SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tecavüz İddiasını Yayan 7 Kişiye Gözaltı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı kırsal Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesi’nde zihinsel engelli bir kıza tecavüz edilmediğinin Adli Tıp Raporu ile belirlenmesine rağmen, olay olmuş gibi gösterilerek sosyal medya üzerinde paylaşımlarda bulunan 7 kişi hakkında soruşturma açılırken, sayının artabileceği öğrenildi.

Arguvan ilçesi Narmikan Mahallesinde ikamet eden 16 yaşındaki zihinsel engelli E. G.’ye çok sayıda şüpheli tarafından tecavüz edildiği iddiasının kızın ailesi ve Adli Tıp Kurumu raporu ile yalanlanmasına karşın sosyal paylaşım sitesi olan “Twitter” üzerinden olay yaşanmış gibi paylaşımlarda bulunanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma konusu olaya ilişkin, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya Valiliği ve Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitelerinde yapılan basın açıklamalarında, tecavüz olayı iddiası olayının meydana gelmediğine dair somut deliller bulunduğu kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Edinilen bilgiyi göre; gerçek dışı paylaşımlarda bulunanlar hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Bu kapsamda, belli bir amaç dahilinde çarpıtarak gerçek dışı bir çok paylaşımda bulunmak suretiyle toplumda huzursuzluğa neden olarak algı operasyonu yapmaya çalıştıkları, yapılan paylaşımlarda Narmikan Mahallesi sakinleri ve engelli kız çocuğunun ailesinin hedef gösterilmesi nedeniyle “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldığı ve 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelilerin bulundukları illerde haklarında işlem başlatıldığı ve gözaltı sayısını artabileceği öğrenildi.

Olayla ilgili iddiaların, bölücü terör örgütü PKK’ya yakın olduğu öne sürülen bir kaynaktan yayıldığı iddialarının da ayrıca soruşturulduğu da öğrenildi.

Bu arada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Her meseleyi siyasi malzeme yapmak isteyenlerden, sosyal medya mahkemelerinden YORULDUK

Malatya’daki olayla ilgili birazdan valiliğimiz açıklama yapacak. Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok. Ailesi var, çocuk var. YETER ARTIK” demişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Babuğdu (3 yıl önce)
    İftiracılar SONUNUZ CEHENNEM
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (3 yıl önce)
    Narmikan toplumu iyi tanırım namuslu şerefli bir toplumdur öyle bi olay kolay kolay olmaz olsa bile yapan kişiye gereken dersi verirler
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi torunu (3 yıl önce)
    Bu tür haberleri lütfen yayınlamayiniz birde iddia ise kesinlikle yayınlamayiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şerif (3 yıl önce)
    Insanların şerefleriyle, onurlarıyla, haysiyetleriyle oynamanın; bilir bilmez, olur olmaz dedikodularla haysiyet cellatlığı yapmanın, itibar suikastında bulunmanın bir karşılığı olduğunu görmek güzel.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Şerif isimli kullanıcı yorumuna
    Twitterda söz konusu olayda gündemin başını Esra Erol'un attığı tweetler çekiyordu. Ona da yaptırım uygulanacak mı acaba ?
    0
    0
    Yanıtla