SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Telefon Dolandırıcılarına Operasyon, 18 Tutuklama

0
Güncellendi - 2022-01-18 15:41:06
Telefon Dolandırıcılarına Operasyon, 18 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Adana ve Şanlıurfa'da yapılan operasyonda, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 8 ilde, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak 12 kişiyi, 6 milyon 600 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 28 zanlıdan 18'i tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince 14 Ocak'ta kent merkezi ile Şanlıurfa'da dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyonda gözaltı sayısı 28'e yükseldi.

Ekiplerin, üç aylık teknik ve fiziki çalışmayla zanlıların kimliğini belirlediği ve operasyon düzenleyerek şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen A.E'nin de aralarında olduğu 2'si kadın 28 şüpheliyi yakaladığı bildirildi.

Öte yandan, şebekenin Adana, Aydın, Edirne, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas ve Yozgat'ta ikamet eden 12 kişiyi telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak terör örgütlerine yönelik soruşturmada isimlerinin geçtiği yalanıyla kandırarak 6 milyon 600 bin lira dolandırdığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında 6 kişinin de yaklaşık 1 milyon 500 bin lira dolandırılmasının önlendiği belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan 5'i savcılık talimatıyla ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen 23 şüpheliden A.E'nin de yer aldığı 18'i nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla salıverildi.

İl Emniyet Müdürlüğünce 14 Ocak'ta Adana ve Şanlıurfa'da dolandırıcılık zanlılarına yönelik operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı.

Adana, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız