SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teknik Direktör, 'Kim Bu Çocuk' Dedi"

0
Güncellendi - 2021-02-10 09:40:31
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un İskoç orta sahası Stephen Patrick Mallan, “Malatyaspor’a dönem sonuna kadar kiralık geldim. Hedefim burada düzgün bir iş çıkarıp tekrar Hibernian’a geri dönmek” dedi.

Ara transfer döneminde İskoçya Ligi ekiplerinden Hibernian takımından kiralık olarak transfer edilen ve ligin 23.haftasında Göztepe ile oynanan karşılaşmada sarı siyahlı takımdaki ilk maçında ilk golünü kaydeden Mallan, İskoçya’da yayın yapan Capital City Press’e samimi açıklamalarda bulundu.

Mallan, Türkiye’den kendisine teklif gelmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Teklif geldiğinde, ‘Beni neden istiyorlar?’ diye düşündüm. Hibernian’da bile kadroya giremiyordum. Fenerbahçe yahut Galatasaray’a karşı nasıl oynayacaktım?” ifadelerini kullandı.

Futbol arkadaşlarıyla transfere ilişkin konuştuğunu ve kendisine ‘yurt dışını kesinlikle denemesi’ gerektiğini söylediklerini anlatan Mallan, şunları kaydetti:

“Yeni Malatyaspor’dan gelen teklifle ilgili arkadaşlarımla görüştüm. İleride, mesleğimin 10 yıl öncesine bakıp şöyle yapsaydım, bu türlü yapsaydım demeyi istemem. Malatyaspor’dan teklif geldi ve David Gray bu mevzuda danıştığım insanlardan biriydi. Bana bunun reddedilmemesi gereken bir teklif olduğunu söyledi. O da daha önce Manchester United’dan Antwerp’e kiralanmıştı. Birçok arkadaşım da bana, bir futbolcunun yurt dışını kesinlikle denemesi gerektiğini söyledi. ‘Hem bir insan hem de bir futbolcu olarak çok gelişeceğimi’ aktardı.”

Mallan, Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile tanışma hikayesi ve hedeflerini ise şöyle anlattı:

“İlk antrenmanıma çıktığımda teknik direktör beni gösterip, ‘Kim bu çocuk?’ dedi. Şaşırdım, üzerime bir baskı hissettim. Kendimi ispatlamam gerektiğini düşündüm. Süper Lig’deki ilk maçıma çıktım. Muhteşem standartları olan bir ligmiş. Böyle görünce rahatladım. Malatyaspor’a dönem sonuna kadar kiralık geldim. Hedefim burada düzgün bir iş çıkarıp tekrar Hibernian’a geri dönmek. Dönem sonunda teknik yönetici ile bir konuşma yapmam gerekecek. Buraya kiralık değil de bonservisimle gelmek çok sıkıntı bir karar. Zira eşimden uzakta uzun mühlet yaşamayı düşünmüyorum. Arkadaşlarım ve eşim olmadan uzakta bir hayat yaşamak kolay değil.”

İskoç futbolcu, Türkiye hakkında ise “Burada sizi kraliyet ailesi gibi karşılıyorlar. İnsanlar burada futbolu ve futbolcuları çok seviyor. İmzayı atar atmaz sosyal medya hesabıma birçok mesaj geldi, bildirimleri kapatmak zorunda kaldım. Türkler için ‘çok tutkulu’ diyorlardı, gerçekten dedikleri kadar varmış” değerlendirmesinde bulundu.

Mallan, Yeni Malatyaspor formasıyla ilk maçını 23.haftada İzmir deplasmanında Göztepe’ye karşı oynamış ve 2-2 sonuçlanan karşılaşmanın 40.dakikasında takımının ve kendisinin ilk golünü kaydetmişti. Mallan, Trabzonspor'la Malatya'da oynanan maçta ise Teknik Direktör Hamzaoğlu tarafından ilk 11'e alınmamış, 81. dakikada Umut Bulut'un yerine oyuna sokulmuştu.

25 yaşındaki İskoç merkez orta saha oyuncusu, daha önce Barnsley, St.Mirren ve Hibernian takımlarının formalarını giydi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • MALATYALI (3 yıl önce)
    Teknik adam takıma alınan yeni futbolcusunu tanımıyor. Vay Malatya'mızın haline...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamza (3 yıl önce)
    Bu kim diye sorduklarında keşke Umut Bulut deselermis.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Karaoglan (3 yıl önce)Hamza isimli kullanıcı yorumuna
    Süper Yorum :D.Keşke hahahahaha
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı abi (3 yıl önce)
    Adam çağasını çoluğunu bırakıp Malatya’ya gelmiş. Burada da harcıyorlar adamı. Çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyini harcıyorlar her maç oynuyor... Fitnenin lüzumu yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mualesef artık gün geçmiyorki bu klüpde bir kepazelik yaşanmasın.Artık Klübümüzü İspanyada, iskoçyada tanımayan kalmadı.Bu hale getirenler kadar bunlara çanak tutanlardan suçludur.Asıl Fitnelik,fitneyi ortaya çıkaranlara fitneci diyenlerdir. Senin T.direktörün,2 günlük yoldan gelen adamı hemen deplasmana izmirdeki maçta oynatıyor.Adamı belliki bu haliyle oynatmak başarısız göstermek içindi ,Ancak hesabı tutmuyor o adam o haliyle golünü atıyor.Senin hocan bu sefer kendi sahanda oynadığın .Şimdi adama sormazlarmı?Kendi sahanda Trabzon maçına bu adamı ilk 11 de niye oynatmıyorsun diye?.Mağlup iken bile 80 dakika hiç kıpırdamıyor hocan .Son 8 dakikada bu adamı oyuna dahil ediyor.Sizde daha ısınmaya bile zamanı kalmayan bu oyuncuyı bu haliyle oynamış kabul ediyorsun öylemi?Fitneciler sizi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Fitnenin ne olduğunu,kimin fitne yaptığını yukarıdaki yazıyı tam okusaydın anlardın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (3 yıl önce)
    Demekki futbolcu,hoca ilişki problemi böyle başlıyor. Ne demek bu kim transfer sırasında hiç mi bilgin olmadı. En azından adam takıma yeni katılmış bir hoşgeldin diyeydin. Hamza hocanın ilişki problemi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (3 yıl önce)
    kim bu başkan demeliydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    Yazık iyi bir futbolcu ola bilirsin yalnız küme düşecek bir takıma gelmen senin için büyük bir şansızlık. Buradan herkes iyi bilsinki Malatyasporu artık hiç bir şey küme düşmekten kurtaramayacak, biliyorum bu yorumum gerçekleri görmeyen yada görmek istemeyen guruplar tarafından tarafıma ver yansın edilecek ama dönüpte kendi takımlarının futbolcu kadrosunu iyi bir gözden geçirseler inanın bana hak verecekler, bu yönetim ara transfer dönemini iyi kullanamadı kadroda eksik bölgelere iyi takviyeler yapmadı göz göre bu takımı feda etti diye bilirim, bugünkü takım içerisinde 4 yada 5 futbolcu hariç diğerlerinin hepsi vasat futbolcu bu ligi kaldıracak futbolcular değil içim dolu er zaman yüreğim kan ağlıyor yazık oluyor bu takıma, bu takım o kadar şansızki başına iyi başkan ve yönetim gelmedi, tataftar desen %80'ni lay lay lom günü kurtarmakla meşgul yönetimin esaretinde hareket ediyor, tek ümidim bu takımı efsane Malatyasporun bu günkü durumuna düşürmezler inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (3 yıl önce)
    Sevgili stephen patrick mallan, başarı bir yolculuktur bir varış noktası değil yani sen yapman gerekeni yap başarı kendiliğinden gelir yönetime insan basiretini geliştirdiği müddetçe olayları daha net görecektir en üstün akıl ibret almak en üstün basiret yardım istemek en büyük ahmaklık ise aldatılmaktır yani bu taraftarı iki yıldır aldatıyorlar yönetim gözlerini taraftara kapatmış basına kapatmış şehre kapatmış çevirip baksa yönetim maalesef kalp gözünü de kapatmışlar teknik heyete gelince kuvvete dayanmayan adalet aciz adalete dayanmayan kuvvet zalimdir hayat böyledir çaresizlik ve tehlike anları vardır ki o zaman çırpınmaya ve haykırmaya gelmez yani hakkedene formayı verin başarınızı ilk unutan başarısızlığınızı ilk gören siz olun yani bu acizlik değildir bu dünyada ölümden başka hemen her şeyin çaresi vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN (3 yıl önce)
    Hamza bunuda yer...onun için varsa yoksa umut,kubilay,ahmet,adem,...yani halay ekibi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa gül (3 yıl önce)
    Eyvah.Hamza hoca gıcık alıp 30. Dakikada oyundan çıkarır sonra kadro dışı bırakır.İnşallah kulağına gitmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Hamza hamzaoğluna hiç kimse bir şey söyleyemez.Malatyaspor klübü tarihinde hiçbir zaman bu kadar sorumsuz yönetim sayesinde kepazeliği bir arada yaşamadı.Şehrin mülki amirlerinin,yetkilileri,milletvekillerini bu takımın bu yönetimden kurtarmasını bekliyoruz.Kim kiminle ne iş tutuyordu?Ne oluyor kimse bilmiyor?Düşünebiliyormusunuz takımın hocası transfer edilen oyuncudan haberi yok.Bu klüpde hemen hemen her hafta geçmiyorki farklı farklı konularda bir rezalet yaşanmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri kardeş herkes umuta kubilaya ademe kızıyor yönetimin hatalarını gören yok adamlara ödeme yapmıyorlar herkes cambaza bak diyor yazık resmen kümeye gidiyoruz Sahipsiz Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (3 yıl önce)
    Hamzaoğlu nasıl ilk 11 de oynatmıyor anlamış değilim, hamzaoğluna olan inancım hergün azalıyor , elindeki kadroyu iyi değerlendiremiyor gibi geliyor bana !
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (3 yıl önce)
    Ağzınla kul tutsan bol forma adaleti sıfır 0 ayrıca ziqui hiç oynatılmıyor bu lig futbolcusu olmayan 38 yaşındaki umut 80 dk sahada Verimsiz Kubilay kanatsızkuş ve semih kaya Hamza hoca nın torpillileri maçta 15 kez soldan atak yapıp bir tane orta yapamayan stoper den devşirme solbek olan hadebe ve hüsran adam 1 tane orta yapamadı Saha da 90 dk gezen sürekli hata yapan Vasat Adem bÜyük bunlar varken formayı unutun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Altının degerini sarraf bilir derler
    0
    0
    Yanıtla