SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de 30 İlden 300 Doktora Kurs

0
Güncellendi - 2021-01-29 07:41:29
TÖTM'de 30 İlden 300 Doktora Kurs
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, 30 ilden yaklaşık 300 doktorun katılımıyla çevrim içi Laparoskopik Böbrek Tümörü Kursu gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Oğuz ile Prof. Dr. İlhan Geçit, canlı böbrek tümörü ameliyatı yaparak katılımcılara bilgiler verdi.

Başhekim Ali Beytur, Endoüroloji Derneği ile birlikte düzenledikleri kursa 30 ilden 300'e yakın doktorun katıldığını, bu tür etkinlikleri yurt içinde ve yurt dışında sürdüreceklerini dile getirdi.

Teknolojinin son imkanlarıyla her çeşit kanser ameliyatını yaptıklarını dile getiren Beytur, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde kanser hastalarının mağdur olmaması için imkanları zorladık. Ameliyatlar ile kemoterapide aksaklık olmadı. Bazı pandemi hastaneleri Kovid-19 hastaları dışındaki hastalara bakmamaktaydı. Biz hem pandemi hastanesiydik hem de diğer hastalara hizmet verdik." ifadelerini kullandı.

Pro. Dr. Geçit de merkezde bu eğitimin ikinci kez verildiğini, daha önceki eğitimi Karaciğer Nakil Merkezi'nde yaptıklarını anlattı.

Eğitimde zorlu bir cerrahi ameliyat yapacaklarına dikkati çeken Geçit, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yaygın yapılan bir cerrahi ameliyat değil. Profesör ve doçent gibi unvanlarda kursa katılan hocalarımız var. Birçok üniversiteden katılımcı var. Böbrek tümörü olan bir hastanın böbreğini almadan sadece tümörü alarak, böbreği koruyarak ameliyatı yapacağız. Robotik yönteme eş değer laparoskopik yöntemle ameliyatı yapacağız. Zorlu bir ameliyat, Türkiye'de yaklaşık 10 merkezde yapılmakta. Amacımız deneyimlerimizi meslektaşlarımızla paylaşmak."

Konuşmaların ardından Beytur, Oğuz ve Geçit ameliyatı gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi.

AA

Prof.Dr. Ali Beytur

Prof.Dr. Fatih Oğuz ve Prof.Dr. İlhan Geçit

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • kaan (3 yıl önce)
    Tebrikler,Teşekkürler,Sayın Prof.Dr. Fatih Oğuz ve Prof Dr.İlhan Geçit hocalarım, Malatya nın gururu sunuz ,iyi ki varsınız.........Elleriniz dert görmesin,.....
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Başarılar diliyorum. Hocalarımızla gurur duyuyoruz. İnönü üniversitesinin fark yaratan özelliği sağlıktaki başarısıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal (3 yıl önce)
    Özverileri, çalışmalarının karşılığı ödenmez gerçekten rabbim ilimlerine ilim katsin kendilerine sağlık afiyet diliyorum. malatyayi adeta sağlık başkentine dönüştür me yolunda emekleri olan hocalarımıza da ayrı teşekkür ediyorum. Iyi ki varsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • serhat (3 yıl önce)
    Tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Başarılar diliyorum.kolay gelsin.
    0
    0
    Yanıtla