başkan Polat ziyaret kapsamında ilk olarak Önce Vatan Gazi ve Şehit Aileleri Dernek Yönetimiyle bir araya geldi. Birlik ve beraberlik mesajları verildiği ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Önce Vatan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıs, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıbrıs yaptığı konuşmada, “Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ziyaretinden dolay çok teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ömürler diliyorum. Bu tip ziyaretlere bizim ihtiyacımız var. Sayın Başkanımız her zaman bizim yanımızda ve desteklerini hiçbir zaman esirgemiyor” dedi.

BAŞKAN POLAT, “ŞEHADET VE GAZİLİK BAMBAŞKA BİR KAVRAM VE MERTEBEDİR”

Şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelerek sohbet eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Şahadet ve gaza bizim hem dinimizde hem de örf ve adetlerimizde bambaşka bir yeri olan kavram ve mertebedir. Cenabı-ı Allah Kuranı Kerim’in Bakara Suresi 154. ayetinde “Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız” diye buyuruyor. Vatan toprağı uğrunda canını ortaya koyan şehitlerimiz şahadetleri sırasında vatanı, bayrağı ve mukaddesatlarımızı korurken şehit olduktan sonrada inşallah diri olarak Allah’ın katında olacaklar. Yine din uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna, mukaddesat uğruna gazi olan kardeşlerimiz bizim açımızdan çok kıymetlidir. Şahadet ve gazilik mertebesi hak edenlerin ulaştığı bir mertebedir, herkes ulaşamaz. Bayrağımızın al rengi şehit kanlarıdır. Her bir şehidimiz bayrağımızın kıymetini artırıyor. İslam, vatan, bayrak ve mukaddesat uğrunda hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerine Rabbimden rahmet diliyorum. Ailelerine sabr-ı cemil diliyorum. Tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizde minnet, sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

Dernek Başkanı Muharrem Kıbrıs ziyaret nedeniyle Başkan Polat’a ‘Malatya Şehitler Albümü’ hediye etti.

1915 HARP MALULÜ GAZİLER-ŞEHİT DUL VE YETİMLER DERNEĞİNE ZİYARET

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat daha sonra 1915 Harp Malulü Gaziler- Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret ederek Başkan Duran Şahin ve Yönetim Kuruluyla sohbet etti.

Dernek Başkanı Duran Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ziyaretinden onur duyduklarını ifade ederek, şehit ve gazi aileleri adına teşekkürler etti.

 “ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ BAYRAĞIMIZI DİMDİK AYAKTA TUTAN YİĞİTLERİMİZDİR”

Başkan Polat’ta burada yaptığı kısa konuşmada, “Gazilerimiz ve şehitlerimiz bayrağımızı dimdik ayakta tutan yiğitlerimizdir. Bayrağımızın üzerindeki al rengi şehitlerimizin ve gazilerimizin canlarının rengidir. Her bir şehidimizde bayrağımızın kıymeti daha da artmaktadır” şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Duran Şahin, Malatyalı şehit ve gazilerle ilgili Başkan Polat’a detaylı bilgiler verdi.

Bülten

unnamed (4)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız