SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tohma Köprüsü 2. Kanadı Açılıyor

A- A+ PAYLAŞ

İLK KÖPRÜDEN 34 YIL SONRA.. Karakaya Baraj Gölü ve eski Tohma Çayı yatağı üzerinde 1987'de hizmete giren iki şeritli ve tren geçişli köprünün yanına inşa edilen ve Tohma Köprüsü 2. kanadı olarak da adlandırılan köprünün açılışı, 6 Şubat Cumartesi günü törenle gerçekleştirilecek.

Karşılıklı tek gidiş- tek geliş olan mevcut köprünün, Malatya'nın kuzey il ve ilçeleriyle bağlantısını sağlayan karayolunun ikişer şeritli duble yol olmasının ardından buradaki trafik sıkışıklığına son vermek için inşa edilen 2. köprünün açılış töreni, 6 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'de gerçekleştirilecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayınla Ankara'dan katılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tohma Köprüsü'nün 2. kanadının açılışı öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan karayolunda, Karakaya Barajı üzerinde stratejik bir konumda yer alan ve ileri mühendislik teknikleri kullanarak yapımını tamamladığımız Tohma Köprüsü'nü halkımızın hizmetine açıyoruz. 2021'de de durmak yok, üretmeye devam” dedi.

Osman Gazi Köprüsü'nden sonra aynı sistemle yapılan ikinci köprü olan köprünün, itme- sürme çelik yapımı ile inşaası gerçekleştirildi. Temeli 2018'de atılan, 517,5 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde olan köprü inşaatında civata kullanılmazken, sistem komple kaynaklı olarak gerçekleştirildi. 12 bin metreküp beton ve 2 bin 700 ton çelik kullanılarak inşa edilen köprünün kenarlarının deprem izolasyonlu olarak yapıldığı bildirildi.

Bakan Karaismailoğlu, açılış töreni için 6 Şubat Cumartesi günü Malatya'da olacak. İlk olarak Yazıhan ilçesine gideceği bildirilen bakan, daha sonra köprü açılış törenine katılacak.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Tohma Köprüsü (İlk fotoğrafta sağdaki yol zemini daha koyu olan yeni köprü, solda demiryolunun da bulunduğu yol zemini daha açık olan ise 1987'den beri hizmet veren  köprü)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Malatyali (3 yıl önce)
    Çok hasutler var . Malatya'da ne yapılırsa yapılsın ne kadar gerekli olursa olsun başka birşey örnek verilip itibarsizlastirma ,alakasız konular ile karşılaştırma yapmalar ..Her konuda boylesiniz ama. Kısaca garipsiniz.İdeoloji kemik halde . Şeffaf bakın bazı konulara .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    1960 yıllarında aklımda kalan köye giderken kamyon kasasından veya tanıdık şoförse şoför mahallinde Kırkgöz köprüsünden önce yılan gibi kıvrılan inişten taş köprüye eğer karşıdan araç gelmiyorsa ki genelde gelmezdi tıngır mıngır karşıya geçerdik sonra Kuruçayın beton köprüsü medeniyetin ilk nişanesi gibiydi.Şimdi sözün özü şu şayet o yıllardan bu güne gelmişsek yapandanda yaptırılmasında ön ayak olandan Allah razı olsun.Bu güne kadar bir çok iktidar geldi geçti kısmet bu güneymiş.O yapmış bu yapmış kaça yapmış kaç günde bitmiş kim yapmış kimse öğünmesin kimsede yerinmesin.Yapılan hizmet vatandaşadır.A partisi B partisi önemli değil aslonan Türkiye Cumhuriyetidir.Hayırlı uğurlu olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (3 yıl önce)
    Mehmetcan bu hükümet açılış yapıyor temel atma töreni yapmıyor.2002 den önce temel atma törenleri yapılırdı temelde atıldığı gibi yıllarca öylece dururdu.Bunlardan haberin yok galiba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Memetcan kenan evrendenilen şahıs darbeyle gelip T.C ni 30 yıl geriye götürmüş gelipte birde açılışmı yapacak belki köprünün yapıldığında haberi bileyok
    0
    0
    Yanıtla
  • Her türlü darbeye karşı olan biri olarak sana soruyorum TC 30 yıl geriye götürdüğüne dair elinde bir belge var mı? Devlet kayıtları öyle demiyor. Ayrıca kendine en güzel cevabı da yine sen vermişsin belki de köprünün yapıldığından haberi yoktur diye. Ha birde unutma bu köprünün dışında 35 yıl önce Karakaya baraj gölü üzerinde Türkiye'nin en uzun 2.030 mt uzunluğundaki demiryolu köprüsü yapıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (3 yıl önce)
    keşke projeyi hazırlarken Elazığ Vekillerine danışaydılar, Kömürhan köprüsü nasıl olmuş bizim köprüler nasıl oluyor, Beylerderesi viyadüğünden geçerken dualar okuyoruz karşıya geçene kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok kardeşim aman aman onların vekilliklerini biz biliriz sakin öyle bir hataya düşmeyin elzigin siyaseti adamına ve kendine çalışır inanın elaziğ bunların yüzünden rezil oldu şukur edin malatyanın durumu bizden daha iyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetcan (3 yıl önce)
    Bundan yaklaşık 35 o günün şartlarında İlk köprü 1987 yılında açıldığında ne Cumhurbaşkanı Kenan Evren ne de Başbakan Turgut Özal açılış yapmadığı gibi törende düzenlemediler çünkü görevleri bu ülkeye hizmetti gösterişten uzak hizmet ettiler. Şimdi 1 adet kara yolu 1 adet demir yolu eski köprünün yanına ek 1 adet 2.şerit köprüyü yaptılar sanki dünya harikası diye açıyorlar. Z kuşağı bilmez bunları anlatmak lazım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Adamin yaptiklari epey zoruna gitmis gozukuyor. Sevin sonucta millet icin yapildi, dahsina degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetcan (3 yıl önce)Yahya isimli kullanıcı yorumuna
    Ne yapmış kaça yapmış nasıl yapmış önce bunları bir araştır sonra konuş..
    0
    0
    Yanıtla
  • ne yaptığı ortada.yaptığı darbeden başka elle tutulur bi hizmeti olmayan kenan evrene bağladın ya köprüyü.turgut özal olmasa bu memlekete çivi bile çakmazlardı.özaldan sonra en çok hizmeti getiren hükümet akp hükümetidir malatyaya.yeterlimi elbette değil ama özaldan sonra hizmetsizleştirilen bi malatya için devamıda gelir inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilo hele bi sor niye
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Karacan (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu Olsun İnşAALLAHU TEALA Allah CelleCelaluhu Devletimize Hükümetimize Zeval Ziyan Vermesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Bu yasaklar fakir fukaraya heralde..Millet o açılış senin bu açılış benim dönüyor...
    0
    0
    Yanıtla