SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tıp Köklü ve Şerefli Mesleklerden Biri"

0
Güncellendi - 2019-03-14 00:53:20
A- A+ PAYLAŞ

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcilerince mesajlar yayınlandı.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

Çalık mesajında şunları belirtti:

"Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır.

Sağlık sektörünün en önemli aktörlerinden olan doktorlarımız, fedakârlıkları ve meslek aşkları sayesinde insanın yaşam kalitesini yükseltmede ve bu önemli ve zor görevin inşasında büyük özveriler göstermişlerdir.

'Önce İnsan' diyen AK Parti hükümetleri dönemimizde, sağlık politikalarına ve sağlığa yapılan yatırımın insana, dolayısıyla bunun da geleceğe yapılan en büyük yatırım olacağı düşüncesi hâkim olmuştur. Bu dönemde herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti felsefesiyle reform niteliğinde düzenlemeler yapılmış olup, sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatılmış ve çok ciddi mesafeler alınmıştır.

Hastanelerimizin ve sağlık kuruluşlarımızın fiziki şartlarının artırılması için büyük yatırımlar gerçekleştirilmiştir. İlaç erişimi ve fiyatlarında yapılan yeni düzenlemeler, çalışma ücret ve koşullarındaki iyileştirmeler, hekim ve çalışanların sayısındaki artışlar gibi birçok kronik sorun AK Parti döneminde çözüme kavuşmuştur.

Mesleği eczacı olan bir milletvekili olarak, sağlık alanında hizmet vermiş ve sağlık çalışanlarının kuvvetli maneviyatlarına, zaman zaman kendilerini unutarak gösterdikleri üstün çabalara tanıklık etmiş biri olarak; ülkemizin sağlık alanında geldiği noktanın bana yaşattığı gururu paylaşırken; cansiparane çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum."

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanların en temel haklarından olan Yaşama Hakkına ve Sağlık Hakkına mesleki sorumlulukları ile katkı sunan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyorum. Sağlık hizmetlerinin en yaygın ve en etkili bir şekilde topluma ulaşması hekimlerimizin öncülüğünde gerçekleşmektedir. Ülkemizde bugün oluşturulan ve gerçekleştirilen büyük projelerle halkımıza sağlık alanında önemli hizmet imkanları sunulmuştur. Geçmişe göre iyi olan hizmetlerin, yarında bugüne göre iyi olması için hep birlikte çalışmalı, yetişmiş insan gücümüzü arttırmalı, var olan tesis altyapımızı daha da güçlendirmeli, mevcut teknolojimizi daha ileriye taşımalıyız. Sağlık alanında yapılan yatırımlar, yetiştirilen insan gücü ve sunulan hizmetlerin kalitesi çağdaş seviyenin de bir göstergesidir. Bu konuda herkese sorumluluk düşmekte, araştırma, geliştirme ve insan gücü yetiştirme konusunda da en büyük sorumluluk biz üniversitelere düşmektedir.

Yaklaşık 22 yıl Tıp Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmış bir rektör olarak, hem akademik anlamda, hem de sahada doktorlarımızın yaşamış olduğu sorunları ve aynı zamanda kalite yöneticisi olarak da vatandaşlarımızın arz talep konusundaki beklentilerini yakından biliyorum. Doktorlarımız ve tıp akademisyenlerimiz hasta ve hasta yakını psikolojisini ve içinde bulundukları anlık durumları biliyorlar. Ama buna karşın günde onlarca hastaya bakan, onlarca ayrı sorun ve şikayet dinleyen hekimlerimizin içinde bulundukları durumun da bilinmesi gerekir. Toplumsal alandaki sorunun çözümü saygı ve sevgidir.

Tıp Bayramı vesilesiyle şu durumu da ifade etmek isterim; Malatya kamuoyunun destek verdiği, Sivil Toplum Kuruluşlarının bizzat takibini yaptığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde açılması çalışmaları süren Tıp Fakültesi ile kuruluşu tamamlanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi; sağlık alanında Malatya’nın bölgede ve coğrafyamızda çekim merkezi olması konusunda önemli bir adımdır.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi tedavi uygulamalarının yanında ülkemizin büyük bir potansiyele sahip olduğu bitkisel besin ekstresi konusunda da araştırma, geliştirme ve eğitim çalışması da yürütecektir. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, uluslararası eğitim işbirliği ile bu konuda ülkemizin uzman ve yetişmiş insan gücüne de katkı sunacaktır. Hedefimiz; milletimizin 2023, 2053 ve 2071 idealleri kapsamında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusunda Malatya’nın ülkemizin ve coğrafyamızın eğitim ve araştırma ihtisas merkezi olmasıdır. Avrupa’da ve dünyada, en güçlü ekonomilere ve ileri teknolojiler sahip olan ülkelerde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusunda büyük yatırımlar yapılırken, destek verilirken, büyük bir potansiyele sahip olan ülkemiz de de böyle bir alt yapı oluşmaya başlamıştır. Sağlık Bakanlığımızda yeni Klinik Araştırmalar Rehberi Yönetmeliği de yayınlanmıştır.

Bu vesileyle bir kez daha tüm hekimlerimizin ve sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyorum.”

Malatya İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Recep Bentli

Doç.Dr.Recep Bentli yayınladığı mesajda, "Tıp Bayramı ilk kez 1. Dünya Savaşı sonunda İstanbul’un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. 100 yılını kutladığımız 14 Mart tıp bayramı artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde “Sağlık haftası” olarak kutlanıyor.

Tıp mesleği insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip köklü ve şerefli mesleklerden biridir.

Tıp Eğitimi sadece 6 yıllık eğitimle tamamlanmayıp; ömür boyu devam eden öğrenmede sonu olmayan bir alandır. Bunların yanı sıra onurlu bir meslektir. Çünkü insanlığa, sağlığa, yaşama hizmet verilmektedir.

Her sene 14 Martta kutlanan tıp bayramı ve bu haftayı kapsayan sağlık haftası, başta hekimlerimizin ve diğer sağlık personelimizin önemini anlamak ve anlatmak, ülkemizin sağlık sorunları ve çözüm yollarını aramak için bizlere önemli bir fırsat sunmaktadır.

Bir can kurtarmayı insanlığı kurtarmakla bir tutan anlayışla hareket eden, bu saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor şükranlarımı sunuyorum." dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Avşar mesajında;“Karşılaştığınız türlü güçlüklere rağmen, kutsal mesleğinizin icrasında yurttaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretiniz bizler için iftihar kaynağıdır. Bu vesileyle size minnet ve şükran duygularımı ifade etmeyi bir görev sayarız. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir hayat sunmayı hedef edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan hayatına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramınızı içten duygularımla kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız