SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'nin İki 'MARKA'sının Gözü Yaşlı Vedalaşması

0
Güncellendi - 2017-02-21 00:13:34
TÖTM'nin İki 'MARKA'sının Gözü Yaşlı Vedalaşması
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'nın iki marka ismi Prof.Dr. Özdemir ve Prof.Dr. Yılmaz'ın vedalaşmasında, her ikisi de gözyaşlarını tutamadılar..

Emekli olup Bezmialem Üniversitesi'ne geçen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Kardiyolog Prof. Dr. Ramazan Özdemir için düzenlenen veda töreninde duygusal anlar yaşandı.

Turgut Özal Tıp Merkezi’ni marka yapan isimlerin başında gelen, tıp merkezine büyük katkılar sunan, dünyanın çeşitli üniversitelerinde ders veren Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in vedası için Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene başarılı hekimin mesai arkadaşları, öğrencileri, hastaları ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Bir süre önce çocuklarının eğitimi için 27 yıl görev yaptığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nden ayrılıp, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçen Özdemir’in Malatya’nın bir diğer önemli hekimi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile vedalaşmasında duygusal anlar yaşandı.

Yakın arkadaş olan Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile Prof Dr. Ramazan Özdemir’in vedalaşmasında iki başarılı hekim gözyaşlarına hakim olamazken, bu ana tanıklık edenler de duygusal anlar yaşadı.

“Ben gitmemesi için çok da çaba sarf ettim ama yapacak bir şey yok”

Vedaların hoş olmadığını söyleyen Yılmaz, “Ben gitmemesi için çok da çaba sarf ettim ama yapacak bir şey yok” diyerek, konuşmasını sürdüremedi ve Özdemir’e sarılarak ağladı.

“Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmak”

İHA’ya yaptığı açıklamada yaklaşık 27 yıl görev yaptığı İnönü Üniversitesinden çocuklarının eğitimi için ayrılma kararı aldığını söyleyen Özdemir, “Para için alınmış bir karar değil” dedi.

