SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de Kadın Hekime Saldırı

0
Güncellendi - 2021-04-14 18:59:19
TÖTM'de Kadın Hekime Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

'HASTA YAKINI MUHTAR SİLAH ÇEKTİ'.. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde, İç Hastalıkları Asistanı olarak görev yapan bir doktora, hastasını sırası gelmeden muayene ettirmek isteyen bir hasta yakını tarafından silah çekme girişiminde bulunulduğu, olayın güvenlik görevlilerinin müdahalesi sayesinde önlenebildiği öğrenildi.

Sırası gelmeden hastasını muayene ettirmek isteyen, ancak, sırasını beklemesi gerektiğini ifade eden İç Hastalıkları Asistanı’na, “önce saygısız tavır ve sözlerle bağırdığı, daha sonra da silah çekme girişiminde bulunduğu” ileri sürülen hasta yakınının Selçuklu Mahallesi Muhtarı H.A. olduğu iddia edildi.

TÖTM Başhekimliği Kınama Mesajı yayınladı; hukuk bürosu adli işlem için girişimde bulundu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği tarafından, olayla ilgili olarak bir Kınama Mesajı yayınlayarak, “İç Hastalıkları polikliniğimizde görevli doktor arkadaşımıza bir hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denildi.

İnönü Üniversitesi Hukuk Bürosu’nun da, doktora yapılan saldırı hakkında, adli işlem başlatılması için girişimde bulunduğu bildirildi.

Olayın gelişimi

Edinilen bilgiye göre, sağlık çalışanlarına saldırıların bir kez daha Türkiye gündeminde olduğu bir dönemde, Malatya’daki olay 13 Nisan Salı günü meydana geldi.

Bir gün önce, mesai saatinin bitimine 1 saat kala, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi İç Hastalıkları Polikliniğine giderek buradaki doktordan, iki gün sonra getireceği hastasının tetkiklerinin verilmesi konusunda yardım istediği, doktorun da Muhtar H. A.’ya, ertesi günün sabahında gelip giriş açtırması amacıyla kaşeli kağıt verdiği öğrenildi.

TÖTM İç Hastalıkları Asistanının, ertesi gün acil nöbetini bitirdikten sonra hastalarını muayene etmek için polikliniğe gittiği ve sıradaki ilk hastasını içeriye aldığında, söz konusu kişinin “İlk benim hastama bak” dediği; doktorun da buna karşılık, “Hastalarımıza sırayla bakıyoruz. Bekleyin, sıranız geldiğinde sizi çağıracağım” cevabını vermesinden sonra, hasta yakınının doktora bağırmaya başladığı ve saygısız tavırlar sergilediği ileri sürüldü.

Hastasını, sırası gelmeden muayene ettirmek isteyen hasta yakını H. A.’nın, sırası geldiği için poliklinik odasında bulunan hastaların tepkisiyle de karşılaştığı ve bu tepkiler üzerine odadan çıktığı öğrenildi.

“Elini belindeki silaha götürdü” iddiası…

Sırası geldiğinde doktorun odasına giren H. A.’ya; doktorun, “Görevimi yaptığım sırada bana saygısızlık yaptığınız için hastanıza bakmayacağım. Lütfen odadan çıkar mısınız…” demesi üzerine, H. A.’nın, yine “saygısız ifadeler” kullandığı, ayrıca bir elini yumruk yaptığı, diğer elini de belindeki silahına götürerek doktorun üzerine yürümeye başladığı iddia edildi.

Olaydan haberdar edilen güvenlik görevlilerinin hızla doktorun odasına gelerek, hasta yakını H. A.’yı kontrol altına aldıkları ve sesleri duyan diğer asistanların da saldırıya muhatap olan doktoru dışarı çıkardıkları belirtildi.

Saldırıya muhatap olan doktorun, bu sırada Beyaz Kod verdiği ve olayın polise intikal etmesinden sonra, tarafların birbirinden şikâyetçi olduğu bildirildi.

Hastası diğer poliklinikte muayene edildi

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görevli İç Hastalıkları Asistanı’nın, hastane kurallarına uyulması ve diğer hastaların haklarına saygı gösterilmesi konusundaki uyarıları sonrasında doktora silah çekme girişiminde bulunduğu belirtilen H. A.’nın yakını olan hastanın da olaydan hemen sonra diğer poliklinikte muayene edildiği ve gerekli tıbbi hizmetin sunulduğu kaydedildi.

