SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tescil Tamam, Sıra Sorunlarda.."

0
Güncellendi - 2017-07-13 21:26:27
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  Malatya kayısısının,Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili’ni almasının sevindirici olduğunu,ancak kayısının birikmiş sorunları giderilmeden tescilin üreticide karşılığı olmayacağını söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının 2014 yılında yaptığı başvuru 3 yıl sonra sonuçlanarak Malatya Kayısısı Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili’ni aldı. Böylece kayısı Aydın İncirinden sonra AB’den tescillenen ikinci tarım ürünü oldu.

KAYISI İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANÇ

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, coğrafi işaret tescilinin hem Malatya hem de kayısı için çok önemli bir kazanım olduğunu belirterek “Malatya kayısısının uluslararası piyasada satış ve pazarlamasının daha rahat yapılabilmesi, başka ülke ve şehirlerde üretilen  daha kalitesiz kayısı ile farkını ortaya koyması açısından AB coğrafi işaret tescili kayısı için değerli bir sonuç,önemli bir kazançtır” dedi.

TESCİL BİRİKEN SORUNLARI ÇÖZMEZ

Coğrafi tescil için bugüne kadar emek harcayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileten Ağbaba ,  tescilin kayısının tanıtımında ki rolünü önemserken, tek başına kayısı ve üreticilerin sorunlarını çözmesini beklemenin yanlış olduğunu belirtti. Ağbaba, “Başta alan bazlı destek olmak üzere, kayısının değerinin altında satılması, üreticilerin bankalara ve kooperatiflere olan borçlarının faizlerinin bile ödenemeyecek noktaya gelmesi, her geçen gün artan mazot, gübre, ilaç paralarının üreticilerin belini bükmesi,sulama suyu sorunları, elektrik borçları,  don, dolu gibi tabii felaketlerin ardından TARSİM’le yaşanan uyuşmazlıklar gibi üreticilerin birikmiş dağ gibi sorunlarının çözüm bekliyor. Üreticilerin ve Malatya’nın yüzü işte bu sorunlara kalıcı çözüm bulunduğunda gülecektir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız