SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Terminalin Temel Atma Töreni 6 Şubat'ta'

0
Güncellendi - 2021-01-25 22:23:02
'Terminalin Temel Atma Töreni 6 Şubat'ta'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Havalimanı yeni terminal binasının temeli Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla 6 Şubat’ta atılacak. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaklaşık maliyeti 246 milyon lira olan yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli terminal binasının 2023 yılı Şubat ayında hizmete gireceğini açıkladı.

Malatya Havalimanı yeni terminal binasının ihalesi yapıldı ve ihaleyi kazanan yüklenici firma şantiye kurma çalışmalarına başladı. Mevcut terminal binasının yolcu kapasite yetersizliğinden dolayı hava ulaşımında yaşanılan sıkıntı, yeni terminal binasının açılmasıyla sona erecek. Bu sayede kente gelecek yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında artış sağlanacak turizm ve ticari faaliyetler daha da hareketlenecek.

Malatya Havalimanı'nın yeni terminal binası ek tesisler, havalimanı iç bağlantı yolları, otopark, arıtma tesisi, ısı ve güç merkezi, apron ve yer hizmetleri araç sahası ile toplamda 50 bin metrekare alanda inşa edilecek ve yaklaşık 246 milyon liraya mal olacak.

“Uçak trafiği yüzde 392 arttı”

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz ile birlikte şantiye sahasında incelemelerde bulundu. Çalık burada yaptığı açıklamada, Malatya’nın ekonomik ve sosyal gelişiminde ulaşım imkanlarının büyük önem taşıdığını belirterek, kentte 2003 yılında 1096 olan uçak trafiğinin 2019 yılında yüzde 392 artışla 5 bin 389'a yükseldiğini, 89 bin olan yolcu sayısının 750 bine yaklaştığını kaydetti.

“246 milyon lira maliyet”

Malatya Havalimanı'nın terminal binası yolcu kapasitesi yetersizliği sorununun çözümü için yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının yapımına başlandığını işaret eden Milletvekili Çalık, şöyle konuştu:

“27 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binasında 500 araçlık otopark yer alıyor. Malatya Havalimanı sayesinde bölgenin turizm ve ticaret faaliyetleri daha da artacak. Ek binalarla ve bağlantı yolları ile 246 milyon liralık bir yatırımdır. Bu yatırımın temel atma töreni 6 Şubat’ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek ve 16 Şubat 2023’te hizmete girecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Suat (3 yıl önce)
    Devlet hastanesinin ismi 3 defa değiştirildi. isim değişince hastanesinin neyi artıyor anlamadım. Bunların hepsi masraf
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Malatyamızın özeti ve aynası. Neyimiz doğru yapıldı ki bu da doğru olsun? Geçerken şehadet getirdiğimiz Turgut Özal Viyadüğü, şimdiden dökülmeye başlayan yeni Devlet Hastanesi, yıllardır masal gibi anlatılan Kuzey çevre yolu, yamalı bohçaya dönen hava alanı, yıllardır bitmeyen Sivas yolu, Boğaziçi köprüsünü aratmayan mevcut çevre ve şehir içi yolları, yap boza dönen Kernek Parkı gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mg44 (3 yıl önce)
    Malatyama, Malayalılara, Türkiyem yakışır. Şimdiden hayırlı olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Vakti zamanında geleceği düşünerek doğru dürüst bir terminal binası yapılsada şehrin devletin enerjisini dönüp dönüp aynı işlere harcamasak daha iyi olur, 10 yılda bir terminal binasımı yapılır, sorumlusu kimse hesap sorulsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Yolcu almaya gelen araçlar kavşakta, orda burda bekliyor. Bir de ücretsiz otopark.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Yorum yok abi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Bir varmış bir yokmuş, Malatya ya bir kuzey çevre yolu yapılacakmış... Bu masalın Devamı nı ınşallah 2030 yılında torunum yazar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı projesinde performans testleri başladı..Malatya ya hızlı tren gelecek mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan bey gelir gelmesinede sen ve ben goremeyiz herhalde ömrümüz yetmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Yazık bu tabela önünde resim paylaşmakta olmuyor 2021 deyiz.
    0
    0
    Yanıtla