SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaralı Karacayı Tedavi Ettiler

0
Güncellendi - 2017-07-14 01:42:59
Yaralı Karacayı Tedavi Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü, sulama kanalına düşerek çeşitli yerlerinden yaralanan yavru karacayı tedavi ederek eski sağlığına kavuşturdu.

SULAMA KANALINA DÜŞEN YAVRU KARACA TEDAVİ EDİLDİ

11 Temmuz 2017 Salı günü Sivas’ın Gölova İlçesinde duyarlı bir vatandaş, DSİ sulama kanalına düşen yavru karacanın durumunu 112’ye ihbar etti. Sağlık görevlileri, Sivas Doğa Koruma ekipleri ve köylülerin yardımıyla sulama kanalından çıkarıldıktan sonra ilk tedavisi Sivas Doğa Koruma kliniğinde yapılan yavru karaca daha sonra Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğüne getirildi.

Sulama kanalına düşmesi neticesinde arka toynaklarında yaralanmalar ve yüzünden hafif sıyrıklar bulunan, ayrıca açlık ve susuzluk nedeniyle bitkin düşen yavru karacanın tedavisi uzman veterinerler tarafından yapıldı.

KARATAŞ, “KARACANIN SAĞLIK DURUMU GAYET İYİ”

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Abuzer Karataş, yavru karacanın sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sivas’ın Gölova ilçesinde sulama kanalına düşen yavru karaca Sivas Doğa Koruma ekipleri tarafından kliniğimize getirildi. Yaptığımız muayene sonucunda travmaya bağlı yaralanmalar tespit ettik. Bunun yanı sıra yavru karacanın açlık ve susuzluğa bağlı olarak bitkinlik durumu olduğunu teşhis ettik. Karacanın vücudunun farklı bölgelerindeki yaraları tedavi ederken, açlık ve susuzluğunu gidermek adına da vitamin takviyelerinde bulunduk. Şu anda karacanın sağlık durumu gayet iyi, doğaya bırakacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız