SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teker Teker Yok Ettiler, Beton Yığınına Çevirdiler"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’nın AKP’li yerel yöneticilerin elinde yap-boza döndüğünü belirterek, “Kernek’i beton yığınına çevirenler, kanalboyunu altın sarısı ‘çirkin’ aydınlatmalarla karartanlar Malatya’ya ihanet ediyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediyesi tarafından, sessiz sakin bir şekilde ihalesi gerçekleştirilip, çalışmalarına başlanılan ‘Kernek meydanı düzenlemesi işi’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba, “10 yılda bir meydan düzenleyip yandaşlarına rant sağlamak isteyen AKP anlayışı Malatya’nın dokusuyla oynamaya devam ediyor” dedi.

Kenti kent yapan değerlerin, eserlerin, isimlerin olduğunu kaydeden Ağbaba, “Her kentin sembolleşmiş, tarihi, kültürel,sanatsal anlamları olan mekanları vardır. Bu mekanlar 7 den 70’e o kentte yaşayan herkes için vazgeçilmez değerlerdir. Malatya için de Kernek Meydanı , Göl gazinosu, Kanalboyu kentin hafızalarıydı. Ama şimdi bu mekanların inatla hafızalardan silinmek istendiğini görüyoruz. AKPli Belediyeler eskiye dair ne varsa tarumar ediyor. Malatya’nın geçmişle tarihsel,kültürel bağı koparılarak Malatyalılık duygusu siliniyor” ifadelerini kullandı.

Geçmişten gelen Malatya’ya ait ne varsa Malatya’dan intikam alırcasına bir bir yok edildiğini öne süren CHP’li Ağbaba, “Malatya iline serin dediler,Kerneğin gölüne derin dediler.Türkünün mısralarında geçen Kerneğin gölüne ne oldu? İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı’na ne oldu? Vilayet parkına ne oldu? Soykan Parkı’na ne oldu? Teker teker yok ettiler, beton yığınına çevirdiler. Törenle İnönü Stadyumu yıkıp, törenle Arabistan’dan, Mısır’dan ihraç ettikleri Rabia parkını açtılar. Kentle ilgili, kentin değerleriyle ilgili yapmış oldukları hiçbir şey yok. Bu kentin onlarca eşsiz değeri,sanatçısı var. Yapınsanıza heykellerini, kültür merkezlerini. Ama yok. AKP belediyeciliği yapmak için değil yıkmak için vardır.”dedi.

"AKP AKP’Yİ SUÇLUYOR!"

Ağbaba, “AKPli önceki başkan tarafından milyonlarca para harcanarak yapılan Kernek Meydanı Çevre düzenlemesi için o dönem ‘Kerneğin sularının şelaleden akıtılacağı’ belirtilmesine rağmen şimdiki belediye başkanının Kernek sularının evlerin bodrum katından çıktığı için yeni bir projeye ihtiyaç duyulduğunu açıklaması AKPli belediyeciliğin ne kadar savurgan ve gelişigüzel iş yaptığının göstergesidir. Mevcut belediye yetkililerinin ‘Kernek bölgesindeki kaynağın üzerinin kapatılmasından dolayı Fuzuli Caddesi’ne büyük bir tehlike arz ediyordu. Hem o tehlikeyi ortadan kaldırmak hem de tekrar oradan suyu çıkarıp gelecekte meydana gelebilecek bir felaketi önlemek için orada bir revizyona gidiyoruz” ifadeleri ise başlı başına bir skandaldır.AKPli mevcut yönetimin,önceki belediye yönetiminin Malatya’yı felakete sürükleyecek! düzeyde yanlış işlere imza attığının itirafıdır” dedi.

Ağbaba, “10 Yıl bile geçmeden yıkılan önceki projenin bedelini kim ödeyecek? Kentte binlerce işsiz varken, esnaf pandemi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşarken, kentin çözüm bekleyen onlarca sorunu beklerken Malatya’nın parasının bu şekilde çarçur edilmesi içler acısı bir durum” ifadelerini kullandı.

"MİLLET CAN, AKP GÜNDEM DEĞİŞTİRME DERDİNDE.."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “AKP’nin bakanları, genel başkan yardımcıları milletvekilleri trolleri aratmıyor. Memleketin dört bir yanından akla hayale gelmeyen cümlelerle gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Artık tutunacakları hiçbir dalları kalmadı” dedi.

Ağbaba, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye siyasi tarihinde toplumu Saray iktidarı kadar kutuplaştıran başka bir iktidar daha olmamıştır. Türkiye’nin gerçek gündemini halk sağlığı sorunlarını, her geçen gün artan yoksulluğu ve işsizliği gizlemek adına her gün yeni hakaretler, yalanlar ve yeni iftiralarla karşılaşıyoruz; başta partimiz olmak üzere kurucu değerlerimize, toplumsal değerlere, tarihimize hakaret etmek suretiyle her gün saldırılara maruz kalıyoruz. Canikli, 2002 öncesini anlatırken sanki sömürge bir ülkeden bahseder gibi söz ediyor. Varank, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na faşist diye hakaret ediyor. Tüm bunların halkın gerçek gündemini gizleme amacı taşıdığını biz de halkımız da gayet iyi biliyoruz.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkede başörtüsünün bir sorun olmadığını söyledikçe ellerinden şekeri alınmış çocuk gibi bağırıyorlar. Çünkü başörtüsü AKP için 18 yıldır bitip tükenmeyen bir sömürü ve siyaset aracı. Dertleri başörtüsü değil dertleri başörtüsünden ekmek yemek."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Geçmişte maaşlı trolleri vardı, şimdi geldiğimiz noktada bu troller iktidarlarını kurtarmaya yetmemiş olacak ki aralarına bakanlar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri de eklendi. Her ilde karşımıza çıkıyorlar. Bir gün Çorum’da bir gün Kilis’te, Bir gün Malatya’da karşımıza çıkıyorlar. Malatya’da Kuzey Çevreyolu durmuş, ‘Başörtüsü’ diyorlar, Hızlı tren unutulmuş, ‘Kılıçdaroğlu’ diyorlar, çiftçiler icralık, Yoncalı Barajı bitirilmemiş, ‘millet ittifakı’ diyorlar. 10 milyon 513 bin işsiz var, çözüm yok. 8 milyon emekli açlık sınırında maaş alıyor çözüm yok. 17 milyon insan sosyal yardımlarla geçiniyor. Çözüm yok. 11 Milyon 641 bin kişi aylık 900 liranın altında maaş alıyor. Çözüm yok. 100 bin esnaf batmış, iflas etmiş, çözüm yok. Tek çözümleri gerçekleri manipüle etmek.

Esnafa ve halka söyleyecek hiçbir sözü kalmayan, her geçen gün batmaya ve yurttaşların nazarında itibar kaybetmeye devam eden AKP iktidarı ve onun sözcüleri yalan ve iftiradan ibaret olan sözlerinin artık vatandaşta karşılığı yok. Bu onların son çırpınışları.

Son günlerde yine bir 28 Şubat edebiyatı yapılmaya başlandı. Bir tanesi de Malatya’dan konuşmuş. 28 şubat’tan nemalananlar 28 Şubat eylemlerinde neredelerdi? Mağdur olan insanların yanında görünmeyip, o insanlar üzerinden rant devşirmek isteyen siyasi bukalemunlar bugün 28 Şubatı aratmayan uygulamalara imza atıyorlar. Genel Başkanımızın geçmişine söz edenler kendi geçmişlerine baksınlar. Geçmişte nerede, kimlerle beraber olduklarını neler yaptıklarını bizler de halkımız da çok iyi biliyor." diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Kernek'te yeniden düzenleme için yapılan çalışmadan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ben de susma hakkımı kullanıyorum.LAkin o gün bir gün gelecek
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Kernek Parkından çıkan su bir fay kaynağıdır. Doğu batı doğrultulu doğrultu atımlı olan fay Beydağ'ının yeraltı suyunu taşıyor. Bu kaynağın üzeri betonla kapatılınca Fuzuli caddelisinde bulunan evlerin yeraltı su seviyesinin yükselmesini sağladı. Bu kaynağın üzerinin betonla kapatılma emrini verenler vebal altındadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (3 yıl önce)
    yazacak çok şey var...neyse
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Küresel ısınma yaşanırken. Suya bu kadar ihtiyaç duyulurken bizim akıllılar su kaynağını kurutmaya çalışıyor. Allah akıl fikir versin bunlara. Hiç mi bir akıllı yok ki o yöneticiler arasında bu hatayı önlesin. Malatya nın delileri sizden daha akıllı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (3 yıl önce)
    Burayı kurutan ve betonlaştıran kişiler nerede? Biri ne garip tesadüftürki Darende Belediyesi’nde makam sahibi. İnsan gerçekten hayret ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Güzelim suyun kaynağını kurutanlara,yüce Allah da onların nasibini kurutsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    sayın vekil akp harcama yapacağına emeklilerin maaş zam farkını versinler ayın yirmisi oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Bay Teke (3 yıl önce)
    Çocukken ki atmosfer yok bilmiyorum yaş oldu 30 ondan mıdır ama sanki şimdi o şelale park daha yapay geliyor bakınca sanki oyuncakmış gibi geliyor. o suyun sesi gidmiş etrafından güzelliklerin yerini sokak balicileri süslemiş. şelale gidmiş bir kartonpiyer gelmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bir il düşünün gelen giden Kernek ve kanalboyu ile uğraşıyor veya havaalanı terminal binası ile uğraşıyor yazık bu milletin parasına millet ekmek peşinde bunlar yap boz pesindeler.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Su kaynağını kapatmak akıl karı değil.akp belediyecilği işte.bir akp li belediye başkanı yapıyor.daha doğrusu bişey yaptığını sanıyor.diğer akp li belediye başkanı onun yanlışını düzeltmeye çalışıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Esnaf, işsiz, çiftçi şikayet etmesin. Size bu pandemi döneminde destek vermek yerine borcunuzu harcınızı iyice düşünmeniz ve yayılmanız için her yeri yıkıp yeniden yapıyorlar. Zaten nimet azgınlığı var(!) bol bol para harcarsınız esenlik kafede.
    0
    0
    Yanıtla