Gittiği yerin bir devlet üniversitesi, mütevazı bir vakıf üniversitesi olduğunu belirten Özdemir, “Para için alınmış bir karar değil, onu da bilmenizi istiyorum. Yani gittiğimiz yer bir devlet üniversitesi, mütevazı bir vakıf üniversitesi. Orada da hizmet edeceğiz, yine öğrenci yetiştireceğiz, yine geleceğin doktorlarını inşallah yetiştireceğiz. Tabi 26-27 yıldır bir yerde hizmet ediyorsunuz, o tabi ki büyük bir duygusallık katıyor insana. Malatyalılara ben teşekkür ediyorum. Arkamızda dualar ediyorlar. Bu güzel bir olay diye düşünüyorum. İnsanların sevgisine mazhar olmak da çok güzel. Neredeyse duasını almadığımız bir ev yok Malatya’da, Allah razı olsun herkesten. Ben, rahmetli Turgut Özal’ın kurmuş olduğu merkezde üzerimize düşen vefa borcunu ödediğimize inanıyorum. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmak" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Fk (7 yıl önce)
    malatyanın gururu
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahri ufuk sözeri (7 yıl önce)
    Üniversitemiz gibi malatyada büyük bir hocamızı kaybediyor. Hocam malatya ya büyük emek vermiştir. Hakkını helal et hocam. 1998 sabahın 04 de kalp krizi geçirdiğimde devlet hastanesinde hayatımı kaybetmiş ken saat 07 hocam ve ekibi hayata döndür dü benim gibi bir çok kişinin önce allah dan sonra Ramazan hocama borçluyuz alla yar ve yardımcınız olsun hocamın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ŞANAL TOSUN (7 yıl önce)
    Sn. RAMAZAN ÖZDEMİR HOCAM, DÜNYA TIBBININ İLERİ BİLGİ VE TEKNOLOJİLERİNİ MALATYA DA ACILI VE DERTLİ İNSANLARIN TEDAVİSİNE SUNDUNUZ VE ŞİFA DAĞITTINIZ. ANKARA , İSTANBUL GİBİ BÜYÜK TIP MERKEZLERİNE OLAN SAĞLIK GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRDİNİZ. HASTALARIMIZ ISRARLA SİZDE TEDAVİ OLMAYI TERCİH ETTİ . ACIYI DİNDİRDİNİZ, DİĞER SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İYİ ÖRNEK OLDUNUZ, İYİ ÖĞRENCİLER, İYİ DOKTORLAR YETİŞTİRDİNİZ. DOĞUP BÜYÜDÜĞÜNÜZ MALATYA DA BİRLEŞTİREN, KUCAKLAYAN, MERHAMETLİ TAVRINIZLA GÖNÜLLERE VE HAFIZALARA KAZINDINIZ. MALATYA BİR EVLADINI YERELDEN TÜRKİYE YE TAŞIDI ORADA DA SİZİ SEVENLERİNİZ KAPINIZDA VE ODANIZDA OLACAKLAR. ÖNCE İYİ İNSANSINIZ SONRA İYİ DOKTORSUNUZ İSTANBUL DA DAHA ÇOK YORULACAKSINIZ. BİR MALATYA DA MALATYA DIŞINDA VAR, AMA BİZDEN KURTULAMAYACAKSINIZ. SİZİN BUGÜNLERİNİZE GELMENİZDE BAŞTA ANNE VE BABANIZA SİZİ YETİŞTİREN HOCALARIMIZA SİZE BU İMKANLARI VEREN DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE MİNETTARIZ. ALLAH YOLUNU VE BAHTINI AÇIK ETSİN. DR. ŞANAL TOSUN SAĞLIK BAKANLIĞI ESKİ MÜSTEŞAR YRD.
    0
    0
    Yanıtla
  • ateş (7 yıl önce)
    yorumların çoğu birbirinden esinlenmiş. sadece iyi reklamları vardı. sanki kimse hiçbir yere gidemezmiş mantığı ne kadar saçma.
    0
    0
    Yanıtla
  • canani (7 yıl önce)
    Yolun açık olsun gardaş.Dualarımız seninle Allaha emanet ol
    0
    0
    Yanıtla
  • canani (7 yıl önce)
    Yolun açık olsun gardaş.Dualarımız seninle
    0
    0
    Yanıtla
  • BÜLENT (7 yıl önce)
    yolun açık olsun,güzel insan....
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (7 yıl önce)
    Yolun açık yeni işiniz hayırlı olsun hocam,Malatya hasüt millet derler kadir kıymetini bilmediler kendileri bilir ama malatya yazık oldu böyle bir evladımızı kayıp ettiğimiz için
    0
    0
    Yanıtla
  • nusret erdoğan (7 yıl önce)
    ayrım yapmayan insana insan değeri veren bir insan evladı sana minnettarız.,seni allah esirgesin ,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mikail eren (7 yıl önce)
    Ramazan hocamız her insan gibi.evi var cocukları var ve memurıyetınde bir sonu var.hocamız emekli oldu.başka bir bahane aramaya gerek yok.her insan gibi cocuklarının mesulıyeti var.ömur boyu calışacak hali yok.her memur gıbı emeklılıgı doldurdu.işi rastgelsın yolu acık olsun.cok dua aldı hocamız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan tatar-ankara (7 yıl önce)
    Sayın Ramazan hoçamı basından devamlı takip eden ve başarılarını gördüğüm sayın hoçam malatya için büyük kayıp ama Türkiye için büyük bir kazanım. hasan tatar-Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-uzman
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (7 yıl önce)
    Bir insan ömür boyu aynı yerde kalacak diye bir kural yok.Hoca ve ailesininde hayatlarına dair planları olabilir.MALATYA YA büyük hizmetleri oldu.Çok dua aldı,şimdi İstanbul da dua alma zamanı,yolu açık olsun.Allah yar ve yardımcısı olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • oktay (7 yıl önce)
    bu kadar du a ile sana birşey olmaz güzel insan Allah yar ve yardımcın olsun malatya için büyük kayıp hemde çok
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem (7 yıl önce)
    Kaçan kurtuluyor kardeşim memlekette n ....hocam en hayırlısı ni yaptı. ..yine kaybettin bir arslanı daha
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (7 yıl önce)Cem isimli kullanıcı yorumuna
    ne biçim konuşma cahil insanlar nereye kaçıp kurtuluyor,bugüne kadar hizmet vermiş biri Allah razı olsun kafada konuşmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan ERMEZ (7 yıl önce)
    Çok değerli sevgili hocam.Başta benim Rahmetli Annem ve birçok hastaya elinizden gelenin çok üstünde emekler verdiğiniz meslek hayatımızda biz hasta yakınlarının gönüllerinde de taht kurdunuz.Yolunuz Açık ömrünüz uzun olsun.Hakkınızı helal ediniz.Saygı ve sevgiyle hürmet ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    Helal olsun Malatya yine bir harcama yine ihanet. Sanki birileri Malatya'ya hizmet edenleri harcama mücadelesine son gaz gidiyor. Hocam yolun bahtın açık olsun . Hakkını vermeyen ve senin gibi bir cevheri Malatya'da saf dışı bırakan zihniyetleri Allah bildiği gibi yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'lı arkadaşım hocamız açıklamasında çocuklarının eğitimi için malatya dan ayrılacağını beyan etmiş okumamışsın galiba.yani bir harcama bir ihanet söz konusu değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Özdemir (7 yıl önce)
    Değerli hocam yolun açık ömrün uzun olsun güzel insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat kuluşaklı (7 yıl önce)
    Birçok insanın hayatına dokunmuş hafızasına kazınmış bir isim Ramazan Özdemir Hocam ve Aynı zamanda mütevazi kişiliği alçak gönüllülüğü ile Gönüller'e taht kuran örnek bir şahsiyet idi ve yine ramazan hocamın sohbetlerinde bizlere çok sık kullandığı " önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmak " dediği gibi gerçekten öylede oldu Hoş bir seda bırakarak unutulmamak üzere aramızdan ayrıldı Ramazan Hocamız ,
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat SOĞUKPINAR (7 yıl önce)
    Sayın Prof.Dr.Ramazan Özdemir hocam , Malatya isminin unutulduğu bir dönemde başarılarınızla Malatya ismini hafızlara kazıdınız.Bir kişinin, ekibi ile birlikte mucizeler yarattığını bizlere gösterdiniz.Allah sizden razı olsun, Allah sevdiklerinizle nice ömürler yaşamayı nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saraç (7 yıl önce)
    Hocam babam size hep dua ediyor.Eminim babam gibi hastalarınızın hayır duası sizinle beraber olacaktır.Allah yar ve yardımcınız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihan çeliköz (7 yıl önce)
    Yolunuz açık olsun , keşke Malatya kıymetinizi bilseydi sizin hocalığınızı değerlendirecek kapasitede değilim ama çok çok çok büyük ve kıymetli bir değerdiniz hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazandogan (7 yıl önce)
    Saçlarını Malatyaya hizmette beyazlatan Sezai ve ramazan hocalarım Malatya sizleri unutmuyacak her konuda örnek oldunuz sadece üzülüyorum yapacak bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gürsel salik (7 yıl önce)
    Çok kıymetli saygı değer hocam yolun bahtın açık olsun.Allah'a emanet ol.saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk (7 yıl önce)
    Allah yolunu açık etsin inşallah vatana kendin gibi iyi insan yetiştirirsin zaten gerisi gelir Malatyalı sizi unutmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Hizmetlerinden,dolayi,malatya,halki ne,kadar Tesekkur,etse,az,yolun,acik,olsun,basarilar Dileriz,malatya,seni,unutmayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (7 yıl önce)
    Malatya'nın insan hazinesi sayın Prof.Dr.Ramazan Özdemir'in ayrılışı ilimiz için çok büyük bir kayıptır. Kadir şinas Malatya halkı sana minnettardır . Yolun açık olsun değerli hocamız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahadır (7 yıl önce)
    İşin rastgelsin, Yolun açık olsun gardaş
    0
    0
    Yanıtla
  • mercan sarı (7 yıl önce)Bahadır isimli kullanıcı yorumuna
    sevgili hocam kalplerımıze hep saglık verdiniz.o guzel kalbiniz her daim sağlıklı kalsın inşallah
    0
    0
    Yanıtla