SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Stadın Localarına Kaç Seyirci Alınacak?

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2 ve 3. Lig Kulüplerine, lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarında localara yüzde 50 kapasitesi oranında seyirci alınmasına ilişkin bir genelge gönderildi.

Localara seyirci alınmasıyla ilgili şartları düzenleyen genelgede kulüplerin uyması gereken hususlar yer alıyor.

TFF Yönetim Kurulu, ilgili kurum ve kurullarla görüşerek yaptığı değerlendirme sonucunda TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. ve 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarında 17 Ekim’den itibaren, locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına 10 Ekim tarih ve 54 sayılı toplantısında karar verdi.

Buna göre; kovid-19 salgını nedeniyle müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimatın 3. maddesinin 1. fıkrası gereği; Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. Lig, Misli.com 3. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarında: “1- Locaların açık ve kapalı alanlarının tamamında güvenli mesafeye özen gösterilmesi, 2- Localara girecek kişilerin ateş ölçümünün yapılarak, ateşi 37,8 ve üzerinde olanların stadyuma alınmaması, 3- Localara girecek kişilerin tamamının maske kullanması, 4- Localara yeteri kadar el antiseptiği konularak, el hijyenine yönelik tedbirlerin alınması, 5- Misafir takım taraftarlarının localara alınmaması koşulu ile loca kapasitesinin yarısı kadar localara seyirci alınabilecek.”

Yeni Malatya Stadı'nda toplam kapasitesi 500 kişi olan 46 loca yeralıyor. Genelgeye göre, bu localara 250 seyirci alınabilecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Yeni Malatya Stadı'nda bir loca

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • BABA (3 yıl önce)
    10 bin seyirciyi bulda al.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Dikkat edilirse görevliler de aktif olursa sosyal mesafenin en güzel uygulanabileceği yerlerden biri bana göre stadyum . Kapalı alanların hepsi açık kapalı alanlarda parti serbest ama ne hikmetse açık stadyumlara seyirci giremiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Yarım sezonluk kombinemiz gitti Ama Malatyasporumuz a feda olsun yeter ki galip gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (3 yıl önce)
    peki benim parasız oldugum zamanda, kendımı zorlayarak aldıgım ve maçların çogunu izleyemedıgım KOMBİNEM ne olacak(2019-2020 sezonu).......ayrıca loca kapalı mekan aksıne izin verılmemesı gerekıyor...tabiii her şey parası olanlar için hizmette keyifte...ayrıca kapalı mekanlarda tvden izleyenler daha çok tehlıke altında.bızım toplumda her şey görüntü amaçlı gerçi çok takmamak gerek aslında...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Loca da hastalik orani artar en guzeli acik yerler Malatya stadin seyirci sayisi 27 bin 10 bin taraftar Alina bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Apo (3 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Statta beleş yemek var denirse onbin kişi gelir aksi taktirde 500 kişi ancak gelir.
    0
    0
    Yanıtla