TÖTM Başhekimliği: “Şiddetle kınıyoruz”

TÖTM İç Hastalıkları Polikliniği’nde görevli doktorun muhatap olduğu saldırı sonrası TÖTM Başhekimliği bir mesaj yayınlayarak, “doktor arkadaşımıza bir hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denildi.

Saldırıya muhatap olan doktora hukuki alanda her tür desteğin verileceği ve olayın takipçisi olunacağının vurgulandığı TÖTM Başhekimliğinin Kınama Mesajında şöyle denildi:

“Toplumun sağlığı için bu zor günlerde mesai kavramı olmaksızın cansiperane çalışan sağlık personelimize destek olunacağı yerde bu tarz, hiçbir şekilde kabul edilmeyecek hareketler bizleri üzmektedir. İç Hastalıkları polikliniğimizde görevli doktor arkadaşımıza bir hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Toplumun sağlığı için bu zor günlerde mesai kavramı olmaksızın cansiperane çalışan sağlık personelimize destek olunacağı yerde bu tarz, hiçbir şekilde kabul edilmeyecek hareketler bizleri üzmektedir. Konunun takipçisi olacağımızı ve hukuki alanda her türlü destek sağlayacağımızı belirtir, mesai arkadaşımıza geçmiş olsun dileriz."

Tabip Odası'ndan Tepki

Malatya Tabip Odası da, olaya tepki göstererek, şu açıklamayı yaptı:

"İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Dâhiliye polikliniğinde Asistan Doktor meslektaşımız hasta bakmakta iken; hasta yakını olduğunu söyleyen bir şahıs sıra beklemeksizin odaya girerek hastasına hemen bakılmasını talep etmiştir. Doktor arkadaşımız 35. sırada olduklarını diğer hastalara saygılı olunmasını belirterek muayene için sıralarını beklemelerini gerektiğini hatırlatması üzerine; diğer hastaların yanında bayan doktorumuzun üzerine yürüyerek hakaret ve tehditlerde bulunulmuştur. Beyaz kod verilmesi üzerine hastanemiz güvenlik elemanları tarafından olaya müdahale edilmiş doktorumuzun güvenliği sağlanmıştır.

Bu durum Covid-19 pandemisi nedeniyle zor günler geçiren saygıdeğer milletimize kendi hayatlarını hiçe sayarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan hizmet eden sağlık camiamızı bir kez daha derinden üzmüştür. Sağlıkta şiddet sıradanlaşmamalı. Millete hizmet yolunda mücadele eden hekimlerimizin çalışma azmi yıpratılmamalı. Artık şiddete uğrarım kaygısı hekimlerimiz için bir tehdit unsuru olmamalıdır.

Bu vesile ile bir kez daha haykırıyoruz! Sağlıkçılara yapılan bu şiddete son verelim. Saldırganlara en üst limitten ceza verilmesini talep ediyoruz. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce revize edilerek taviz vermeden uygulanmasını talep ediyoruz.

Malatya Tabip Odası olarak meslektaşımıza yanında olduğumuzu bildiriyor geçmiş olsun diyoruz. Olayı bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Sağlıkta şiddet sadece sağlık çalışanları için değil, toplum sağlığı için de büyük bir risk olduğunu hatırlatıyoruz."

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Bekir (2 yıl önce)
    Sayın rektör sizde personelin ve doktorlarının İfadesini veya savunmasını alırmısın lütfen. Tarafsız bir rektör olarak
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (2 yıl önce)
    Pide alirken bile siraya giriyoruz, tabii ki de doktor icin de siraya riayet edilmeli. Doktorlarin da yuku agir, insanimizin da morali bozuk problemleri cok. Dogal olarak sinirler gergin. Bu zor surecte taraflarin daha anlayisli olmasi gerekir ki boyle tatsizliklar yasanmasin.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    doktor egosu doktor kibri bizim ülkede tavan yapmış durumda devlet en yüksek maaşı verir en büyük prestiji verir ancak yine hastalara ve hasta yakınlarına çok kötü davranırlar ağızlarından laf alamazsınız konuştuğu her kelime sanki parayla
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (2 yıl önce)
    Her zaman hasta ve yakını haklıdır sadece doktor değil hastane personelinin neredeyse tamamında Bi ego Bi tepeden bakma durumu var kimse kusura bakmasın babanızın hayrına durmuyorsunuz orda işinizin hakkını verin işinize gelmiyorsa başka işe bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Niye terk taraflı konuşuyorsunuz ben ordaydım muhtarıda tanıyorum doktor eşine içeri girdiği zaman bağırarak çık dışarıya çık dışarı niye bağırıyordu adamda içeri girdi sözlü sataşma oldu .ne silahı abartıyorsun 3 4 güvenlikçi adamı alıp sandalyeye fırlattılar niye olayı tek taraflı dinleyip yazıyorsunuz adam ve eşi 67 68 yaşlarında kişilerdi yazık günah olayı tek taraflı yazmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Ülkede zaten "Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor musun ? " kültürü yaygın, bir de bu adama silah verirsen BAŞOLMAZLAR...!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Olur, doktoru bırakıp silah çeken muhtarı dinleyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Şehir içindeki muhtarlara devlet ne amaçla silah verir? Bu çağda muhtarlık diye bir kurumun artık görevi kalmamıştır vatandaşın bütün işlemlerini artık İnternet üzerinden yürütülüyor (köyler hariç) şehirlerdeki muhtarlar devlete yüktür,israftır, yazık 52 bine yakın muhtar var bu ülkede bedavadan maaş+sigorta+muhtarevi ve giderleri (su,elektrik,internet)+ silah+ yazık ülke ekonomisine...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (2 yıl önce)
    “Görevimi yaptığım sırada bana saygısızlık yaptığınız için hastanıza bakmayacağım. Lütfen odadan çıkar mısınız…” deme lüksüne sahipmisin oturduğun yerden keyfine göre işlem yapamazsın insanlar zaten bunalmış Birde bu doktorların havası nedir arkadaş yıllardır adliyeye giderim hakimlerde savcılarda bu tavır yok bu nasıl bir egodur anlayamadım.kısacası vatandaşı o hamleye sürükleyen doktorların kendine çeki düzen vermesini diliyorum Ve bende vatandaş olarak doktora kınama mesajı iletiyorum burdan
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (2 yıl önce)
    Öncelikle Hasta yakınını dinlemeden,hastayı dinlemeden böyle açıklama yapmak çok basit.Bende yıllardır araştırma Hastanesi'ne giden bir insan olarak ta şunu söylemek isterim; annemi götürürken iç hastalıkları doktorları hepsi olumsuz yaklaşıyorlar.Bütün insanlarda kuzu gibi olmuyor işte.Bence söylenilenlerin hepsi kendini haklı çıkarmaya yönelik bir karartmadır.Basında dinlemeden ,tek taraflı böyle haber yapmakla vatandaşın görüşünü almadan böyle başlıklar atması bence saygısızlık olmuştur!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Olur, doktoru bırakıp silah çeken muhtarı dinleyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (2 yıl önce)
    kendisinin muhtar oldugunu soylerek isinin erken yapilmasini isteyen ,kendisine ayricalik taninmasini isteyen ,diger bekleyen hastalarin hakkina girmeye calisan ,istedigi olmayincada elini silahina dogrultan bir ,fedakarca okumus doktora bunu yapmak son noktadir.kamu kuruluslarina silah bulundurma ve silahla tehditten iceri alinmali muhtarlik gorevine son verilmelisi toplumumuz icin en dogru yaklasim olacaktir
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa yıldırım (2 yıl önce)
    Öncelikle kınıyorum bu davranışı, bir insana bir Malatyalıya bu davranış yakışmaz. Öte yandan devlet size silahınızı her canınız istediğinde vatandaşa doğrultun diye vermiyor , bir hekime bu zorlu koşullarda can siparene çalışan bir hekime saygılı ve sevgi dolu olmanız gerekirken böyle davranmanız çok acınası bir durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Taşıma russatlı bir silahı taşıyan sade vatandas(kolluk kuvveti değil) silah üzerinde iken bırakın silahı birine doğrultmayı silahı göstermesi yada görünür halde gezmesi suçtur. Silaha el konulup ruhsatın ömür boyu iptalini gerektirir.
    0
    0
    Yanıtla
  • özgür (2 yıl önce)
    muhtarlara neden silah veriliyor. çoğu eğitimsiz insanlar. silahla kendilerini birşey sanıyorlar. bu ilk olay değil tedbir alınmazsa sonda olmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Devlet sana o silahı görevini ifa eden hekime dogrult diye vermedi.Yaziklar olsun inşallah bunun cezasını fazlası ile çekeceksin.Muhtarlik denilen gereksiz kurumunda bir an evvel lav edilmesi iyi olacak
    0
    0
    Yanıtla