SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Terbiyesizlik Yapan Varsa O da Kendisi"

0
Güncellendi - 2018-10-02 02:00:28
A- A+ PAYLAŞ

Pazartesi akşam İstanbul'da oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçın devre arasında Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı ile gerginlik yaşayan Evkur Yeni Malatyaspor kaptanı Adem Büyük,  yaşananlara ilişkin olarak, maç sonrasında A Spor kanalı muhabirinin sorularını yanıtladı, olayla ilgili değerlendirme yaptı. Adem Büyük, tartışmadan sonra Avcı'nın sırtına yumruk attığını da ifade etti.

Adem Büyük, Avcı ile aralarında aralarında yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

"Yani maçın devre arasında bitiş düdüğüyle soyunma odasına giderken Abdullah Avcı birşeyler söyledi bana.Maç içinde olan şeylerle alakalı. Sonrasında ne oldu nasıl oldu bilmiyorum, ileri gitti. Hiç kimsenin kimseye vurma hakkı yok. Hele bir teknik adamsa futbolcuya vurma hakkı yok. Ben onun futbolcusu değilim. Evet kariyerli bir hoca,yaptıkları ortada. Ama bu yaptığı yakışmadı. Sürekli kenardan hakemlere serzenişte bulunuyordu, bizi şikayet ediyordu. Kenardan terbiyesizlik yapmayın diye bize laf atıyordu. Çok önemli değil ama bence biz sahadaki verdiğimiz mücadele ile görevimizi yaptık. Eğer terbiyesizlik yapan varsa o da kendisi. Bize böyle bir şey söyleme hakkı kesinlikle yok. O yüzden yaptığı hareket hiç yakışmadı."

Büyük, muhabirin Avcı'nın kendisine vurup vurmadığı yolundaki sorusu üzerine de, "Vurdu. Bu teselli amaçlı bir şey değil. Beni teselli edecek bir şey de yoktu. Ben onun futbolcusu da değilim. Devre arası bitiş düdüğüyle tam kameraların önünde tünelin ağzında oldu. Benim kimseyle bir problemim yok, Abdullah Hocayla da yok, yoktu. Tanıdığım da bir adamdı, muhabbetim olan da bir adamdı. Ama bu hareketi yakışmadı." diye konuştu.

Adem Büyük,  "Vurma mıydı, ittirme miydi?" sorusuna da, "Sırtıma vurdu.Yani bu ittirme olsa, içeri gir filan gibisinden olsa, hocayı tanıyorum, anlarım. Vurmayla teselliyi ayırt edecek yaştayız. Ben 31 yaşımdayım. Yani bana değil kimsenin kimseye vurma hakkı yok. Hele bir teknik adamsa futbolcuya böyle bir şey yapması yakışmadı.Onun gibi kariyerli bir teknik adama yakışmadı. Benim kimseyle bir şeyim yok. Çok fazla da uzatmak istemiyorum, hoş bir olay değil. Böyle bir olayla gündeme gelmek güzel bir şey değil. Ama maalesef yaşandı ve bitti. Benim için burada biter bu."yanıtını verdi.

A Spor muhabiri, Avcı'nın bulunduğu kulübeye yakın oynamasıyla olayın ilgisinin olup olmadığına ilişkin soru üzerine de, "Hiçbir fikrim yok. Bana yapılan faullerin ardından sürekli kenardan laf atma çabası vardı. Faul yapıldıktan sonra, çoğu arkadaşım sürekli beraber karşılıklı oynadığım arkadaşlar. Faulden sonra hepsi gelip özür diliyor. Her faulden sonra bir şeyler söyleme çabasındaydı. Ya tamamda bir şey demedim, teknik adamdır, dışardan istediklerini yapmayan oyuncuları vardır, canı yanmıştır,bir şey olmuştur, bir şey diyemiyorum. Ama bu biraz ileri boyuta gitti diye düşünüyorum. Devre arası bittikten sonra bir şeyler söyledi, provoke diye bir şeyler söyledi. Provokelik bir olay yok. Biz çıkıp işimizi yapıyoruz. Aynı fauller kendilerine de oluyor, kendilerine olmayan faulleri veriyorlar, o zaman konuşsunlar."diye konuştu.

A Spor muhabiri, devre arasına 1-0 mağlup girmenin Avcı'yı sinirlendirmiş olabileceğine ve olayın bundan mı kaynaklandığına ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Olabilir. Bilmiyorum. Sonuçta teknik adam. Oyuncuları istediğini yapmamıştır. Gece uyumamıştır. Uykusu kaçmıştır, yemek yiyememiştir. Gelip burada futbolcuya sarkmıştır, bir şey diyemem."

"İyi mücadele ettik"

Adem Büyük, maçla ilgili olarak da, "Kazansaydık daha iyi olurdu ama 1 puan da Başakşehir gibi bir takımdan iyidir. Bu ilerleyen haftalar için önemli. İyi bir takıma karşı iyi mücadele ettik. Bir puan aldık, mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Maçı kontrol ettiklerini vurgulayan Adem, sözlerini şöyle tamamladı:

"İyi mücadele ettik. Takım arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Kalemizde pozisyonlar verdik ama oyunu iyi kontrol ettik. Öne geçtikten sonra da iyi savunma yaptık. Visca, güzel bir gol attı. Güzel bir yere gitti. Takım arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Taraftarımız da kendilerini ayrılan yeri tamamen doldurdular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizi böyle desteklemeye devam etsinler. Biz de mücadelemizi sürdürelim."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- A Spor- İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hakkı (5 yıl önce)
    TRT canlı yayında Adem’e soruyor Erol hoca sanki başka takımın antrenör ü
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    anlamsız bir takımın hocası şovmen bu şehrin takım kaptanı sahipsiz değil. ...Erol hoca kaçak güreşmesin ben görmedim diyerek yan çizmesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (5 yıl önce)
    yönetimde futbolcusuna sahip çıkmalı sahiplenilmeli.avcı malatyaya gelecen
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)
    Adem kardeşim siz haklısınız, Bu avcı hoca hava atmaya,hakemleri etki altına almaya çalışıyor,sizlerin emeğinize ve yüreğinize sağlık,yolunuz açık olsun,takımımızın başrılarının devamını dilerim,Hepinizin emeğine sağlık ,Allahınıza gurban.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruzgarin oglu (5 yıl önce)
    Yanindayiz buyuk kaptan !!! Sivas macinin onemi daha da artti malatya askina herkes stada..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Adamsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Nazmi Değirmenci (5 yıl önce)
    Sahada koşan bir sporcu, hemde rakip takımın kaptanı , arada bir samimiyet yok, olsa hadi koçum diye sırtı okşansın, mağlup bir takımın hocası, karşısında futbolu her boyutuyla iyi bilen bir profesyonel sporcu kaptan bir müdahale varsa bunda iyi niyet aranamaz, açıklamasında o özür dilemeye devam etsin cümlesi hocanın ne kadar asabiyet içerisinde puan kaydına tahammülsüzlüğünü göstermekte, bu açıklama yakışmadı sayın Avcı, özür dilemek erdemliktir, ama bunu anlaya bilenler için , yazık ki milli takım emanet edilmiş,
    0
    0
    Yanıtla