SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarımsal Üretimin Artırılması Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2019-10-03 02:25:01
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde iyi tarım uygulaması yapan çiftçilere sertifikaları törenle verildi. Vali Aydın Baruş, Yeşilyurt Ziraat Odası tarafından Gedik Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, artan nüfusun beslenmesi için tarımsal üretimin arttırılması gerektiğini söyledi.

Gıdaların tüketiciye sağlıklı sunulması açısından iyi tarım uygulamalarının önemli olduğuna işaret eden Vali Baruş, şöyle devam etti:"Bugün kentte iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştığını, çiftçinin iyi tarıma ilgi gösterdiğini görüyoruz. Kentte Kayısı Araştırma ve Geliştirme Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Kayısı Uygunluk Belgelendirme Şirketi'nin teknik yardımıyla sertifikalandırılan çiftçi sayısında ve arazi miktarında artış olduğunu görüyoruz. İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası ile insanların tüketimine sunduğumuz gıdaların ilaç kalıntısından uzak, tüketicinin sağlığına zarar verici etkenlerden uzak bir ortamda sunulduğunu garanti ediyoruz."

Vali Baruş, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın İyi Tarım Uygulamalarına destek verdiğini de dile getirdi. Konuşmaların ardından Vali Baruş, çiftçiler adına Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Solmaz'a "İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası" verdi. Programa Vali Aydın Baruş, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Ziraat Odaları Başkanları ve çiftçiler katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • BASKİL (4 yıl önce)
    paranız mı bitti tarımsal işler artsın her geçen gün elektirke zam önce 1 yıl boyun ca sulama parası gelirdi 6 bin ila 6.500 tl arasında gelirdi şimde ise 3 katladı 1 sulama dönemi kadar sulayamıyoruz önce 15 günde 1 sulama yapıyoduk şim ise 20 25 günde bir yapabiliyoruz neden çünkü elektirik her geçen gün zam yiyor bu sene tam 3 katı verdim geçen seneye kadar bide tarımsal üretimin arttırılması lazım eger lazımsa sayın devlet büyüklerim siz yapın biz bu sefer yatalım elektirk zam mazot zam gübre zam ne yapsın bu çiftçi nasıl kazanacak bizim üretigimiz malların sahibi bile yok kalmış bide üretim artırılması lazım dometes biber ayak oldu yav ben şimdiye kadar biber 0.25 kuruş satıldıgını bu sene gördüm gelin üretimi artıralım
    0
    0
    Yanıtla
  • Zengin köylü (4 yıl önce)
    Oldu beyim. Tarimsal uretimi hemen artirirız. Siz yeter ki emredin. Gel üç beş dakka güneşin altında bizimle çalış anlarsın çiftciligin ne kadar kolay olduğunu. .. Tarimsal üretim azalıyor beyfendi ... Görmüyor musunuz...Sayenizde...
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (4 yıl önce)
    Bir basın da malatyada %50 hibe destekli yonca tohumu için 4 Eylül kadar müracaat olacak denildi ama 2 sinde 10 da tohum bitti. Ayrıca hayvanın üzerine alımı için bir alıcı satıcı isteniyor neden? Sanki tapu alınıyor.. Ancak tarım nasıl ilerlesin
    0
    0
    Yanıtla