SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toprak Koruma Kurulu Toplandı

0
Güncellendi - 2018-12-06 04:49:59
Toprak Koruma Kurulu Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Toprak Koruma Kurul Toplantısı Vali Aydın Baruş  Başkanlığında; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, Defterdar Ali Yıldırım, İl Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Mustafa Yumrutepe, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akademisyeni Doç. Dr. Hakan Yıldırım, D.S.İ. 92. Şube Müdürlüğü Yüksek Ziraat Mühendisi Basri Dağdelen, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Öztürk ve TEMA Vakfı İl Temsilcisi Ali Ekber Korkut’un katılımlarıyla Valilik 1 Nolu Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda Malatya'nın arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, arazilerin teknik açıdan sınıflandırılması, arazi kullanım planlarının doğru şekilde yapılabilmesi, tarım arazilerinin korunması ve geliştirilmesi sürecinde toplumsal, ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilerek, bu arazilerin amaç dışı ve yanlış kullanımlarını önlemek, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazileri korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına ilişkin konular ele alındı.

Toplantı sonunda Kurul gündemindeki konular görüşülerek karara bağladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Serkan (5 yıl önce)
    Toprak olusumu binlerce yil alir ve yasam icin vazgecilmezdir. Bunun icin kaybolan topragin örnegin erozyonla veya kimyasallarla kirletileni geri getirmek mümkün degildir. Yasamin tabanini olusturan bu hammadde korunmalidir. Topraksiz bitki yetismez ve diger canlilar icin yasam alani olusmaz. Onun icin örnegin bir kayanin üstünde Kayisi agaci yesermez ilede toprak olacak.
    0
    0
    Yanıtla